Olvasónk 2 éve él Németországban, és felsorol jó és rossz dolgokat, amihez ennyi idő után sem tudott még hozzászokni.

(Forrás: Velvet)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Jó nevet kapott "Rebeka"
Ennyi sületlenséget hogyan tud összehordani??!!!
1 és 2 pont abszolut nem igaz!! Nem dohányoznak sem étteremben, sem másutt, csak és kizárólag a kijelölt helyeken. Mindenütt van eső által védett terület kijelkölve, sőt télen még fűthető is!!!
A bajor ételek igen változatosak és nagyon finomak. A leg egyszerűbb alapanyagokból is kíváló és változatos ételeket készítenek. Azonkívül Münchenben megtelálható szinte a világ valamennyi étele is. Rengeteg a választék és egyik finomabb, mint a másik. (még magyar étterem is van) Ha Münchenen kívülre is merészkedne "Rebeka", akkor a vidég legváltozatosabb és igen finom ételeit találná meg. De helyette hülyeségeket ír!!
3. pont Rengeteg a biozöldséget és gyümölcsöt áruló üzlet. És ezek szűkebb változata a nagyobb bevásárló helyeken is megtalálható, ahol egyébként nagyon széles a választék a nem bió eredetüekből. "Rebeka" valószínűleg a Viktualienmarkt-ot sem ismeri, ami szinte világ hírű. Kevés olyan túrista van, aki nem ismerné. Hatalmas a választék zöldségől, gyümölcsből, sajtból, stb. Rengeteg finomságot lehet megkostolni, vagy enni.
4. A kökori technika használata enyhén szólva kicsit túlzás!!!
Nagyon sok helyen van ingyen wifi. Bevásárló központok, éttermek, szállodák, bankok, korházak, a metróban is kiváló az internet. Interneten keresztül mindent el lehet érni, bármely közlekedési eszközre jegyet, bérletet lehet venni, a bankok nagyrésze csak interneten keresztöl működik, ráadásul minden plusz költség nélkül. Oktatási intézményekben egyértelmű a szabad internethasználat. Ismerősöm mesélte, hogy pár éven belül tervezik egész Münchenre kiterjedően az ingyenes internet használatot.
8. A közlekedésben betartják a szabályokat, mert ellenkezőleg keményen büntetnek. A gyalogos és a kerékpáros szentnek számít. Szinte mindenütt előnyük van és ezt sok esetben akár indokolatlanul is kihasználják. A sebességet szigorúan betartják.
9. Műanyaggyűjtő konténer szinte mindenütt elérhető távolságban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@libellle: ...a csaj nem tudja,hogy hányféle kévét ihat a kül. kávézókban,ill olyan gépeket vehet,amik talán
még körmöt is rágnak a főzés közben! Valaki megfizette a szerencsétlent!? A milliónyi olasz,görög és magyar is megissza az "otthoni eszpresszóját"!
cikicakk55
Nos én nem voltam Németország Bajorok lakta részén,viszont 3 nagyon jó barátom is ott él. Hoztak már haza nagyon sok olyan dolgot,amiről itt Rebeka azt írja,hogy ehetetlenül rossz a minősége. Ők (az apa) 30 éve, az Idősebb fiú 27 éve a fiatalabb 25 éve élnek ott.nagyszerűen érzik magukat.Most már ráadásul alig van olyan termék( a cigin kívül) ami Magyarországon olcsóbb,tehát érdemes belőle feltankolni. Némely tisztítószernél van valamennyi eltérés a Magyar árak javára,de jóval többet keresnek,mint itthon a Magyarok,így meg sem kottyan valamiért 100 ft különbséget kifizetni. Mind a hárman fizikai munkások,két asztalos egy lakatos,de prímán megélnek.Az apa hamarosan nyugdíjba megy,de inkább a feleségét viszi ki,mint hogy haza jöjjön Magyarországra.
libellle
@Jozefina: Igen, mindent leirtál amit én még nem. Ugyanis a meglepetésem annyi hülyeségen mint amit a hölgyike leirt határtalan. Igen mondta egy kersztbenézös személy ott hogy nállunk nincs wifi és még internet sem. Na ez beirás pont az a szintet éri el. Nincs szinte semmi amit én weboldalakon intereten keresztül ne érnék el tudnék megvenni vagy a bankomat rendezni.
libellle
@cikicakk55: jaja. kb. 800 féle kenyeret lehet itt kapni és 1500 fele felvágottat. Ez nem a Bayor országra vonatkozik hanem az egész országra. Az asztalos és lakatos azok nagyon jól vannak fizetve.
kokopelli
@libellle: Nekem (nem egyedül) az a véleménym,ha valaki más országba költözik,akkor érdeklődjön előtte,
és ne azokat az apró baromságokat keresse,amire ráfoghatja az eredménytelenségét! Még jó,hogy M.o. a
tökéletes hely,ahonnan a csaj elment! Miért is? Én (x-1)-szer voltam az USA-ban,de azokat a jó dolgokat ke-
restem amik frappánsabbak voltak mint Európában! Tucatnyit találtam! Valószínüleg mert ott a legkissebb ra-
vasz dologgal is vagyont lehet keresni!Emlékszem rá,hogy a Rubik kockán mindenhol röhögtek,hogy nyuga-
ton egy amerikai cég forgalmazta!Ott úgy fogadták a kockát,mint az X-edik világcsodát!...ma is! (;-))
Az un. "tartományi ételek" mellett a a külföldi "konyhákat" is látogatják a helyiek cca. 50 éve,fentartások nélkül!
cikicakk55
@libellle: Igen,igazad van. Az apa sajnos most áttétes rákos,igaz,hogy hosszú kezelések árán,de egyenlőre köszöni jól van( természetesen nem Magyarországon kezelik Suttyomban csináltak fényképet a kórházról,ahol kemo terápiát kap.Mostanában csak 3 napot kell benn lennie,és két hétre haza jönnek,majd vissza 3 napra. Lényeg,hogy itthon egy 5 csillagos szálloda nincs olyan,mint ott a kórház. Még a valamilyen diétán lévők is 3 menüből választhatnak.Napi 5x étkezés. 2 ágyas kórtermek,mosdóval.Minden ágy mellett tv,fülhallgatóval. Pót ágy az ágy alatt,ha hozzátartozó ott aludna. Műtötték is,de kórházi fertőzést egyetlen beteg sem kapott,mióta (2 éve) rendszeresen be jár a kórházba. Ráadásul ez nem is egy nagyon nagy városi kórház. Egy kb 25.000 lélekszámú város.Én Hódmezővásárhelyen élek,itt 35.000 lakos él cirka. A kórházunk katasztrófa.Még a Szegediekhez képest is.Nem a 1,5 év óta Polgármester Márky-Zay Péter bűne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. January 24., 16:50
Ennyi országban jártak tavaly Ördög Nóráék