A Dal 2020, Magyarország egyetlen dalválasztó versenyének győztese minden idők legnagyobb, 75 millió forint összértékű nyereményével építheti tovább művészi karrierjét – közölte az MTVA Sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

 Minden idők legnagyobb zenei nyereményét kapja idén A Dal nyertese

A közlemény szerint A Dal 2020 első helyezettje felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a VOLT Fesztiválon és a Strand Fesztiválon. Az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót és így a magyar könnyűzene fejlődését: a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvétel készül, a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban és megkapja az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat is.

A Dal 2020 megmozdította a magyar könnyűzenei élet szereplőit, hiszen a pályázatra minden eddiginél több, 559 magyar nyelvű dalt neveztek, amelyből a legjobb harmincat már most, a műsor kezdetén is játssza a rádió – írta az MTVA. Hozzátették: a nagyszabású nyereményekkel a verseny célja a zenészek ösztönzése és támogatás abban, hogy továbbra is minőségi magyar dalok születhessenek, amelyek meghatározóak lesznek a magyar könnyűzene történetében.

Az első, szombati előválogatót a Fatal Error Néma című dala nyerte, a második helyen jutott tovább Horus x Marcus ft. Fekete Bori a Tiszavirággal, harmadikként pedig Pál Dénes a Készen állsz című dallal. Rajtuk kívül még versenyben maradt a fődíjért Nagy Bogi (Maradok), Varga Szabolcs (Pillanat) és a HolyChicks (Pillangóhatás). A továbbjutóknak legközelebb az elődöntőben a daluk akusztikus változatát kell előadniuk, és a kilenc fellépőből csak négyen juthatnak be a március 7-i fináléba.

Nagy Feró, a műsor zsűritagja szerint megéri az elődöntőben is mindent beleadni, mert ez tényleg egy soha vissza nem térő alkalom a kitörésre – idézte az MTVA a zenészt, aki szerint a számos díjból pályája kezdetén már egy lemezszerződés is óriási lehetőség lett volna.

Az MTVA felhívta a figyelmet a Dal 2020 honlapjára (adal.hu), valamint Facebook- és Instagram-oldalára is, amelyeken már az adások előtt érdekes, exkluzív tartalmakat, videókat és cikkeket is közzétesznek az indulókról és a műsorról.

A Dal 2020 szombatonként 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán látható. A Dal Kulissza – Minden, amit tudni akartál A Dalról – A Dal adása után 21.45-től látható a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén – írták.

MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ferókám kedves idióta barma a földnek. Te azokkal köcsögölsz akik itt maradtak, vagy lemaradtak akkor "a" vonatról. Amit össze eszkábáltatok az gyengébb, mint az iszapos fekában szívatott izompacsirták versenye. Látszik hogy a lé elvette az eszedet. Írjatok száz dalt ezeret, mind egyforma lesz. Ez csak muzsik nem muzsika amit műveltek az egy rakás trutymó.
namihami
Bízzunk benne, hogy ennyi pénzért talán már sikerül végre egy olyan dalt is íratni, amire még 3 hónap múlva is emlékezik a közönség. Nem válik egynyári slágerré és a suszterlegények előbb tanulják meg fütyülni, mint elfelejteni.
Némi elfogultsággal említenék meg olyan neveket, mint pl. a Lennon-McCartney vagy a Jagger-Richards, az Ian Anderson és hasonlók. Vagy egy kevéssel alább adva, legyen mondjuk Presser-Adamis. (nem a nívóra, az eladott darabszámra céloznék)
Oké, ezek magasak a mi hazai pacsirtáinknak, de a 75 millió se minden kapualjban található.
Eriksson
Eszembe jut az ilyenkor szokásos kifejezés: Nem lehetne valami értelmesebbre költeni ennyi pénzt?
Eriksson
@Horizont: Apáti meg Nagy Feró még hagyján, de ki a másik kettő? Szponzor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.