Gyógyszermérgezést szenvedett beteghez hívtak mentőt, de ő rátámadt a mentősökre, amikor nem engedték, hogy kiugorjon előlük az ablakon.

Ennyit kapott, mert rátámadt a neki segítő mentősökre

Közérdekű munkára ítéltek egy férfit, aki mentősökre támadt, harapott, fojtogatott.

A vád szerint egy 18 éves férfihoz a hozzátartozója május 31-án, a XIII. kerületben kihívta a mentőt, mivel a férfi sok gyógyszert vett be. A mentőegység – gyógyszermérgezés gyanúja miatt – kórházba akarta szállítani, de ő erre erőszakosan reagált, sértegetni kezdte a mentősöket, majd az ablakon keresztül kívánt távozni.

A két mentős fel akarta tartóztatni, vissza akarták húzni, amikor a férfi megrúgta őket, majd egyiküket megharapta, másikukat fojtófogásba vonta, ezután a sértett fejét a falhoz ütötte.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottat közfeladatot ellátó személy elleni bűntette miatt egy hónapon belül bíróság elé állította. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki és 250 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség súlyosbításért, felfüggesztett szabadságvesztésért és pártfogó felügyelet alkalmazásáért fellebbezett.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nagyon kevés, nagyon rossz az igazságszolgáltatásunk!
Sokkal keményebbnek és szigorúbbnak kellene lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.