A balliberális Klubrádió szerint még messze a tavasz, mert a medve meglátta az árnyékát. A kormány ellenőrzése alatt álló közmédia szerint azonban éppen ellenkezőleg: a medvék viselkedése alapján rövidesen megérkezik a tavasz.

Teljes medvekáosz a magyar médiában: most akkor mikor jön a tavasz?

Idén is megtartották a hagyományos medveárnyék észlelést a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Balu, a tizenkét esztendős barnamedve végül meglátta az árnyékát – olvasható a Klubrádió honlapján.

Medveárnyék észlelést tartottak vasárnap délelőtt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Sok-sok gyermek és felnőtt várta, hogy Balu, a tizenkét esztendős barna medve előjöjjön a barlangjából. Az állat az elmúlt napokban a szokásosnál kissé szégyenlősebb volt, így a gondozók arra is fel voltak kiszülve, hogy az ajtó nyitása után még hosszú percek, akár egy negyedóra is eltelhet, amíg az állat kicammog a kifutóra. Végül azonban nem kellett sokat várni, Balu fürgén jött elő az állatkerti Nagyszikla oldalában található belső férőhelyéből. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy a gondozók előzőleg finomságokat és különféle játékokat készítettek be a medvének a kifutó különböző pontjaira.

Bár az első percekben még nem látszott Balu árnyéka, hiszen a nap épp csak előbújt a Nagyszikla mögül, nem sokkal később azonban már jól kirajzolódott, így a medveárnyék észlelés azzal az eredménnyel zárult, hogy a medve végül meglátta az árnyékát. A népi megfigyelések szerint ez azt jelenti, hogy bár a mai napon szép idő volt, ez hamarosan megváltozik, és

a tél még sokáig fog tartani.

A hirado.hu ezzel ellentétben arról számolt be, hogy

jön a tavasz,

legalábbis a miskolci medvék jóslata szerint.

A két dán származású barnamedve, Dorka és Borka 2012 óta a miskolci állatkert lakója. Azóta minden évben megjósolják az időjárást.

A néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor megijed tőle, visszamegy a vackába és hosszú lesz a tél. Ha azonban kint marad, akkor hamar érkezik a tavasz.

A jelek szerint az utóbbira számíthatunk. Dorka és Borka kint maradtak a barlangból és vígan csemegéztek – közölte az M1 helyszíni tudósítója.

Ami biztosnak tűnik egyelőre, hogy a jövő hét elején, közepén erős lehűlés kezdődik.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csagyi
personPROPELLER access_timeMA, 13:44 comment3 HOZZÁSZÓLÁS whatshotNAN MEGOSZTÁS
A balliberális Klubrádió szerint ...Csak megkérdezem,hogy ez után már előneveket is kapnak a rádiók?
Cicamama55
A budapesti mást jósol, mint a vidékiek! Az emberek politizálása fertőző az állatokra? :))
Aki Én
Nyilvánvaló, hogy a Sorosista libsi medve azt szeretné, ha Mo-on hideg tél maradna, hogy éhínség legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.