Az idén kissé csökkent a Sziget fesztivál látogatottsága és nyeresége. A szervezők szerint a jövőben is biztos kézzel képesek nagy tömegeket terelni.

Nincs rekord – csökkent a Szigeten bulizók száma, ezért a nyereség is

A Sziget idei látogatottsága mintegy 25-30 ezer fővel alulmúlja a tavalyi csúcsot, így a nyereség is szerényebb lesz a 2018-asnál – közölte a tegnap zárult Sziget Fesztivál kapcsán a Népszavával Kádár Tamás főszervező-cégvezető. Az ezzel együtt kiadott, délutáni közleményük 530 ezerre becsli az értéket, ami ugyanakkor a tavalyi, 565 ezres rekord utáni második legmagasabb érték.

Bár az eredményre a cégvezető nem közölt pontos számot, tavalyi nyilatkozata szerint a rendezvény egymilliárd körüli profitot hozott. A visszaeséshez hozzájárul, hogy a fesztivál 10,8 milliárd forintos költségvetése is meghaladja a tavalyi 10,1 milliárdot. És ha ez nem lenne elég, pont a legerősebbnek szánt – így számukra is legdrágább – utolsó napra romlott el az idő, amit napijegy-eladásaikon is megéreztek – derül ki közleményükből.

Bár az idei program valóban túl drága, a társaság jelenlegi célja, hogy valamennyi műfaj legnagyobb sztárjait a Szigetre hozza – mondta Kádár. A műsorkínálat összetételét mindazonáltal nem csak a pénz, hanem a szerencse is befolyásolja, hisz nem tudható, épp mikor ér rá egy-egy húzó név – tette hozzá.

A Szigetre idén a világ több mint 100 országából látogattak ki. A legtöbben az Egyesült Királyságból érkeztek, majd sorban következtek a hollandok, franciák, németek és olaszok. A több mint ezer fellépő a világ 62 országából érkezett. Idén az egyszerre bent lévő látogatók körülbelül 53 százaléka volt magyar. Közleményünkben kiemelik a klímakatasztrófára figyelmeztető Jane Goodall főemlőskutató, a The Arrow néven a szerelem egyenlőségét hirdető két akrobata fiú, valamint Emi Mahmoud költő-aktivista fellépését.

Forrás: Népszava

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Emelni kell az árakat, ha drágább lenne, még több gazdag sznob menne oda! ;-)
Eladott Ország
Ahol a nagy vezér is feltűnik, olyan édes az élet, mint a szirup. Tele van a sziget, és az idén nincs Sziget Fesztivál Orbán Viktor nélkül. Betolakodott oda is a képivel. Biztosra mentek, nehogy valamelyik megátalkodott, kómában lévő szigetlakó a kukába vigye Orbán képit. Így aztán a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek hamar kifizettek 208 millió forintot egy kiállítás megrendezésére. Ennyiért én is elintéztem volna, hogy minden magyarok bálványa képit kirakják a Székesfehérvár Balatonaliga útvonalon. Ottan mostanában nagyon sok ember közlekedik és káromkodik a kurva hosszú menetidő, zsúfoltság és torlódások miatt. Ne búsulj magyar, nézegesd apánkat! Szóval, kirakták a Szigeten Orbán képeit, még a rendszerváltásból itt maradtakat. Kihozták a Terror Háza Múzeumból, szellőztetni kell őket, mert kicsit beporosodtak. Itten nem beszélt az Orbán, mint a Volt Fesztiválon, itten csak bámulni valót vittek a fiataloknak. A „30 éve szabadon” emlékév jegyében a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány adófizetői pénzből 2019-re 3 milliárd forintot kapott; 2020-ra is 6 milliárdot, sőt 2021-re is tovább 3 milliárdot. Videókra, kiállításokra, konferenciára, mindenféle frincfrancra. Hadd fogyjon a pénzünk! Jó kis videót csinált az Euronews, kukkantsanak bele:
youtu.be/vA5WL6oqqok
Ha a magyar ember nem megy ki az utcára, meg is érdemli. Amíg tűrnek a birkák, addig lesz, aki nyírja őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.