Számos olyan betegség létezik, amelyek hátterében a zöldségek és gyümölcsök nem elengedő bevitele állhat. A gyümölcsök és a zöldségek kitűnő rost-, kálium-, magnézium- és antioxidáns-források, ezekről kimutatták, hogy csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. A cikk a Cultura.hu oldalon folytatódik...

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: Cultura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
talán ha megnéznétek az árakat is!!! =))
RonaGyuri
talán ha megnéznétek az árakat is!!! =))
namihami
Elég csak egy pillantást vetni a zölségek-gyümölcsök árcédulájára és valahogy rögvest elmegy a gusztus tőlük.
Állandóan azt halljuk, hogy ""Fogyasszon több zöldséget, gyümölcsöt!"". Tényleg, miért nem tesszük?
Jozefina
Kásler és az idióta családpolitikus liba, ha azzal tömné az emberek fejét, hogy mi az egészséges és hogyan étkezzenek, talanán nem lenne több az elhalálozás, mint a születés!!!
Azonkívül a zöldségek és az egészségre hasznos élelmiszerek csomagolására kiemelten fel kellene írni, hogy azok miért egészségesek, milyen vitaminokat, stb. tartalmaznak és milyen időnként ajánlatos a fogyasztásuk!!!
A hazai termelők által előállított termékekre külön fel kellene hívni a figyelmet!!
Talán Bokondi is inkább ezzel foglalkozhatna!!!
Nessy
@Jozefina: Talán a zöldség termelést kellene támogatni, megfizethető öntözési lehetőséggel például. Esetleg nem a földek nagyságát, hanem az értelmes használatát kellene támogatni. mert így milliókat keresnek, akiknek sikerült több ezer hektár földet "beszerezni", és nem csinálnak vele semmit. Esetenként jó a parlagfű termésük.
A napi többszöri gyümölcs fogyasztást remekül meg lehet oldani! Végy egy almát és vágd négy felé, majd oszd be egész napra.
KisGenyo2
A nagyüzemileg termesztett zöldség, gyümölcs tömegre vetített beltartalma sajnos igen silány. (hiszen a nagyüzem csak a tömeget tartja szem előtt amikor termelési módszereket és fajtákat fejleszt ki)
"Normális" zöldségekkel, gyümölcsökkel a fele fogyasztás is elég lenne, hogy bevigyük a vitaminokat, ásványokat, nyomelemeket. De a normális termelés volumene minimális ezért sokan nem jutnak hozzá.
A magát őstermelőnek mondóktól vásárlás sem feltétlenül jó taktika. Ugyanis ez csak az egyik legjobb adókerülési forma. (mert ők is jellemzően a nagybanin veszik az eladott holmi 80-90%-át, a saját termelés, ha van egyáltalán, inkább a családban marad...) Fontos a bizalom. Társadalmunkban sajnos idegenek egymást 300 Ft-ért simán átverik. ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.