Fitoterápiás tanácsadás, szűrőkörút, cukormentes torta verseny: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és a Diabess-Györgytea szakmai partnerként idén is több alkalommal részt vesz a cukorbetegség megelőzését és megfelelő kezelését célul kitűző Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjain. Szabó Gyuri bácsi mindig is szívügyének tekintette a cukorbetegek sorsát: nemcsak az előadásain és a személyes tanácsadásokon hangsúlyozza a […]

Forrás: Napidoktor
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Éljen és virágozzon a leg több amputát láb az EU ban ,mert ott is elsö a 10 parancsolatos egészségügy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@CsipkeRózsa: Olcsóbb mint megmenteni.
,,Magyarországon háromszor annyi diabéteszes lábat amputálnak, mint az uniós átlag, a betegek zöme fertőzés következtében veszti el a lábát. Elkeserítő maga tendencia is, míg ugyanis a nyugat-európia országokban és az USA-ban az elmúlt 3 évtizedben csökkentették az amputációk számát, Magyarországon nem történt változás ilyen hosszú idő alatt sem. A nyugati államok 20 százalék alá csökkentették az amputációs rátát, a betegek zömét sikeresen gyógyítják, Magyarországon csaknem fordított az arány, ami egy civilizált európai országban elfogadhatatlan.
További sajátosság, hogy a magyarországi amputáltak átlagosan öt évvel fiatalabbak, ami az életminőségük mellett a várható élettartamukra is kihat, öt éven belül a betegek fele meghal - hangsúlyozta az előadó. A magyar adatoknál a szlovákok is 25 százalékkal jobbak"
,,Azért amputálnak sokat Magyarországon mert egyszerűen „ez éri meg” a rendszernek. A rekonstrukciós érműtétekért a kórházak nem kapnak annyi támogatást, mint az amputációért."
„Az egyik legjellemzőbb adat – olvasható –, hogy egy combközépi amputációért többet fizet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), mint a végtag megmentését célzó, az elzáródott verőeret áthidaló műér beültetéséért vagy saját érből elkészített áthidalás elvégzéséért.”
A Reszasz hiába hívta fel a figyelmet a problémára, egyelőre nem értek célt egészségügyi kormányzatnál. "
,,A 2016 augusztus 1-én megjelent új HBCS finanszírozás változása nem vette figyelembe az érsebészeti-angiológiai radiológiai szakmai közösség elmúlt években beadott javaslatait. Ennek következtében továbbra sem várható javulás: az intézmények nem érdekeltek gazdaságilag az érbetegek ellátásában.

Magyarországon a születéskor várható élettartam 2010-ben 74,7 év volt, ezzel csupán Litvániát, Lettországot, valamint Romániát és Bulgáriát sikerült megelőzni az EU 27 tagállamából, leginkább az igen nagy arányú korai, azaz a 65 éves életkor előtt bekövetkező halálozások miatt. A...
Aki Én
@CsipkeRózsa: ... 65 éves életkor előtt bekövetkező halálozások miatt. A vezető halálokok között a keringési rendszer betegségei állnak, ez felelős a halálozások feléért.

Ez a világelső és irigyelt magyar egészségügy.
CsipkeRózsa
@Aki Én: Ez borzasztó, és lelkiismeretlen eljárás, és talán nem hibásak az orvosok, inkább a fizetési módszer.
csak úgy....
Éljen és virágozzon a leg több amputát láb az EU ban ,mert ott is elsö a 10 parancsolatos egészségügy.
ila51
@csak úgy...: ...én hiába imádkozom az öregemnek , nem megy el az orvoshoz , bizalmatlan velük , és az orvosságokkal szemben ...azám , ki tudja , megkérdezik a pácienst , hogy levághatják - e a lábát ?
csak úgy....
@ila51: azért kérdezösködés nélkül nem hiszem,hogy csak úgy levágnák de abban sem vagyok biztos,hogy valami más lehetöséget,gyógymódot kapna ha bezárt az érsebészet . Ne imátozz az öregednek, biflázza be a 10 parancsolatot,ha az sem segít,akkor fogalmam sincs.
painful
Orbán valójában magasról szarik a magyar emberekre.
Amíg ezt nem értetik meg az ellenzékiek szájbarágósan, jóóóól elmagyarázva sokszor, addig itt nem lesz változás.
csak úgy....
@painful: az még haggyán ,hogy orbán magasról szarik rájuk ,de ök még tapsolnak is neki...
Levendula
@CsipkeRózsa: Én visszaadnám a diplomámat, ha nem tudnám a lelkiismeretem szerint gyógyítani a betegeket. Ezért mennek el fiataljaink külföldre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.