Akik egyszerre vágynak igazán jó programokra, különleges borokra, finom ízekre és jó zenére, azok nem telhetetlenek, hanem pusztán igazi „ínyencek”. Nekik mindenképp ott kell lenniük 2019. június 14-15-én a Vingardium Borligeten.

A belépés mindenki számára ingyenes, a gourmet borkedvelőknek is csak a Vingardiumos fesztiválpoharat kell megvenniük, amiből közel 40 pincészet borait kóstolhatják.

Jön a leghangulatosabb borfesztiválok egyike Budapesten – Vingardium Borliget

Az emberek szeretnek enni, inni, szórakozni, kikapcsolódni, otthonról kimozdulni. Még jobban szeretik, ha olyan lehetőséget találnak, ahol az egész család együtt töltheti a szabadidejét úgy, hogy közben mindenki megtalálja a számára legvonzóbb programot. A bor- és gasztronómiai fesztiválok között nem könnyű kiváló minősítést kapni, ugyanis nagyon erős az országos mezőny. A Vingardium Borliget immár negyedik éve állja a versenyt, rövid idő alatt Budapest egyik legnépszerűbb borfesztiváljává nőtte ki magát. A titok a minőségben rejlik, a Vingardium idén sem fog csalódást okozni a fesztiválra látogatóknak. Az esemény idén is az Erzsébetligeti Színház társszervezésében, a XVI. kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg, akik nem csak anyagi támogatást nyújtanak, de szívvel lélekkel segítik a rendezvényt.

BOROK

Aki a jó borokat keresi, az több mint negyven pincészet tételei közül válogathat. A kínálat impozáns, hat kiállító is „Az év bortermelője” cím birtokosa, de a kis kézműves pincészetek borai között is igazi kincsekre lelhetünk. A borászatok nagy része évente visszatér, a Vingardium hangulata őket is elvarázsolta. Szinte valamennyi borvidék képviselteti magát és külföldi borok is várnak a borrajongó vendégekre. Dionüszosz kedvenc nedűjét azonban nem árt időközönként némi harapnivalóval is kiegészíteni…

Jön a leghangulatosabb borfesztiválok egyike Budapesten – Vingardium Borliget

GASZTROUDVAR

A kedvelt és ismert food truckok minden igényt kielégítő kínálata mellett a hagyományos konyha ízei közül is válogathatnak a fesztiválozók. Ha csak egy is felkelti a kíváncsiságodat, akkor a Vingardiumon a helyed: Sajtmanufaktúra, Antik rétes, Hungarobistro, Gulyásbomba, Ami Burger, Vitéz Kürtős, Bubble Waffel, Panyolai pálinka, Aranyszalagos lángos, Gábriel Cukrászda (finom fagyik), O'bermo borbon, kézműves sörök…

KONCERTEK

Aki fesztiválra a koncertek miatt szeret járni, az nem jön hiába a Vingardiumra. Szokás szerint napközben a jazzesebb, blues-osabb, chill hangulaté a terep, este pedig jöhetnek az igazi fesztivál zenekarok.

Jön a leghangulatosabb borfesztiválok egyike Budapesten – Vingardium Borliget

Idén is lesz kisszínpad! Komolyzene, örömzene, egyszálgitár váltogatják egymást. Szombaton szokás szerint a Budapest Open Mic hozza el nemzetközi csapatát, és a szárnypróbálgató lelkes amatőröktől kezdve, az improvizáló profikig sokan megfordulnak a majd a színpadon.

A két napon az alábbi zenekarok, fellépők teremtenek igazi buli hangulatot a Nagyszínpadon. Július 14-én pénteken délutántól a a Ratty Jazz Band, a Blahalouisiana, este pedig Péterfy Bori és a Love Band lép fel, szombaton pedig többek között a Lóci játszik és a Magashegyi Underground teremt fesztiválhangulatot Pest egyik legszebb parkjában, az Erzsébetligetben.

GYERMEKLIGET – AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

Borfesztiválra ritkán megy az ember gyerekekkel. A Vingariumon ez is más, ez is jól működik. A hagyományoknak megfelelően idén is lesz a fesztivál területén játszóház, egy hely, amit a gyerekek paradicsomaként is emlegethetünk. Különböző óriás fajátékokkal, készségfejlesztő játékokkal játszhatnak, a Játszóház Projekt társasjátékokkal várja őket (Dixit, Lego Activity, Ticket to Ride, Panic Lab, Dobble), de lesznek kézműves foglalkozások, fényfestés is. Hogy ki mennyire ügyes, az is kiderül, a Gibbon Slackline kifeszített kötelein bizonyíthatja mindenki remek egyensúlyérzékét. Szombaton 11:00-kor Tamás Éva Játéktára várja a kisebb gyerekeket – igazi szüreti hangulatot teremtve.

Jön a leghangulatosabb borfesztiválok egyike Budapesten – Vingardium Borliget

KIKAPCSOLÓDNÁL? OTT A HELYED!

A Vingardium Borliget nem sablonos, minden évben megmutatja, hogy igazán jól szórakozni máshogy is lehet, mint egy tipikus fesztiválon. Borkuzusok indulnak a tanulni vágyók számára, az igazi csapatjátékosoknak és logikai kihívásokat keresőknek a szabaduló szobában a helyük. A kerti party hangulatról a függőágyak gondoskodnak, melyekből egy pohár borral vagy limonádéval a kézben, igazán kényelmes helyzetből lehet szemlélni a színes forgatagot.

Jó a zene, jók az ételek, jók az italok, mesés a környezet. Kívánhat-e többet az ember egy napra?

A Vingardium hangulatát leírni nem lehet, azt meg kell élni!

Vingardium Borliget 2019

Időpont: 2019. június 14-15. (péntek-szombat)

Helyszín: Budapest, XVI. Erzsébetliget

A rendezvényre a belépés: INGYENES!

Pohárjegy (tartalma – hivatalos fesztiválpohár, adott napra szóló karszalag és 1 db kóstoló kupon):

- 2.000 Ft

- 1.600 Ft (XVI. kerületi lakosoknak lakcím kártya felmutatásával)

Pohárjegyek elővételben a tixa.hu-n, a helyszínen pedig a pohárpontokon válthatók.

A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

A borkurzusok és a szabaduló szoba előzetes regisztráció után, karszalaggal látogathatók.

MEGKÖZELÍTÉS

Az Örs vezér teréről ingyenes, közvetlen fesztiváljárat indul a helyszínre. (IKARUS Nosztalgiajárat!!!)

Tömegközlekedéssel az Erzsébetliget elérhető: az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállójánál, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállójánál leszállva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.