Nem szerepel a tervek között egységes európai uniós minimálbér bevezetése. A tagállamok hagyományaihoz igazodva, saját hatáskörben, elsősorban a munkaadói és munkavállalói képviseletek alkufolyamata során kell meghatározni a méltányos minimálbér mértékét hangsúlyozta Ursula von der Leyen, az

Forrás: mindenszo.hu
Feltöltő: Eriksson
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Úgy félnek az Egyesült Európa létrehozásáról, mint ördög a tömjénfüsttől. Anélkül, hogy átgondolnák, netán tájékozódnának az USA működéséről, felépítéséről, ahol minden állam önállóan dönthet saját dolgairól a nagy, közös dolgok mellett, ahol mindenki megőrizheti saját identitását és amellett büszke amerikai. Ahol nagyobb különbségek vannak egy-egy állam közt, mint Európában. Miért lenne rossz az Egyesült Európa? Nem csak a javakat kell elfogadni az Uniótól részt kellene venni a népek életszínvonalának felemelkedésében.Talán jobb lenne bezárkózni, határokat lezárni? Milyen jövőt hozna? Látjuk milyen az állandó nemzet emlegetés, ami nemzeti mindent leromboltak, csak nemzeti máz van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Gyurcsányék meg csak tolják, csak tolják, de
"Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál".
kereső
Mennyivel jobb a német autógyárakban, a rabszolgatörvénnyel a feje fölött a magyar munkavállalónak-hogy ugyanazért a munkért harmadannyi bért kap munkáltatójától, mint az anyaországi munkás. Lényeg, hogy Gyurcsányék pofára essenek. Ugye"mindenszó" és @Eriksson: ...
Eriksson
@kereső: Az a lényeg, hogy Gyurcsányék hülyítik a népet, aztán jól összenevetnek, hogy milyen hiszékeny birka a magyar.
Nessy
@Eriksson: Az tény, hogy a nép egy része hiszékeny birka,egy része potyaleső kegyenc, azért szavaz a fideszre.
Itt a csóró minimálbéresek esnek pofára, nem Gyurcsányék.
kereső
@Eriksson: Európai minimálbért akar az EU, de észak és kelet máris összevitatkozott rajta

A nemrég felállt új Európai Bizottság már bele is kezdett az egyik új tervének kidolgozásába, aminek a célja valamiféle európai minimálbér elfogadása lenne. A terv hatalmas vihart kavart az északi tagállamokban, miközben a déli és keleti tagállamok alapvetően támogatnák az irányt.

Bár még sok a bizonytalanság a konkrétumokat illetően, az EU északi tagállamaiban már a kezdeti szakaszában elég komoly ellenállásba ütközött a terv, Dánia, Svédország és Finnország is jelezte ugyanis, hogy semmi esetben sem támogat olyan egész unióra vonatkozó szabályozást, ami veszélyezteti az ezekben az országokban hagyományosan elterjedt iparági bérmegegyezésekre alapuló rendszert.

A kelet-európai tagállamok szakszervezetei ezzel szemben inkább támogatják a kezdeményezést, ami szerintük egy lépés lenne az unión belüli jövedelmi egyenlőtlenségek csökkentése irányába.

De pontosan mit lehet eddig tudni arról, hogy mi lenne az Európai Bizottság terve?

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke olyan intézkedésként keretezte a tervet, ami képes megállítani a keleti tagállamokból nyugat felé tartó „agyelszívást”. A célokról eddig annyit árultak el, hogy azt szeretnék, ha 2024-re „az EU összes munkavállalója olyan fizetést kapna, amiből meg lehet élni, függetlenül attól, hogy melyik tagállam állampolgára. A bizottság ígéretet tett rá, hogy nem egy konkrét számot fog megadni, hanem egy olyan megegyezést szeretne, ami kereteket adna, amin belül a kormányok megállapítják a minimálbéreket.

Egész konkrétan az lenne a cél, hogy a tagállamokon belül a minimálbér ne legyen kisebb az adott ország medián bérének 60 százalékánál.

