Először verte meg Hosszú Katinkát korábbi edző-férje, Shane Tusup tanítványa.

Ahogy azt korábban megírtuk, Szilágyi Liliána nyerte a magyarok különcsatáját Pekingben, az Úszó Bajnokok Sorozata második állomásán, ahol Hosszú Katinka kedvenc számában is második lett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Katinka Hosszu (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

Három magyar versenyző mérte össze erejét 200 méter pillangón a viadal második, egyben a tavaly életre hívott sorozat zárónapján: az első állomáson, a hét közepén Sencsenben Hosszú diadalmaskodott, most azonban Szilágyi 19 századdal, 2:08.37 perces idővel megelőzte háromszoros olimpiai bajnok riválisát. Szilágyit jelenleg Hosszú korábbi férje és edzője, Shane Tusup készíti fel. A szám harmadik magyar versenyzője, az aktuális világbajnok Kapás Boglárka a negyedik lett 2:09.91 perccel.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Szilágyi már hét közben, a sencseni fordulóban is megszorította Hosszút – akkor Katinka 53 századdal úszott jobb időt –, jelezve, komoly kihívója lehet a riói ötkarikás bajnoknak. Emellett mindkét alkalommal megelőzte a szám világbajnokát, Kapás Boglárkát is.

Szilágyiék számára ez egy jelzésértékű győzelem volt – írja a Blikk.

Nem is lehetnék rád ennél büszkébb, bajnok

– gratulált közösségi-oldalán tanítványának Tusup.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Shane Tusup (@shanetusup) által megosztott bejegyzés,

Az FTC úszója októberben fogott össze az amerikaival, aki nem sokkal azelőtt, még a nyáron tért vissza a Hosszúval való szakítás után a medencepartra. Katinka kedvenc számában, a 200 m vegyesen jeleskedő olasz Ilaria Cusinatóval  igyekezett letaszítani a trónról volt feleségét, sikertelenül: Hosszú rendre megnyerte kettejük összecsapásait. Cusinato azóta elhagyta Tusupot, az amerikai Szilágyival viszont megtalálta a közös hangot.

Shane mellett az első pillanattól kezdve azt érzem, hogy a helyemen vagyok. Nem felsőbb erőnek kell behódolnom az edzéseken, nem mechanikusan, tudattalanul csinálom a feladatokat, hanem kommunikálunk. Nyitott a gondolataimra, az érzéseimre

– mondta a Nemzeti Sportnak még novemberben az úszó, aki szerint a sportágban itthon nem éppen népszerű Tusuppal kötött együttműködése miatt nem lehetett ott a decemberi rövid pályás Eb-n.

Az elmúlt hetek eredményei azt mutatták, hogy érmet, érmeket hozhattunk volna haza, de úgy érzem, mások azt gondolták, megakadályozzák ezt pusztán azért, mert Shane az edzőm

– mondta akkor a lapnak Szilágyi, aki viszont a szakvezetés szerint egyszerűen a gyorsabb úszók miatt nem kapott esélyt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Shane Tusup (@shanetusup) által megosztott bejegyzés,

Ami talán még Szilágyi sikerénél is nagyobb meglepetés, hogy Hosszú kedvenc számában, 200 méter vegyesen is második lett, 67 századdal kapott ki a kanadai Sydney Pickremtől. A 30 éves klasszis ebben a számban 2013. július 27. óta őrzi veretlenségét, már ami az olimpiát, a világbajnokságokat, az Európa-bajnokságokat és a világkupasorozatot illeti. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a két, embertpróbáló szám között Hosszú 100 méter háton is érdekelt volt, ahol 1:01.24-gyel negyedik lett, majd még 200 méter gyorson is rajthoz állt, de erre már nem maradt ereje, jelentős hátránnyal, 2:06.89 perccel lett negyedik.

Kozma Dominik 400 méter gyorson lett ugyancsak negyedik.

A nap zárásaként 4x100 méteres vegyes vegyesváltók küzdelmeit rendezték nemzetközi csapatok részvételével. A második helyezett négyesnek tagja volt Kapás Boglárka és Késely Ajna, a harmadiknak pedig Hosszú Katinka.

Az 1,2 millió dollár összdíjazású eseményre – amelynek első állomását a hét közepén Sencsenben rendezték – a FINA hívta meg a sportág legjobbjait.

A nagymedencés viadalon nem rendeztek előfutamokat, számonként mindössze négyen indultak, az első helyezett 10 ezer, a második 8 ezer, a harmadik 6 ezer, a negyedik 5 ezer dollárral gazdagodott.

Forrás: Blikk, MTI

Címlapkép: Instagram 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Azt hiszem, Katinka nem Tushup hiánya, hanem a kora miatt van hanyatlóban. 30 év, mégiscsak 30 év.
Eriksson
Azt hiszem, Katinka nem Tushup hiánya, hanem a kora miatt van hanyatlóban. 30 év, mégiscsak 30 év.
Ronin2
Akármennyire is nem szeretjük ezt a "tusop"-ot,mégiscsak az ő edzősége alatt ért a csúcsra Katinka.
Minden sorozat megszakad egyszer,de még nincs itt a vég.
Szerintem Tokió után elválik,hogy jobbra-é,vagy balra.
Az ember nem tudja melyik ujját harapja meg,mert Liliann a jövő,de Katinka még távolról sem a múlt!
Ui:- azért az sem elhanyagolható,hogy Katinka 4-5 számban is indul,míg a többiek egy.egy futamra "gyúrnak".
kokopelli
@Yoda69: A bizonyítási kényszer nem jó tanácsadó!
jesz
Hosszú aznap több számban is úszott, Liliána csak egyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.