Az öregség velejárója, hogy az emberek egészségi állapota romlik, a mindennapi életben egyre rászorultabbak. Mekkora segítséget kapnak az idősek, akár pénzben, akár munkában?

Forrás: szabadfold.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tsabeeka
@Renrol: a technológiai részről: az akkori keretek közt értve 100 évvel ezelőtt is volt fejlődés (sőt), akkor is évről-évre kerültek elő új eszközök/megoldások/gépek.
Diamont Frost
@ tsabeeka.
Igen,igazad van, volt fejlődés, de azt ismerd ,el közel sem volt ilyen gyors, mint manapság.... jobban lehetett lövetni./mondjuk egy "szalagos" Tesla magnó helyett jött a "kazettás".
-----vagy a fekete-fehér TV-t felváltotta a "szines"
Evikati
Vegyes tapasztalataim vannak az öregek megbecsülésével kapcsolatban. Mivel magam is elmúltam 62 éves többször tapasztalom a fiatalabb korosztály részéről a tiszteletlenséget. Ezt azonban én nem a koromhoz kötöm. Azok az emberek, akik lenézik, inzultálják az idősebbeket, öregeket, azok a fiataloknak (saját korosztályuknak) sem adják meg a tiszteletet. Engem úgy a munkahelyemen ahol csak fiatalokkal voltam körülvéve nagyon szerettek és tiszteltek. Az, hogy pl. nem adja át a helyét egy fiatal a buszon engem nem érdekel. Mások érdekében hangot adok nem tetszésemnek, de magamért soha nem balhézok egy fiatallal sem. A kor nem érdem és egy idős is annyi tiszteletet várhat, amennyit ő is képes adni egy fiatalabbnak.
gondolkodo
Az időek iránti tisztelethez előbb meg kéne tanulni tisztelni EGYMÁST! A múltkor a buszon egy apuka "nevelte" tizenéves lányát, miután az apa mellé ült egy legalább 70 éves, elég rosszul járó néni: "Látod, lányom, ha nem engedsz előre mindenkit, most Te ülhetnél mellettem!"
Többségében az idősek ajánlják fel helyüket várandós kismamáknak.
Persze, vannak kivételek is, de Őket nevelték. A kismajom is csak annyit tud, amennyit elles másoktól, vagy pedig a horda rákényszeríti az együttélés szabályaiból.
Ha gyerek korában nem neveli senki a fiatalt, felnőtt korára nem lesz az udvariasság feltalálója!
Az illem: a társadalmi elvárások iratlan szabályainak összessége. Szájról-szájra, vagy példamutatással terjed és adódik át. Ha a felnőttek -gondolok elsősorban a szülőkre!- nem tanítják jó szóval és nem nevelik példa mutatásával a fiatalokat, hát bizony ne is sokat várjunk!
tsabeeka
@Evikati: szerintem nagyon jól látod/gondolod

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.