Sorra szólalnak meg az egykori társulati tagok, munkatársak a Vígszínházban szerzett tapasztalataikról. Kovács Patrícia a 24.hu-nak számolt be arról, miért jött el annak idején a színházból, és miért adtak ki volt kollégáival közösen nyilatkozatot az Eszenyi Enikő által teremtett légkörről.

Kovács Patrícia Eszenyi Enikőről: "az ember csak lesütött szemmel nyeli a könnyeit"

A Vígszínházban korábban dolgozó Fenyvesi Lili és Néder Panni számolt be részletesen arról, szerintük milyen mérgező légkört teremtenek a Vígszínházban Eszenyi Enikő módszerei, hatalmi visszaélései. A cikk nyomán a színház számos korábban elszerződött tagja közös nyilatkozatban állt ki az egykori kollégák mellett, a főváros pedig vizsgálatot kezdeményezett az ügyben. 

Kovács Patrícia szerint itt többről van szó, mint puszta kiabálásról. A színházi és filmes munkában rengeteg szenvedély van, sok minden megengedett.

Velem lehet kiabálni, és én is szoktam vehemensen vitatkozni az igazamért. Ha egy rendező azt mondja nekem, hogy »Baszd meg, Kovács, menjél már odébb!«, akkor odébb megyek, és tudom, hogy ő most nem személyeskedik, nem rám haragszik, csak felfokozott állapotban van. Ezzel tehát nincs bajom, mert tartom azt a mondást, hogy színpadról megsértődni nem ér

– mondta.

Viszont szerinte az, ami a Vígben zajlott, messze túlment ezen a határon. Ennek ő maga ritkábban volt elszenvedője, de látta, hogy Eszenyi hogyan viselkedik a körülötte lévő fiatalabb kollégákkal, asszisztensekkel és háttérdolgozókkal, akik személyeskedésnek és nyilvános megszégyenítésnek voltak kitéve.

Olyan helyzetek, amiben az ember csak lesütött szemmel nyeli a könnyeit. És ez folyamatos volt, Eszenyi egyszerűen így közlekedik a színházában.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Biró István

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@almalibre: Semmi köze Eszenyi stílusának ahhoz, hogy kellőképpen felháborítja-e, vagy nem, ami bűnöket a kormány a színházak ellen elkövet. Ez a panaszáradat nem amiatt van, hogy nem ment el a tüntetésre, ez egészen másról szól. Akinek van némi sütnivalója, az látja ezt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Aki eltűri, hogy a fejére szarjanak, azzal meg is teszik!
jesz
azért az jelent valamit, hogy a színház dolgozói 97%-a Rudolf Péterre szavazott az igazgató jelölésnél...de még nem döntött a Főváros.
Eszenyi nagyon szeretne maradni.
nezelodo
A kilencvenes években a környékünkön is volt egy cég, ahol a vezető ilyesmit megengedett magának, kurvázta a többségében női dolgozókat, rettenetes légkört teremtett a munkahelyen, a fizetés sokszor és sokat késve érkezett meg. Aztán egy férj bement a filmszakmából ismert, hasonló nevű vezetőhöz, és kicsit "eligazította" a barmot. Aztán szerencsére eltűnt a koma egy külföldi vasúti átjáróban...
almalibre
Sokba kerül Eszenyinek, hogy nem ment el a liberális szinházi tüntetésre…
nemkati
@almalibre: Semmi köze Eszenyi stílusának ahhoz, hogy kellőképpen felháborítja-e, vagy nem, ami bűnöket a kormány a színházak ellen elkövet. Ez a panaszáradat nem amiatt van, hogy nem ment el a tüntetésre, ez egészen másról szól. Akinek van némi sütnivalója, az látja ezt.
nemkati
@almalibre: Na meg még valami. Eszenyiről nem tudni, hogy politikailag kihez vonzódik. Legalábbis ő tartózkodik attól, hogy azt nyíltan kimutassa. Rudolf Péterről meg köztudott, hogy nagy barátja a Fidesznek. A társulat meg Rudolf Pétert szeretné igazgatónak. Lehet következtetéseket levonni. :)
ómió
Látod, Enikő! Tessék "tiltakozni" és minden rendben lesz!
1magyar
Akit ennyien utálnak hogy mer egyáltalán elindulni a vezetői posztért? Ki bírálja el? Lehetne önkritikája is ennek az Eszenyinek!
jesz
Eszenyi nagyon is jól tudja, hogy ha itt megbukik, akkor a hazai színázi életben ég jegyszedőnek sem fogja alkalmazni senki...reszket, hogy idős korára memhogy elismert zseni lesz, hanem munkanélküli.

Ezt még nem tudta feldolgozni..inkább küzd..

Persze, ha ő marad az igazgató, akkor fel kell készülni, hogy mosolygós arccal, bájos, kedves hangon fog mindenkit kicsinálni...öt éve lesz rá...akkor lesz csak igazán fogak csikorgatása

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.