Az ittas vezetők tavaly csaknem 1400 balesetet okoztak itthon, ami az összes, személyi sérüléssel járó baleset nyolc százaléka. A halálos baleseteknél az ittasság a második leggyakoribb ok – hangzott el az M1 Híradójában.

Rögtön cella várja az ittas vezetőket Pest megyében

Mostantól Pest megyében, akiknél a szonda alkoholos befolyásoltságot jelez, azt azonnal őrizetbe veszik és a szabálysértési bírság kiszabásáig, vagy az ítéletig nem is engedik ki.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy járművet csak az vezethet, akinek nincs alkohol a szervezetében. Aki mégis ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, az hatalmas kockázatot vállal és nemcsak saját magát veszélyezteti, hanem a közúti közlekedésben résztvevőket, olykor természetesen a saját utasaikat is. Ennek természetesen komoly jogi következményei vannak – mondta Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Akiknél az alkoholszonda a nullánál nagyobb légalkohol-koncentrációt jelez, azt 0,25 ezrelék alatt szabálysértési, afölött bűnügyi őrizetbe veszik a rendőrök Pest megyében. Ezt követően az ittas vezetéssel meggyanúsított sofőröket az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na végre, de remélem, minden piásra és drogosra vonatkozik, és nem lesz maszatolás és szerecsenmosdatás ha egy kigyúrt stróman megint horogra akad!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na végre, de remélem, minden piásra és drogosra vonatkozik, és nem lesz maszatolás és szerecsenmosdatás ha egy kigyúrt stróman megint horogra akad!?
ágimami
Nagyon helyes,már rég ezt kellett volna tenni és nem csak Pest megyében!! Iszanyatosan sok baleset van!
Remélem nem lesz "megkülönböztetés"!!!
namihami
@nezelodo: @ágimami: Sajnos, komoly félelmem van, hogy lesz. Az eddigi tapasztalatok
1000%-osan ezt igazolják.
kereső
@ágimami: az egész országban zéró tolerancia kell (-ene) az ittas, és a drogos vezetőkkel szemben.Meg a telefonálókkal szemben sem ártana!
Lepényleső
A kórházi fertőzésekben állítólag tízezrével halnak meg évente. Azokat nem kellene lecsukni akik felelősek érte?
nezelodo
@Lepényleső: Jaj, ugye nem ilyen módon akarod a kétharmadot megfosztani az imádottjaitól?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.