A szerda esti bejelentés után alig egy nappal már nem a királyi család része Harry herceg és Meghan hercegné a Madame Tussauds viaszmúzeum szerint.

Ez gyorsan ment: már nem a királyi család tagja Harry és Meghan

A hercegi pár szerdán este hivatalosan is bejelentette, az idei évtől új, progresszívabb szerepkörbe lépnek a királyi intézményen belül. Harry herceg és Meghan Markle szeretnének függetlenebb, polgári életet élni.

A közleményt megosztóan fogadta a közvélemény Nagy-Britanniában. Sokan úgy gondolják, Harry herceg és amerikai származású felesége jó döntést hozott azzal, hogy nyugodtabb életet szán kisfiának, Archie-nak. A legtöbben viszont úgy érzik, a pár II. Erzsébet királynőt és a királyi család hagyományait is elárultavisszavonulásával.

Utóbbiak táborát erősíti az a Madame Tussauds múzeum is, aki a bejelentést követően egy nappal eltávolította Meghan és Harry viaszbábúját a királyi család többi tagja mellől, helyükön most űr tátong.

Steve Davies, a panoptikum menedzsere a The Sun brit napilapnak elmondta, ők ezzel a gesztussal reagáltak a Sussex-ék meglepő hírére: „Mától Harry és Meghan nem a királyi család figuráinak készletét alkotja” – jelentette be Davies, hozzátéve, a közkedvelt és népszerű viaszfigurák továbbra is a Madam Tussauds fontos részét képezik majd, ám addig, amíg kiderül, a hercegi pár hogyan folytatja, egy másik részlegre helyezik át az őket mintázó bábukat.

Forrás: Blikk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Meghan, saját bevallása szerint hercegnő akart lenni, de, gondolom, a hercegné-cím is elégedettséggel tölti el - ha már a királyné titulusa elérhetetlen a számára.
Abszolút joguk van külön életet élni, saját lábra állni, de ezt lehetőleg ne magyar módra tegyék, mert az rossz vért szülne a birodalomban. Előbb-utóbb itthon is, de ezt most hagyjuk.
Tehát: az tartom fairnek, ha lemondanak az ajándékba kapott, és horribilis pénzért felújított angliai otthonukról, és szerényebb , maguk által is fenntartható hajlékba költöznek. Kanadában is.
Ha már nem a királyi ház tagjai, akkor semmilyen formában ne tartsanak igényt királyi körülményekre, elbánásra, fogadtatásra.
Katalin és Meghan között a különbséget kb. úgy tudnám leírni, hogy míg Katalin készen áll a királynéi méltóság viselésére, addig Meghan csak eljátszaná a királynét - ideig-óráig. Aztán megfutamodna, mert nem lenne forgatási szünet.
Jozefina
Meghan rossz hatással van szerintem Harry hercegre!!! Harry viszont gyenge jellemű!! Anyagilag is fügniük kellenene ezek után a királyi háztól!!! Vajon miből fognak királyi módra élni???
Nyírfa
@Jozefina: Ha történelmi léptekben nézzük a folyamatot, akkor Meghan megjelenése törvényszerű, hiszen a királyi ház évszázadokon át nyúló felszámolásához olyan emberek kellenek, akik nem is valóak a királyi családba. Nem a rangjuk hiánya, hanem a személyes alkalmatlanságuk miatt. Meghan ennek a feltételnek felel meg. Nyilván azért vette el Harry, mert ő sem érzi magát királyi méltóságnak.
Utánpótlás így is van, Károlyt Vilmos, majd György fogja követni, s feltehetőleg egyre kisebb szerepet játszik majd a királyság az angol történelemben. Új rendszerek alakulnak, a hagyományőrző házak is csak szimbólumként maradnak fenn, őrizve a múlt egy szeletét, mint a múzeumokban az ereklyék.
RonaGyuri
@Jozefina: igen megint beütött az amcsi libák effektus a királyi házra! =))
verőce21
Csak hab a tortán, hogy Meghan még a brit állampolgárságot sem tudja megtartani.
Amit én rendjénvalónak is tartok. Akinek az ősei 300 éve még Afrikában a kenyérfákon guggoltak, nem való még Európába sem, nemhogy...
Csizmás Kond
Ezeket nem kell búsulni. Harryból úgy sem lett volna király soha, ugyanis a sorban ott van elől az apja majd a bátyja, és azután a bátyja gyerekei. Amúgy az örökségét megkapja és abból királyi módon élhet tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.