Újabb lepel hullt le Karácsony Gergelyről, aki mindig azzal veri a mellét, hogy mennyire zöld elköteleződésű, azonban most kiderült, hogy lövése sincs a természetvédelemről és a méhészetről. Hétfőn bombaként robbant a hír, hogy méheket akar telepíteni

Forrás: mindenszo.hu
Feltöltő: Eriksson
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
"Méhész: Karácsony Gergely valószínűleg még életében nem találkozott méhekkel"
Végre, egy hozzáértő is megszólalt az ügyben.
kissé felnőttem
Méhész kifejthetted volna értelmezhetőbben mit telepit hová telepit? mert neked de csak neked megsúgom 100 embert ha kérdezel nem ismeri a méhét ! Tudod itt / A Krajnaira gondoltam / és a darazsat sem mert 99 - et a darázs csipi meg ráfogja a méhére. Másik beköltöztek hozzá a méhek: aztán méteres darázsfészek van a télikabátban , a fedett szinben vagy éppen a 3 köbméteres hasogatott tüzifa rakatban avagy a padláson..A viktor gondolod tudja a különbséget? irom de senkinek ne áruld el. Sárga fekete sárga fekete a potroha. ugye tudod a( sárga fekete amugy Habsburg szin )a szegény megöregedett méhecske potroha fakoan fényes kiskorában 1 hetesen szürkén szőrös és tudd 6 hétig él kivéve azokat akik nem gondoznak utódot ŐK áttelelve majd április vége tájékán hullanak ki a sorbol
Könnyű a másikat megszólni hát ilyenek vagytok.változzatok vagy oszoljatok mert ez előbbre nem visz ám
Aki Én
Erikszon és a Mindenszó :)
Parádés páros. Beleolvastam az oldal hozzászólásaiba, és megértettem az erre való igényt. Szerencsére nem vagyunk egyformák.
Eriksson
@Apoca: Nagy agrárminiszter nem arról beszél, hogy a buszmegállók váróinak tetejére kell telepíteni méheket, hanem háztetőkre. Akkor elég magasan vannak ahhoz, hogy ne zavarják a városi járókelőket.
Eriksson
@Apoca: Csak éppen egyik sem szól konkrétan arról, hogy a méheket gondozni kell.
Kitérhetnének arra is, hogy ki fog velük foglalkozni, ki fogja begyűjteni a mézet, mert azt bizony a méhek nem fogják maguktól üvegekbe gyűjteni.
Nagy miniszter azt mondja, hogy ő telepítene 1-2 családot az erkélyére, de nála ez elfogadható, mert ő méhész. De mi lesz a többi családdal, akiket buszmegállókba akarnának telepíteni? Hamar el fognak pusztulni, mert a méh kényes jószág.
A.Stone
Tartok tőle, hogy a "rendkívül objektív" írással ellentétben a méhész nem tájékozódott arról, hogy pontosan miről szól a projekt. Javaslom hát neki felkeresni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapját - akik köztudottan nem környezettudatosak és nagyon kevéssé zöldek, mivel nem konyítanak a méhekhez (sem), meg a madarakkal kapcsolatban is kínosan kontárok és amatőrök - ahol bővebben tájékozódhat arról, hogy ezek a fajok, amelyek telepítenének, NEM azonosak azokkal a mézelő háziméhekkel, akiket a méhész úr otthon a kaptárban lelkesen nevelget.
NEM igényelnek semmilyen gondozást, NEM a mézükért tartják őket, NEM támadnak, szelídek, tartásuk célja a beporzás és a biodiverzitás növelése.
Itt tud róla bárki bővebben tájékozódni:
www.mme.hu/darazsgarazs-es-bogartanya
A.Stone
A. Stone 14:07: amelyek=amelyeket

Kiegészítés:
Egyébként értem én az álhírgyártás céljait, értékelem is a nem lankadó lelkesedést e tárgyban, ugyanakkor valamelyest bosszantónak találom a dezinformálást, abból a szelíden egzakt okból kifolyólag, hogy mérhetetlenül rühellem, ha valaki manipulálni próbál engem és az olvasóközönség minden további tagját.
Sámannus
Na pupákokok! Most olyat mondok el nektek amit senki nem hisz el, először a nejemnek mondtam el a titkot: Egy alkalommal kiszúrtam, hogy egy darázs repked a kocsim körül. OK mondom egy darázs na bumm. Egyszer szállok be a kocsiba, nyitom az ajtót, és a zsanér fölött megláttam egy darázsfészket. Nem foglalkoztam vele különösen, mert nem volt ott a darázs, majd amikor kinyitom az anyós ajtaját a zsanér fölött megint találok egy darázsfészket. Meghagytam azt is. Nem tudom talált-e valaki ilyet, de én azóta csak azt nézem meg, hogy nincs-e darázs az utastérben, de még eddig nem.
azt biztosra lehet venni, hogy hosszabb ideig tanyázhattak a kocsiban, de nem jött beljebb egyszer sem darázs a kocsiba.