Nicolas Schmit, a munkaügyekért és szociális jogokért felelős új európai biztos a Guardiannek azt mondta, hogy habár az Európai Unióban csúcson van a foglalkoztatottság, nagyon sok dolgozó nehezen tud megélni a fizetéséből, és sokakat érint a dolgozói szegénység...
Eriksson
@Nessy: Szerinted logikus, hogy minden európai azonos minimálbért kapjon? Ezt egy normális ember nem hiszi el. Ergo, hazugság az egész. Megmondta Ursula von der Leyen.
Eriksson
@kereső: 10:01 Egyértelműen le van írva, nem azonos minimálbér Eu- belül, , hanem " konkrétan az lenne a cél, hogy a tagállamokon belül a minimálbér ne legyen kisebb az adott ország medián bérének 60 százalékánál."
Eladott Ország
Úgy félnek az Egyesült Európa létrehozásáról, mint ördög a tömjénfüsttől. Anélkül, hogy átgondolnák, netán tájékozódnának az USA működéséről, felépítéséről, ahol minden állam önállóan dönthet saját dolgairól a nagy, közös dolgok mellett, ahol mindenki megőrizheti saját identitását és amellett büszke amerikai. Ahol nagyobb különbségek vannak egy-egy állam közt, mint Európában. Miért lenne rossz az Egyesült Európa? Nem csak a javakat kell elfogadni az Uniótól részt kellene venni a népek életszínvonalának felemelkedésében.Talán jobb lenne bezárkózni, határokat lezárni? Milyen jövőt hozna? Látjuk milyen az állandó nemzet emlegetés, ami nemzeti mindent leromboltak, csak nemzeti máz van.
Nessy
@Eriksson: Nem arra gondoltam, hogy mindenki 1000 eurónak megfelelő bért kapjon. De azért az, hogy hozzánk azért hoznak összeszerelő üzemet, mert itt a legolcsóbb a munkaerő, legmegengedőbb a Munkatörvénykönyv, nem nagy dicsőség.
Igaz, a szakképzett munkaerő egyre kevesebb, mert pár száz kilométerrel arrébb értelmes bért kap. Az új "szakképzés" meg tovább ront a helyzeten, már a mi a "jól képzett munkavállalókat" jelenti.
Eladott Ország
@Eriksson: ma,10:08; Az továbbra is cél, hogy a tagállamokon belül a minimálbér ne legyen kisebb az adott ország medián bérének 60 százalékánál. "Támogatják-e az egész EU-ra kiterjedő, medián bérhez képest 60 százalékos minimálbérre vonatkozó tervet, Kordás azt mondta, hogy alapvetően támogatják, de inkább csak irányvonalként, a konkrét javaslathoz szerinte még több vitára és egyeztetésre van szükség." Szó sincs "pofára esésről"
g7.hu/vallalat/20200116/europai-minimalbert-akar-az-eu-de-eszak-es-kelet-maris-osszevitatkozott-rajta/
Nessy
@Eladott Ország: De mikor olyan jól hangzik! Ilyen borús délelőtt megszépíti a hívek napját!
fahrenheit451
Ez nem Gyurcsányéknak pofára esés, hanem a magyar dolgozóknak. És ezen kárörvendtek? Ti betegek vagytok!

Több más ország komoly vezetői is foglalkoznak ezzel. Már megint mindenki tök hülye, csak Orbán a helikopter?

