Az első közös nyaratokra készültök a kisbabátokkal? Akkor jobb, ha előre felkészülsz, hogy tényleg mindenki számára kellemes élmény legyen a nyaralás.

Babával a strandon? Így készülj!

Fotó: Pixabay.com

A nyár már tényleg csak karnyújtásnyira van és már nagyon várod, hogy végre kiszabaduljatok a lakásból, hiszen egy kisbabával nehéz kimozdulni az esős időben. Akár csak a közeli strandra, akár a Balatonra vagy távolabbi tengerpartra készültök, tervezz meg mindent jó előre, hogy gondtalan legyen a nyaralás. Hiszen a kisbabák bőre nagyon érzékeny, így a szép nyári szünidő is rémálommá válhat, ha a szülők nem elég körültekintőek.

Amire biztosan készülj

A pici babák teste nagyon könnyen kiszáradhat, ezért legyen nálatok mindig elegendő folyadék (víz, vagy tea) és itasd is a kicsit gyakran, akár kis kortyokat is. Kerüljétek a hosszú ideig napon tartózkodást, hiszen könnyen felmelegedhet a kis teste.

Legyen nálatok a legmagasabb faktorszámú naptej és lehetőleg természetes alapanyagú szúnyogriasztó is. Hiszen az ő bőrük még egyáltalán nem szokott hozzá az erős napsugárzáshoz, illetve könnyen allergiás reakció léphet fel náluk egy számunkra ártalmatlannak tűnő szúnyog, vagy apró pók csípésétől. A naptejnél olyat válasszunk, amely nem csak a nap káros UV sugárzásától védi meg a kicsiket, de egyúttal hidratálja is a bőrüket.

Víz, az éltető

A babák sokkal intenzívebben izzadnak, ráadásul még beszélni sem tudnak, így szomjúságukat sem tudják tudtunkra adni. Kínáljuk őket gyakran vízzel. De legyen nálunk tartalék víz, a babapopsi mosására is, főleg ha tengerpartra megyünk. Ilyenkor nem minden strandon áll rendelkezésre édes víz a mosakodásra, pedig ha pelenkát kell cserélni, gyakran a törlőkendő nem elegendő és későbbi kipirosodás elkerülésére.

Óvd a napfénytől!

Akár tengerpartra, akár belföldre megyünk nyaralni, mielőtt a strandra megyünk kenjük be a babát (és magunkat is) fényvédő naptejjel. Soha ne tegyük ki őket közvetlenül a napfényre, inkább kerüljenek a napernyő alá, árnyékos, lehetőleg szellős helyre. Ha vízbe visszük őket, adhatunk rájuk teljes testet védő úszódresszt.

NLCafé

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.