A zenész 11 hétig minden héten közzétesz egy-egy koncertfelvételt.

Karanténkoncerteket tart Ákos, hogy jobb kedvre derítse rajongóit

A Facebook-oldalán jelentette be Ákos, hogy szerdánként közzétesz egy-egy koncertfilmet a YouTube-csatornáján, hogy ezzel kicsit jobb kedvre derítse az embereket, akiknek a koronavírus-járvány miatt most az otthonukban ajánlatos tartózkodniuk.

- A kreatív embereknek nincs más módjuk, hogy enyhítsék a saját tehetetlenségérzésüket, meg hogy próbáljanak segíteni másokon, meg magukon is, mint hogy valamilyen módon, a kreativitásukkal próbáljanak hozzájárulni ahhoz, hogy mások jobban érezzék magukat a bőrükben egy ilyen vérzivataros időszakban, mint amit most átélünk. Az ember szereti erősíteni magában és másokban is, hogy szükségünk van egymásra, szükségünk van arra, hogy fölemeljük magunkat, fölemeljük a szívünket, és valahogy humorral, jókedvvel próbáljunk egy nem humoros és nem jókedvű időszakot átvészelni.

Ákos 11 hetet ad a koronavírusnak, hogy kitombolja magát, ez idő alatt pedig minden szerdán közzétesz egyet-egyet az elmúlt 10 év koncertterméséből. Március 18-án, azaz holnap a 2009-es Ákos 40+ című akusztikus, szmokingos jubileumi koncert teljes felvételét tölti fel a YouTube-csatornájára, amit a 2010-es turnéfilm követ – így haladnak szépen lassan a 2018-as dupla Aréna-koncert felvételéig. Jó hír, hogy a közzétett videók, amik HD-ben, teljes hosszukban még soha nem voltak láthatók az interneten, később is elérhetők lesznek.

A 2020-as koncertszezon a kialakult helyzet miatt egyelőre bizonytalannak tűnik, Ákosék viszont semmiképp nem szeretnék koncertélmény nélkül hagyni a rajongókat. A koncertfilmek mellett szombatonként kisebb kulturális produkciókkal, házi muzsikálással, esetleg versmondással, novellafelolvasással jelentkezik majd Ákos.

Annak kapcsán, hogy a járvány terjedésének megakadályozására elrendelt intézkedések által sok előadó szembesült anyagi nehézségekkel, Ákos annyit mondott:

- A színház anyagi értelemben központosítottabb műfaj, mint a pop-rock zene, a koncertműfaj mindig is piaci műfaj volt, habár ezen a területen is megjelentek központi kezdeményezések az elmúlt évtized során. Én azt tudtam tenni saját hatáskörben, azt ajánlottam fel a munkatársaimnak, ha valaki bajba kerül, akkor közösen meg fogjuk találni a segítség módját, alkalmasint ha valaki anyagi problémával küzd, azt én igyekszem majd segíteni.

Forrás: Blikk

Kép: Ákos/Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezt a karanténosoknak kötelezö lesz elviselni? nincs nekik elég bajuk?
silber13
Remélem nemm fogják engedélyezni, mert ez egy nagyfokú aljasság, pénzszerzés ettől a zenei niemandtól.
csak úgy....
@silber13: persze,ha a vírus muzikális ,akkor talán az ákossal lehet irtani...
nezelodo
Nem nagy adomány megfizettük már a jogdíjat akaratlanul a bőségesen juttatott adónkból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.