Két friss tanulmány is azt igazolta, hogy az online társalgás közbeni hangulatjel-használat, illetve a szexuális és szerelmi élet szoros összefüggést mutatnak.

Aki kevesebb betűt használ, többet szexel

Mindkét vizsgálatot a Kinsey Intézet kutatói végezték el. Az egyikben 5327 egyedülálló amerikait kérdeztek meg a csetelési szokásaikról, illetve arról, hogyan alakult a szexuális életük az elmúlt évben. A vizsgált csoport tagjait úgy választották ki, hogy a teljes amerikai társadalmat reprezentálják: 18-94 évesek voltak, 87 százalékuk volt heteroszexuális, és 62 százalékuk fehér. A kutatók azt találták, hogy

azok, akik a potenciális partnereikkel folytatott csevegések közben gyakrabban használnak hangulatjeleket, gyakrabban randiznak, és többet szexelnek azoknál, akik nem, vagy csak ritkán használnak emojikat. :)

A második vizsgálatban az első eredményeit próbálták reprodukálni a kutatók, hogy megtudják, mennyire pontosak az eredmények. A 275 ember bevonásával végzett felmérés nagyjából ugyanazt mutatta: a sok hangulatjelet használók többet randiznak, és gyakrabban élnek szexuális életet.

A második kutatásból azonban kiderült az is, hogy az eredmény nem annak köszönhető, hogy emoji-használók több emberrel randiznak, hanem annak, hogy ha találkoznak valakivel, sokkal nagyobb esélyük van egy második randira.

Fontos megjegyezni, hogy a két kutatás rengeteg kérdésre nem választ, nem vizsgálják például azt, hogy az emberek milyen típusú hangulatjeleket használnak csevegés közben.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Akkor az analfabéták orrba szájba qúrnak ? Na ezért van annyi gyerek nekik ? Basszuska ezt nem tudtam idáig ! Én csak írni és olvasni is nagyon jól tudó emberekkel vagyok körülvéve és ez nem is baj !
jesz
nabasszameg...akkor megvan a hiba oka...én még nem használtam ilyen hangulatjelet. ..kíváncsi vagyok, ha ezentúl csak ilyeneket haszálok, akkor mi lesz?
namihami
Akkor már tudom, hogy a ""Azt a hétszázalékát"" csaj anyjának miért lett a telefon ilyen sűrgős. Viszi haza a papának, hogy kissé fellobbantsa az öreg kihunyóban levő kanosságát. Most egy pár évig letíltja az öreglány a betűket és csak a szmájlik maradhatnak. Még az is lehet, hogy az intenzív sms-ezés öreglányt újra tejre hozza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.