Két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Járásbíróság nem jogerősen azt a vegyészt, aki általa készített robbanóanyagokat, valamint radioaktív vegyszert tartott otthonában engedély nélkül – közölte a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya.

Robbanóanyagot kotyvasztott, mégsem kell börtönbe mennie a vegyésznek

Azt írták: a bíróság előkészítő ülésen robbanóanyaggal és radioaktív anyaggal visszaélés bűntettében találta bűnösnek a harminc éves férfit. A döntést a vádlott és a védője tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett.

A Somogy Megyei Főügyészség még a vádemeléskor azt közölte, hogy a vegyész egyetemen szerezte szakképzettségét. 2012-től szerzett be kereskedelmi forgalomban engedély nélkül megvásárolható vegyszereket, elektronikai eszközöket, hogy kedvtelésből robbanóanyagokat készítsen, robbantásokat végezzen.

A robbanóanyagok felhasználásával készített robbanószerkezeteket egy Kaposvártól északra található szántóföldön, az általa készített időzítőkkel hozta működésbe, a fel nem használt robbanóanyagokat a lakóházában, többek között a hűtőszekrényében, az élelmiszereivel együtt tárolta.

A vegyész az egyetemi tanulmányai alatt u235 izotópú uránt tartalmazó uranil-acetát nevű vegyszert is megszerzett egy intézményi labor felszámolásakor. A zárt üvegben, engedély nélkül tartott nukleáris anyag belélegezve daganatos betegséget okozhat.

A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2018 áprilisában elfogták, az otthonában talált veszélyes anyagokat lefoglalták.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Lehet, hogy régebben rendeltek tőle egy kis keveréket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.