A fesztiválon díjazták az Akik maradtak, a Curtiz, az X és a Kilenc hónap háború című filmeket is. Életműdíjat kapott Monori Lili.

A 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon a legjobb film díját Ujj-Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című krimije kapta. Tóth Barnabás az Akik maradtak című filmjéért személyesen vehette át a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért járó díjat és az Alex Friedman nevét viselő humanitárius díjat is. (Az Akik maradtak Magyarország hivatalos nevezése az Oscarra, a film forgatókönyvét Tóth Barnabás Muhi Klárával közösen jegyzi F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján.)

A legjobb színésznő díját megosztva Balsai Móni az X – A rendszerből törölve főszerepéért és Szőke Abigél az Akik maradtakért kapta meg. A legjobb színész díja Lengyel Ferencet illette a Curtiz című filmben nyújtott alakításáért, a film rendezője Topolánszky Tamás Yvan volt, Dévényi Zoltán a film fényképezéséért a legjobb operatőr díját nyerte el.

A legjobb dokumentumfilm díjával Csuja László Kilenc hónap háború című filmjét tüntette ki a zsűri. Dobó Kata, akinek első mozifilm rendezése, a Kölcsönlakás zárta a fesztivált november 14-én, munkássága elismeréseként különdíjat kapott.

A fesztivál életműdíját idén Monori Lili kapta.

A közönségdíjas Reisz Gábor Rossz versek című filmje lett, amelynek női főszereplőjét, Nagy Katicát Shooting Star díjjal tüntették ki.

Címlapkép: Facebook/Rossz versek / Bad poems

(fidelio.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.