Bangó Margit világhírű cigány- és magyarnóta-énekes nagyszabású koncertet tart 70. születésnapja alkalmából október 25-én a Papp László Budapest Sportarénában – közölték a szervezők az MTI-vel.

A tradicionális muzsikus családból származó Bangó Margit pályafutása 17 éves korában kezdődött, amikor a Magyar Rádió tehetségkutató versenyén felfedezték kivételes énekhangját. Ettől fogva rádió- és tévéműsorok állandó szereplője lett, megalakult a Bangó Margit-Horváth Pista kettős.

Bangó Margit 70 évesen Aréna koncertet ad

Később a 100 Tagú Cigányzenekar szólistája lett, ebben az időszakban számos külföldi és hazai koncerteken, nagyszabású gálaelőadásokon szólaltak meg a több száz éves hagyománnyal rendelkező magyar nóták és cigánydalok.

"Nem elég jól énekelni, át kell tudni adni a közönségnek a nótákban rejlő érzéseket, a vidámságot és a szomorúságot egyaránt. Vannak dalok, amelyek évszázadok alatt formálódtak és formálódnak a mai napig"

- idézte a közlemény Bangó Margitot.

A Kossuth-díjas művész zenei repertoárja egy "hungarikum zenetár". Az előadó utolsó nagykoncertjeként szervezett esten az Arénában elhangzanak pályafutása meghatározó dalai, legnagyobb slágerei, köztük a Halk zene szól az éjszakában, a Fekete bánat, a Hosszú fekete haj vagy az Álltam a hídon.

A koncerten Szalai Antal és Cigányzenekara kíséri Bangó Margitot, közreműködik Kökény Attila, Takács Nikolas, Emilio, Roby Lakatos, Rigó Jancsi, Szigeti Fercsi és a 4 for Dance táncegyüttes. Néhány dal szimfonikus hangszerelésben, a Budapest Chamber Sinfonietta kíséretében, Drucker Péter vezényletével szólal meg.

(MTI)

(Fotó: Instagram/bangomargit)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Pegero: Akkor ideje lenne szólni a Vezérnek, hogy lássa el a csordát bölcs iránymutatásával, melyiket kelljen nekik jobban utálni.
Bár ezt a Vezér az igényeinek megfelelően képes naprakészen igazítani. A csorda pedig pusztán a kolompszóra hallgat. A logikai bukfencek már meghaladják az agyi és a Vezér iránti szolidaritás mértékét.
teuton
@Pegero: ??? Valamit nagyon felreneztel, nezegess inkabb tovabbra is pornograf pedofil kepeket! En meg jol erzem magam ott, ahol vagyok, semmi okom mashova menni...
terlasz
Ez a szegény Pegero most ébredhetett a kómából, mert nagyon keveri a személyeket, történéseket.
teuton
@Pegero: Kertesz Akosnak igaza volt, a leköpdöses a bizonyitek ra! Mint ahogy a krishnasokra üvöltözö primitiv barmok, hogy menjenek haza, a sajat orszagukba. Mert "migransnak" gondoltak öket. Vagy mint a kormany altal meghivott, tovabbkepzesen resztvevö arab rendörtiszthallgatok, akikre rahivtak a rendörseget, hogy illegalis migransok. Soroljam?
Szerencsere nem mindegyik magyar ilyen mocsok allat, de a hozzad hasonlok mindenkepp. Az egyik pedofil kepeket nezeget, amikert nagy penzeket fizet, a masik közpenzböl fizet kurvakat hajokirandulasra. Amelyiknek se penze, se esze, az meg siman csak kepeket nezeget a neten, mint te, es a nevtelensegbe bujva hülyen kommentel...
teuton
@Pegero: Ezt rolad irtak, a genetikai selejt miatt eleg memegnezni a kepedet! Apropo kep... Ha olvasni tudnal, en valos reggel-keppel fent is ott vagyok, csak te -es a hozzad hasonlo összes primitiv mocskolodo!- nem. Ezert le kell szalljak hozzad a patkanylyukba es patkanyirtast vegezzek.
teuton
@Pegero: Primitivkem! Maradj az ovodaban es nezegetsd tovabb a kepeket! Nekem jobb dolgom is van, mint itt ilyen primitivvel kepeket küldözgetni... Küldjel nehanyat a pedofil nagykövetnek is, ö szeret kepeket nezegetni, söt fizet is erte!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.