Évek óta megfordulok itthoni, partiumi hagyományőrző rendezvényen, ahol elkötelezett baráti társaságok, egyesületek az egykori huszár-, hajdú- és kuruchagyományokat éltetik határon innen és túl. Jó találkozási lehetőséget, kapcsolatépítést, közösségi élményt kínálnak ezek az együttlétek, ahol bárki, bárhonnan jön, magyarként, testvérként van jelen. Éppen ezért egyvalamit nagyon furcsállok. Sőt rosszallok. Több erdélyi, partiumi vendéglátó megjegyezte már a …

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ami sok az sok

az egy dolog, hogy a derék szerző szerint ne menjen Erdélybe, aki nem Orbán-fun, de még minősítésében is elveti a sulykot

Mottó:
„lasciate ogni speranza, voi ch'entrate”

A Párt központi napilapja közli „Az Erdélybe járogató DK-sokhoz” írott spontán „olvasó levelet”: „A szerző újságíró, Nagyvárad” aláírással. A derék szerző lelkes résztvevő a „partiumi hagyományőrző rendezvényeken”. S nehezményezi, hogy „ezeken a hangulatos, jókedvű találkozásokon olyan anyaországiak is jelen vannak, akik bizony a DK, a Gyurcsány Ferenc alapította Demokratikus Koalíció szimpatizánsai, szavazói vagy éppen tagjai is”!
Ahogy mondani szokásom, hogy ez sem piskóta, de nem csodálkozom, azonban a cikk végszava (egyébként a főoldali kínálóban is ott van): „elmentek a „románokhoz” jól érezni magatokat és enni-inni egy jót? Mégis milyen emberek vagytok ti, kedves Erdélybe járó és közben a habzó szájú Gyurcsányra sunyin leszavazó magyarok?”! =))
Amiben a turizmus – amiből Erdély nagyon sokat profitál – egy speciális értelmezése mellett a sunyi szó is érdekes stichet kapott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.