Másik történetem is van. egyszer egy régi ismerősömhöz tértem be falun, és meglepve tapasztaltam, hogy az udvar tele van méhkaptárra. Az udvaron kutya, macska , téblábol egykedvűen, a méhek meg körbe döngicsélnek mindent, senki sem foglalkozik velük, mintha ott sem lettek volna. Az udvar közepén volt egy itató, amit a méhek szorgalmason körberepkedtek, leszálltak a szélére majd mentek a kaptár felé. Ilyen idilli képet még életemben nem láttam.
Azt lehet ebből megtanulni, hogy az állatok nem foglalkoznak velünk, ha mi nem csapkodjuk őket.

Hasonló a helyzet a lódarazsakkal is: ha nem csapkodsz körülötte, soha nem fog megtámadni.

Aki Karácsonyt kritizálja valójában, még életében nem foglalkozott a méhek ökológiai értékével.
Sajnos a méhészek egy része sem vette még észre, mennyi rovar faj végzi el a növényvilág fenntartásához szükséges beporzásokat, és lesz áldozata az időszakos szúnyogirtásoknak, és a növényvédelemnek is egyik mellékártalma. A házi méh csak az egyik ezek közül amit kicsit jobban számon tartunk..
CsipkeRózsa
"Hollandiában már 316 virágzó buszmegállót hoztak létre – a méhek védelmében"

Nézzétek meg a képeket.

impressmagazin.hu/hollandia-viragzo-buszmegallok-a-mehek-vedelmeben/
namihami
@A.Stone: A dolog magja az, hogy a Fidesz-média, benne az ilyen [email protected], vadbarmok.hu és társaik célja NEM a tájékoztatás, hanem az Isten és prófétáinak igehirdetése. A cél nem az igazság terjesztése, hanem a hívők állandó izgalmi állapotban tartása. Én pl. ennek a ""méhésznek"" még a létezésében is kételkedem. A Fidesz ""jószokása"", hogy simán beöltöztet/fotóztat/nyilatkoztat egy funkcionáriust vagy családtagját ""hiteles szakértőnek"". Mint arra már példák sorát láthattuk.
És erre a célra mindent, pénz, paripa, fegyver, megad.
A.Stone
@namihami: Teljesen tisztában vagyok én ezzel és a módszereikkel. Egyébként is új ellenségkeresés történik éppen. Így lettek a méhek (is) az új migránsok. (Gúny volt részemről az "értem én..." kezdetű írás.) A méhekkel kapcsolatban úgy gondolom, hogy ha valamivel, akkor a zümmögő kis állatokkal összefüggésben pont nincs helye a hergelésnek, mert éppen eléggé sikerült már élhetetlenne "széttérkövezni" a várost, kivagdosni a gyönyörű, árnyas fákat és lebetonozni mindent, ahhoz, hogy ne kapjunk levegőt lassan a szmogban és döglődjunk nyáron a hőséget visszaverő betonon ahhoz, hogy bármilyen zöld ötlet, amelynek ráadásul tudományos alapozása van, (már persze, ha a MMTE tevékenységét merészeli bárki tudományosan megalapozottan környezetvédelmi jellegűnek becézni), arról érdemes elgondolkodni és érdemes vele-róla tervezi, ötletelni.
namihami
@A.Stone: Nincs is köztünk vita. A ""méhész"" és hasonlók egyetlen célja a Karácsony ekézése volt. A többi garnírung és csupán arra kell, hogy a fiúk permanens izgalomban és forradalmi hangulatban tartsák a rajongókat.
A.Stone
De mindegy, nem gondolom, (dehogy gondolom) hogy változtatni fognak a módszereken. *legyint* "Jóvanazúgy."
Azonban, ha nem írja le senki már a királyról, hogy megint pucér, akkor egy idő után közmegegyezéssel felöltözött lesz az uralkodó vagy legalábbis mindenki egykedvűen, vállat vonva félrenéz, amikor pőrén parádézik.
A szó ereje fegyver lehet a hamis szó ellen.
Bár kétségtelenül nem kommentben.
A.Stone
@namihami: Igen, pont így gondolom én is. :))
A.Stone
A komment egy fakardnak felel meg a páncélos hadosztálynyi hamisság ellen.
Eriksson
Ez ám a jövő. Méhek ezrei döngicsélnek porzásra készen, puszibarátságban a buszra várókkal. Vajon mit poroznak?
impressmagazin.hu/wp-content/uploads/2019/08/utrecht-virag-buszmegallo1-700x400.jpg
CsipkeRózsa
@Eriksson: Nem kérdeztem tőlük, majd megoldják.
kokopelli
@namihami: ...az aki ezt a témát "betette",az sem látott az anyja méhén kívül más méhet!Ő kapta ezt
a témát,holott már arra sem emlékezhet! (...talán csak a mézesüvegeken látott)...(;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.