A jegybank szerint nem áll meg a gazdasági növekedés, idén 2-3 százalékkal nőhet a GDP. Ehhez azonban a kormánynak végre lépnie kellene. Optimista előrejelzést adott ki keddi kamatdöntő ülése után a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Szerintük nem fordul recesszióba a magyar gazdaság, az idei növekedés elérheti a 2-3 százalékot is, 2021-ben pedig 4-4,8 százalékos növekedést várnak. Ezzel a prognózissal a jegybank szembehelyezkedik az elemzőkkel, de még a kormánnyal is, amely az utóbbi napokban egyre sötétebb képest fest a gazdasági kilátásokról.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Hát ez a kijelentés megint fényesen jelzi hogy csupa hülye seggnyaló ül pozícióban nálunk,és nem szakember...Ugye leáll a három nagy autógyár...ezzel a gdp vészesen tendál a béka segge felé!!!
RonaGyuri
Azért ebben a pöttyös fenék dologban tényleg lehet valami

Eltolcsyék ismét megcsillogtatták, hogy a valóság fényévekre van az ő gondolkodásuktól

Ahogy arról a derék MTI után a média egy része beszámolt: „Optimista előrejelzést adott ki keddi kamatdöntő ülése után a Magyar Nemzeti Bank (MNB).”. S akkor még igencsak finoman fogalmaztak.
Már az is enyhén szólva elgondolkodtató, hogy „a magyar gazdaságban nem lesz recesszió, sőt az idei növekedés elérheti akár a 3%-ot is”. Némi statisztikai trükközéssel, amiben tényleg találékonyak, ezt a hozzáértés hiányában lévőknek még be is dumálhatják. Azonban azon állításuk, hogy „az infláció a tavalyi 3,4 százalék után éves szinten 2,6-2,8 százalékra lassul az idén”, nos ez még tőlük is sok(k). Elfeledvén, hogy a hivatalos inflációnak semmi köze a valós ármozgásokhoz, azaz maradván a KSH-nál is tudnunk kell, hogy az év első pár hetében hivatalosan is meghaladta a 4%-ot és azóta is jelentősen nőttek az árak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.