Erzsébet királynő hétfőn közleményben tudatta, hogy elfogadta Harry és Meghan döntését. Soha sem volt még ilyen személyes közleménye a királynőnek a királyi történész szerint.

Káosz a palotában: Megszólalt a királyi történész II. Erzsébet rendkívüli közleményéről

I. Erzsébet brit királynő fényképe és Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és a felesége, Meghan sussexi hercegnő esküvői fotója látható ajándéktárgyakon egy londoni üzletben 2020. január 10-én. A brit uralkodó 2020. január 13-án találkozóra hívta össze a királyi család legmagasabb rangú tagjait téli rezidenciájára, a sandringhami kastélyba, hogy megvitassák Harry herceg és Meghan hercegnő jövőbeni helyzetét a családon és a monarchián belül, miután a pár január 8-án instagram-oldalán bejelentette, hogy visszalép a királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől és azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljék. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Miután II. Erzsébet királynő beleegyezett a sussexi pár függetlenedésébe, közleményt is kiadtak az ügyben, az alábbi szöveggel:

A családom és én támogatjuk Harry és Meghan vágyát, hogy fiatal családként új életet kezdjenek. Bár jobban örültünk volna, ha maradnak teljes körű, aktív szenior tagjai a királyi családnak, tiszteletben tartjuk és megértjük, hogy szeretnének függetlenebb életet élni családként úgy, hogy továbbra is értékes tagjai maradnak a családunknak. Így hát megállapodtak, lesz egy átmeneti időszak, amikor a sussexiek időt töltenek Kanadában és az Egyesült Királyságban is

A 24. hu írása szerint már több elemző is szétcincálta a királynő szövegét, amiben több furcsa dolgot is találtak. Többek között, hogy a királynő az eddigiekkel ellentétben nem Sussex hercege és hercegnéjeként, hanem Harryként és Meghanként hivatkozott a párra.

Robert Lacey királyi történész pedig közölte: nem emlékszik, hogy valaha is olvasott volna ennyire személyes nyilatkozatot a királyi család környékéről:

Nem tudom, ilyen nyilatkozat mikor volt legutóbb, ahol a Királynő ennyire nyíltan beszélt. Mármint, hogy olyan szavakat használt, mint a »családom« és »én«. Ez pontosan mutatja, mennyire fontos ez az ügy

A Femina.hu emlékeztet:

Mint köztudott, Harry és Meghan múlt szerdán jelentették be Instagram-oldalukon, hogy a brit királyi család magas rangú tagjaiként visszalépnek betöltött szerepkörükből, anyagilag függetlenné válnak, és sokkal kevesebb hivatalos feladatot vállalnak el 2020-tól.

Ezt a közleményüket anélkül tették nyilvánossá, hogy a királynővel egyeztettek volna. Több bennfentes is beszámolt arról, hogy mennyire csalódott a királyi család a hercegi párban.

Forrás: Blikk, 24.hu, femina.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.