Már nem tud végigjátszani egy darabot, de hamarosan Süsüként is hallható lesz ismét.

Bodrogi Gyulát, a napokban Páger Antal-gyűrűvel kitüntetett Nemzet Színészét kérdezte arról a Blikk, hogy miképp is bírja a színpadon. 

Bodrogi Gyula már nem vállal főszerepeket

Fotó, címlapi kép: wikipedia CC BY 4.0/Stekovics Gáspár

Már nem akarok nagy szerepeket, mert nem tudok végigjátszani egy egész darabot. Bőven elég nekem egy jelenet, amelyben sziporkázhatok, többet nem akarok és nem is bírok. (...)  Jól szolgál az egészségem, de ha nem így lenne, akkor is kimennék a színpadra, mert engem a közönség gyógyít és tart életben

- mondta el a lapnak a kétszeres Jászai-díjas színművész, akit azért ennek ellenére sem kell félteni, jelenleg ugyanis 9 darabban játszik, egy tizediket pedig most próbál. 

El kell fogadnom, hogy nemsokára nyolcvanhat éves leszek, de még bírom, jól vagyok, igaz, már vadászni nem megyek annyit, mint korábban. A színpadon vannak terveim, most is készülök egy bemutatóra, Vidnyánszky Attila rendezésében mutatjuk be a Nemzeti Színházban a Tizenhárom almafa című művet, amely Trianonról emlékezik meg. Emellett van dolgom bőven, és élvezem, hogy már nem kell fiatalembereket alakítanom, bőven elég nekem, ha egy olyan férfi szerepét osztják rám, aki alig múlt hatvan.

Bodrogi Gyulát számtalan film- és színházi szerepe mellett Süsü magyar hangjaként is ismerik. Jó hír, hogy elkészült Csukás István Süsüjének folytatása is, amelyben ismét ő kölcsönzi hangját a szeretett sárkánynak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Már nem fiatal, pihenjen egy kicsit, a régi filmeket meg lehet nézni most is.
terlasz
@CsipkeRózsa: Miért pihenne, ha a munka élteti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.