Stephen King amerikai író törölte Facebook-fiókját, és arra biztat mindenkit, hogy inkább a Twitteren kövessék őt – derül ki a szerző Twitter-üzenetéből, amelyben a közösségi oldal hirdetési és adatkezelési gyakorlatát sérelmezi.

"Nem bírom, a hamis információk özönét, amelyet megengednek a politikai hirdetésekben, és nem bízom abban, hogy képesek megvédeni a felhasználók személyes adatait"

- indokolta döntését a 72 éves King.

Stephen King is törölte magát a Facebookról a politikai kamuhírek miatt

A világ legismertebb jedi lovagját, Luke Skywalkert megszemélyesítő Mark Hamill január közepén jelentette be, hogy törli Facebook-oldalát, mert felháborodott azon, hogy a közösségi oldal nem hajlandó ellenőrizni a politikai hirdetéseket.

"Annyira csalódtam, hogy Mark Zuckerberg többre értékeli a profitot az igazságnál, hogy úgy döntöttem, törlöm a Facebook-fiókomat"

- írta Luke Skywalker 68 éves megformálója a Twitteren.

A Facebook január elején jelentette be, hogy kirívó esetektől eltekintve nem fogja ellenőrizni a politikai hirdetések valóságtartalmát, és a felhasználókra bízza, hogy mit tartanak igaznak, hitelesnek, és mit hisznek el. Ezzel szemben a Twitter tavaly év végén azt közölte, hogy az oldalról teljes mértékben kitiltják a politikai hirdetéseket.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
@durbincs: Ja. És ezek szerint, nem szereti az állatkerti hangulatot sem.
Eriksson
@durbincs: Legutóbb az AZ - MÁSODIK FEJEZET-ben láttam. Ő volt a régiségkereskedő.
Eriksson
@durbincs: Ez is csak üzlet, mint minden más.
Csak tudnám miért csinálja Cukkemberger. Fél, hogy az ő részvényeit is elértéktelenítik?
Eriksson
@durbincs: A nagymester nyomába sem léphetnek.
Eriksson
@durbincs: Fogalmam sincs, mert elég titkolózósok. Lehet, hogy éppen magyar. :)))
36
@Eriksson: Cukkerberg egy több célra felhasznált ember. 1. A titkosszolgálatok és bankok fedő embere, cégestől. 2. A modern, technokrata és liberális ember "példaképének" használják. 3. Valahogy mégis csak fenn kell tartani az amerikai álom megvalósulásának képét.
Eriksson
@36: Tehetséges gyerek, azt meg kell adni. De azt, hogy egyedül alakította volna ki igen jól jövedelmező cégbirodalmát, az erősen kétséges. Nagyon jó szolgálatot tesz valakiknek azzal, hogy az általa képviselt alkalmazással összegyűjti azokat az adatokat, melyeket az emberek önként és boldogan megosztanak egymással. Gondolkodásmódot alakít, politikai közhangulatot szít, reklámokkal befolyásolja az emberek ízlését. Természetesen csak egy irányba.
Legalább olyan szép és jövedelmező a pályafutása, mint a már lassan elöregedő nagymesteré.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.