index.hu/kulfold/eurologus/2020/01/14/europai_minimalber_konzultacio_europai_bizottsag/
tudode
Na jó!
.
Azért Gyurcsány még tartozik egy pár kokival örök ellenségének, aki miután 2006-ban beindította a karaktergyilkolását, 2008-ban utszéli strigókhoz hasonló stilusban jól kiröhögték azok, akiknek a kezében az ország, ha még sokáig művelik a SPORTOT , visszafejlődik a középkorba.
.
------ Orbán nevetve: Nincs is kormány
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany
.
Ha a Gyurcsány kormány megfizettette volna csak a Kossuth tér rekultivációját, a TV székház rombolását, ma nem rázná a rongyát, hanem élete végéig fizethetné az okozott kárt!
.
Arról nem is szólva, hogy EZEK hátszelével kistafirozva klasszisokkal szakmaibb volt a Gyurcsány kormány, mint a nemisminiszterelnök vezette valami, orbitális sokasággal működésképtelen ORBÁN BÉRENC katyvasz!
Eriksson
@Nessy: Persze, hogy igazad van. A "nyugat" elszívja a képzett munkaerőt, ettől tudnak ők jobbak, erősebbek lenni, több megtermelt haszonnal, több bért ajánlva.
Viszont az itthon maradt szakdolgozók/értelmiségek is megkapják a megfelelő bérüket a lehetőségekhez mérten, ezért magasak az átlagbérek.
Namármost: Ez még mindig lehet az európaihoz mérten kevesebb, tehát a minimálbért nem lehet addig emelni amíg eléri a kvalifikáltabb réteg bérét.
Eriksson
@Eladott Ország: Gondolkozz is, ne csak írj!
tudode
Félre bánat, félre bú!
.
Akkor az amerikaiak miért nem igyekeznek letelepedni ebben a CSODÁS ORSZÁGBAN, sőt még a migráncsok sem
.
Katalin asszony megérdemel egy szerenádot családanyaként, mert nem tudhatja mit beszél
.
---- Komár László - Amerika legszebb asszonya.
.
www.youtube.com/watch?v=XSfu-XavmUc
.
Van egyáltalán valaki, aki képeSS áttekinteni a hungary katyvaszt, amely már egyenlő őfélesége agymenésével!
Eriksson
@Horizont: 10:46 Aranyom, itt a Gyurcsányék propagandájáról van szó. Dobrev a minap állította, hogy ő személyesen tárgyalt ez ügyben a főasszonnyal, s az ígéretet tett neki, hogy úgy lesz. Mi a hazugság, ha nem ez?
Nessy
@Eriksson: Miután az "átlagbért" egy mezei számtani átlaggal számolják, nem igazán reális. ( 80 éves nagypapa, 4 éves unoka átlag férfiassága).
Eriksson
@Nessy: Igen. Vannak nagyon magas bérek Mo.-o is, és vannak minimálbérek. Kérdés, hogy ki mennyit tesz érte. Egy lapáttámogatónak- lehet mondani-, még az is sok.
Eladott Ország
@Nessy: ma, 10:39; Eriksson ide citálta a mindenszo.hu, politikailag inkorrekt blogot. Persze, hogy nem érdeke Orbán strómanjainak és oligarcháinak a béremelés. Lassan már Ázsiai bérszínvonalhon és munkakörülmények ( rabszolgatörvény) között kell dolgozni, és egyre több ázsiai munkaerő van a piacon ( például indiaiak a mezőgazdaságba, tehenészeti telepen stb.)
kereső
@Eriksson: Akárhogy csűröd-csavarod, magyarázod a cim/és maga cikk is hazug. Mert a lényeg ez!" Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke olyan intézkedésként keretezte a tervet, ami képes megállítani a keleti tagállamokból nyugat felé tartó „agyelszívást”. A célokról eddig annyit árultak el, hogy azt szeretnék, ha 2024-re „az EU összes munkavállalója olyan fizetést kapna, amiből meg lehet élni, függetlenül attól, hogy melyik tagállam állampolgára. A bizottság ígéretet tett rá, hogy nem egy konkrét számot fog megadni, hanem egy olyan megegyezést szeretne, ami kereteket adna, amin belül a kormányok megállapítják a minimálbéreket."
Miközben orbánék azon dolgoznak, hogy itthon csak is kizárólag szalag munkára képes munkavállaló maradjon, ill. csak olyanok ,akik feltétel nélkül lojálisak "hálásak" neki, na ők kvalitástól függetlenül kerülhetnek mészáros & Co-nál vezető pozicióba. Az értelmes, és többet tenni akaró meg továbbra is a "halódó" nyugatot fogja gazdagitani tudásával, szorgalmával. Támogasd tovább orbánt, hiszen ebben sem láttok mást- csak Gyurcsány, meg "bele akarnak szólni", meg hova lesz a szuverenitásunk? Baxhatjuk putyin ölelő karjában a nem létezőt.
Nessy
@Eladott Ország: Az ukránokat és románokat se feledd, akik mellé még tolmács is kell! Arról nem is beszélve, hogy a munkák jó részét alvállalkozókkal végeztetik, akiket aztán vagy kifizetnek, vagy nem, és az ott dolgozók szívnak mint a torkos borz!
Nessy
@Eriksson: Egyik, másik lojális léhűtőnek meg az is sok. :-))))
division
@Eriksson: Eladott Ország nem gondolkozik, kimásol mindent a Kolozsvári Szalonnából:-)) A facen is állandóan megírja magvas gondolatait, mint ennél a cikknél is, szerintem egyértelmű hogy ki ő ott.
relatív
A gondolkodni normálisan nem tudó emberek össze-vissza hadoválnak a politikai térben, így e téma sem érthető számukra.
Hiszen a törekvés sem arról szól, hogy 'egyöntetű ' összeg legyen a minimálbér Európában, hanem az egyes országok GDP - jéhez igazodóan egyöntetű százalékban kerüljön az meghatározva.!

