Olykor muszáj feltennünk alapkérdéseket,pl. hogy mi a csuda ez a barátság,amiről annyit zengedeznek írók,költők,filozófusok, és ami letagadhatatlanul jelen van mindennapi életünkben.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiwi
@pite: nagyon jól körülírtad ezeket a játszmákat

annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy ez a "legyünk barátok" valóban érzékeny téma abból a szempontból, hogy szegény fiú soha nem tudhatja biztosan, mikor jelent ez a mondat "nem"-et és mikor "talán"-t.

mert valóban mondunk mi lányok komolyan is ilyen mondatot: "aranyos fiú vagy, legyünk inkább csak barátok" - és úgy is gondoljuk, de van, hogy a "legyünkbarátok" mögött az van, hogy kíváncsiak vagyunk, van-e olyan bátor a fiú, hogy szabályokat szegjen. a játék kedvéért. provokálásképpen.

hát igen. fiúnak lenni sem lehet könnyű :-)
menasagh
Az igazi barátság nem titkol semmit, viszont nem tudom elképzelni, hogy egy lány elmondja a fiú (csak) barátjának az intim titkait, fiúzásait stb., úgyszintén egyik fiú sem fog kérkedni a lány barátainak a sikeres vagy sikertelen csábításairó.
Akkor milyen barátság az ilyen ?
tsabeeka
@menasagh: "hogy egy lány elmondja a fiú (csak) barátjának az intim titkait, fiúzásait stb.... " nekem van ilyen barátom, úgyhogy én el tudom képzelni :)

@kiwi: én a "nem"-eket nemként, az "igen"-eket igenként, a "talán"-okat meg talánként kezelem le. az meg már a másik baja, ha ő mégsem azt értette alatta.. :)
menasagh
@tsabeeka: Pedig úgy tartja a mondás, hogy a nőbe és a fékbe ne bízz....:))
SzendiGabor
A barátság végülis szövetség, ez az evolúciós gyökere. A valódi szövetség minden korban hatalmas túlélési és szaporodási előnnyel járt, ezért a barátság nagy jelentőségűvé vált az ember történetében. Természetesen ennek rengeteg árnyalata létezik, és "felhasználható" arra is, hogy a két nem biztonságosan (a leégés veszélye nélkül) közeledjen egymás felé, hogy kockázatmentesebben megismerjék egymást. A dolog természetéből fakad, hogy nem lehet kacsintgatva jelezni, hogy most csak kamuból mondtam, hogy legyünk barátok, ugyanis minden közeledés minimum négyesélyes. Mindkét fél vagy csak barátságot, vagy csak szerelmet akar. A menetközbeni módosítás lehetősége azon múlik, hogy mit akarnak valójában a felek.
kiwi
@tsabeeka: ha minden szót csak a maga jelentésében kezelsz, akkor 1. vagy túlságosan komoly vagy 2. vagy nagyon fiatal :)

a verbális kommunikációt minden esetben felülírják a metakommunikációs jelek, nekem pl. mondhat bárki bármit, én mindig annak hiszek 1. ahogy mondja, 2. amit tesz.

nagyon jó volt @pite példája a lányról, aki "csak barátkozni akart", aztán moziba hívta. ilyenkor (szerintem) azért érdemes utánajárni, hogy "mitakar ez a csaj tőlem, csak nem provokál?!" lehet persze komolyan is venni, csak nem érdemes. izgalmas dolgokról maradhat le az ember. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.