Számos olyan betegség létezik, amelyek hátterében a zöldségek és gyümölcsök nem elengedő bevitele állhat. A gyümölcsök és a zöldségek kitűnő rost-, kálium-, magnézium- és antioxidáns-források, ezekről kimutatták, hogy csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. A cikk a Cultura.hu oldalon folytatódik...
Forrás:
cultura.hu
Feltöltő: Cultura
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
5 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Állandóan azt halljuk, hogy ""Fogyasszon több zöldséget, gyümölcsöt!"". Tényleg, miért nem tesszük?
Azonkívül a zöldségek és az egészségre hasznos élelmiszerek csomagolására kiemelten fel kellene írni, hogy azok miért egészségesek, milyen vitaminokat, stb. tartalmaznak és milyen időnként ajánlatos a fogyasztásuk!!!
A hazai termelők által előállított termékekre külön fel kellene hívni a figyelmet!!
Talán Bokondi is inkább ezzel foglalkozhatna!!!
A napi többszöri gyümölcs fogyasztást remekül meg lehet oldani! Végy egy almát és vágd négy felé, majd oszd be egész napra.
"Normális" zöldségekkel, gyümölcsökkel a fele fogyasztás is elég lenne, hogy bevigyük a vitaminokat, ásványokat, nyomelemeket. De a normális termelés volumene minimális ezért sokan nem jutnak hozzá.
A magát őstermelőnek mondóktól vásárlás sem feltétlenül jó taktika. Ugyanis ez csak az egyik legjobb adókerülési forma. (mert ők is jellemzően a nagybanin veszik az eladott holmi 80-90%-át, a saját termelés, ha van egyáltalán, inkább a családban marad...) Fontos a bizalom. Társadalmunkban sajnos idegenek egymást 300 Ft-ért simán átverik. ;-)
Új hozzászólás