Ezzel lehetne az egyes országokban tapasztalható vészes szegénység elkerülését a mindenkori politikai csatározástól elválasztani.

A megélhetés biztosítása így kezelhetőbbé válna minden európai országban, hiszen ennek függvényében más dotálások IS egyértelműbbé válhatnának. !

Erről érdemes véleményt cserélni minden oktalan gyanúsítgatás nélkül !
Eriksson
@Horizont: 11:22 Más hírportálokon, több hírben, cikkben van szó arról, hogy mi a véleménye ez ügyben az EU-nak.
Nem reméltem tőled korrekt választ.
Eriksson
@kereső: 11:27
Nem én csűröm-csavarom, hanem te, és még néhányan. Összehordva hetet-havat Orbánról meg a kormányáról Csádig, holott csak arról van szó, hogy Gyurcsányék hülyítik a népet.
S erre az is bizonyíték, amit éppen most másoltál be, melyben szó sincs egységes minimálbérről, hanem államokon belül kinek-kinek lehetősége szerint.
advocat
@Eladott Ország: Igen!
És ez egy vélemény! Mi ebben a pofára esés?
Eriksson
@Horizont: Sajnos nem tudok úgy fogalmazni, hogy betaláljon okos kis fejecskédbe.
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: és ennek örülsz, vazze?? Boldog Karácsonyt... :)))
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Annak igen, hogy éppen a legilletékesebb, von der Leyen asszony önt tiszta vizet a pohárba.
Boldog Karácsonyt én a pestieknek kívánok... :)))
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: kamuoldal, nézd meg az impresszumát... No erről ennyit, ne többet... :)))
advocat
@Eriksson: Lehetősége szerint! Igen! Itt van pl.:Mészáros Lőrinc. Mert ez is egy lehetőség.
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Lehet, de a cím találó.
A lényegről, a Gyurcsányékéval ellentétes valóságról más portálok is írnak.
Eriksson
@advocat: Az, de most a tagállamok lehetőségeiről van szó.
advocat
@Eriksson: Magyarország tagállam? Nem? Lőrinc meg egy lehetőség? Nem?
kereső
@Eriksson: Mivel ma Te vagy az ügyeletes- ezért aztán vissza fogom magam. A hűséged orbánhoz már-már nevetségbe hajló. Gyurcsányék nem hülyitik a népet- olvasd el Dobrev Klára bejegyzéseit - arról igazán nem én, vagy más tehet ,hogy ez a ruszkik által fake news oldal elferditi a tényeket. vedd a fáradtságot és nézz utána. Persze tudom, hogy nem fogod- mert nem is érdekel, lényeg, hogy lehet egy jót gyurcsányozni. Hova tűnt a Fekkete-Győrös beirás? Na az még egy nagy hazugság gyüjtemény.
Eriksson
@kereső: Figyú. Azoka a tényeket, melyekre legutóbb hivatkoztam, éppen te másoltad ide. Honnan vetted? Valami orosz fake news oldalról?
És igen, jól esik Gyurcsányozni, mert miért ne? Állítólag itt nincsenek tabuk.
Csizmás Kond
Tulajdonképpen nem esett senki pofára, mert azok akik arra a nagypofájú Klárikára szavaztak ugyanúgy tudták hogy hazugság az egész mint akik nem rá szavaztak...csak mindig van akik szeretik maguk alatt fűrészelni az ágat.
...ezek a mazochisták.
Eriksson
@Csizmás Kond: Mondjuk a szavazóbázis nyuggeroknak ez oly mindegy, de legalább a fiatalokat ne hülyítenének.
relatív
@Eriksson: Mint írtam - és a kezdeményezés sem ilyen javaslat (!) - nem erről van szó, értelmesen kell a törekvéseket érteni, és nem begabalyodni a hülyeségek erdejébe !!!
namihami
Azért vicces az, amikor egy, alapjában véve olvasási alapon dolgozó cég ([email protected]) sajátmaga se tud olvasni.
Azt írja, hogy a Gyurcsányék beégtek az európai minimálBÉR ötletével. A gondot csupán az jelenti, hogy a plakáton, amit példának akar hozni, a GyurcsányNÉ szerepel és, ami méginkább sz@rbalöki a cikküket, a felirat az egységes minimálNYUGDÍJRÓL szól.
Tehát: BÉR kontra NYUGDÍJ. Most vagy hülyék vagy diszlexiások. De a legvalószinűbb a kettő kombinációja.
Olvasóik? Vagy... vagy esetleg figyelmesebben kéne a propagandát olvasni.
Eriksson
@relatív: 19:05 Én is pont ezt mondom!
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: haggyad mán a szekus demenst... :))))
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: azé megnézhetnéd, honnan raksz be ide valamit...no! Hát legyél már igényes, vazze... :))))
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Igényesség? Az nem menő. Minél botrányosabb, annál jobb.
Figyeld csak meg. :)))
Nessy
@Eladott Ország: Régi vicc, de ma is aktuális!:-)))))
Jozefina
Addig, amíg nem lesz egységes EU minimálbér, bizony tovább fog tartani az EU-n belüli be- illetve elvándorlás a jobb bért és munkakörülményeket biztosító nyugati államok felé!!!
Eriksson
@Eladott Ország: Egyesével, ha kérhetem :)))
Eladott Ország
@Eriksson: Egyesével a végtelenbe konvergál a hazugságok száma.
Eriksson
@Eladott Ország: Ezért tömöríted?
Mindegyik a te agymenésedhez konvergál.
csipetke
Érdemes beleolvasni a cikk alatti kommentekbe.Ezek a fideszre szavazók.Egyikük IQ-ja sincs magasabban a cipőméreténél.
A cikk pedig,nem érdemes szót vesztegetni erre a katyvaszra
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:50; Valóban a fideszes a seggén veszi a levegőt, mert a szájával a csúti cigányt szopja.
cs5.pikabu.ru/images/previews_comm/2015-02_6/14250342021418.jpg
Eladott Ország
@Pegero: Faszfej scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83046759_474233993524419_7056393510823395328_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ohc=219oCVA5q2AAX-rnf7d&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=091746f43c111373763018b82a687db3&oe=5ECCB769
A fideszesek fanatikus népség. Bármit elhisznek, amit a kormánypárt propagandistái megrágva eléjük köpnek. Mindenkinek nekiugranak, aki nem kedveli, esetleg kritizálni meri imádott vezérüket. Kritikátlanul szajkózzák a betanult szöveget. Tűzzel-vassal védik imádatuk tárgyát. Bármit elfogadnak, amit Orbán mond, minden jó, amit Orbán csinál. Minden rossz, amit bárki más mond, vagy csinál. Mindenki idióta, aki nem a fényes csillagban hisz. Mindenki szélsőbalos liberálfasiszta, migránssimogató sorosbérenc, aki nem Orbán nyájában béget. Aki nem velük van, az nem is normális, nem is ember és nem is magyar. Hülyének lenni márpedig nem kötelező, azt mindenki maga választja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.