Giovanni Alba

Kitüntették a magyar doktornőt, aki nálunk elsőként ismerte fel a koronavírust – ő az
Nem hiszem el. Nem lehet orvos aki a képen van. Egy orvos tudja, hogy a maszknak az orrot és a szájat is takarnia kell, nem szájkosárként használatos.
Gulyás: sikeresen védekeztünk, a "baloldal" csak támadta a szakembereket
@SystemError: "Megszavazzuk Önök nélkül is." Ismerős? Most meg sír, hogy őket csak bántja az összes többi ovis, nem is érti hogy miért.
Az összes magyar orvos nevében visszautasítják, hogy Kásler rájuk kenje a kórházi ágyak kiürítését
@Nyírfa: Egyszerűbb lenne hangulatjelekkel, de a betűk is a barátaim. Amit írsz, az nagyon igaz, ezért is a "tetszik" jel, és ugyanakkor felháborító, ezért is hiányzik a "dühítő" hangulatjel. Az ügyeletes értetlenkedő megint bedobta magát, erős a gyanúm, hogy váltásban dolgoznak, egy ember egyedül ezt nem bírhatja ... vagy mégis?
Saját lekötözött apját szúrta le egy férfi Nyíregyházán
@SarahVD98: Öltözz fel, még megfázol ott az utcasarkon, meg különben is, a hajad is milyen.
Fidesz: a baloldal a járvány kezdete óta akadályozza a védekezést
@Nessy: Tudják. Ez a szöveg nem a gondolkodó embereknek szól. Propaganda. Ha elég sokszor elmondják, akkor a főcímeket fogyasztók számára ez lesz a valóság, hiszen az újság is megírta. És ez nagyon szomorú.
Fidesz: a baloldal a járvány kezdete óta akadályozza a védekezést
@Málna: Szerintem az ellenzéknek az a dolga, hogy felhívja a kormány (és a választók) figyelmét az elkövetett és a lehetséges hibákra. Te ezt úgy olvasod, hogy "szegények nagyítóval keresik, hogy mibe köthetnének bele. Kínlódnak."
Szerintem rosszul látod.
Fidesz: "Lassan eljutnak oda, hogy Kunhalmi Ágnesnek és a társainak köszönhető, hogy eddig elkerültük a tömeges halálozásokat"
@fergeteg: Idióta fergeteg! A kórházi fertőzéseket (is) a rendszeres szűrésekkel, tesztelésekkel és a vírushordozók AZONNALI elkülönítésével lehetett volna megállítani.
Tömegek tiltakoztak ellene, de megtörtént a transzneműek jogfosztása – komoly pofont kapott az LMBTQ-közösség a parlamenttől
@CsipkeRózsa: Az elv a lényeg, a statuálás. Már miből gondolja a mezei polgár, hogy ő majd eldönti, hogyan s miként akar élni? Ez veszélyes! Hát hová vezetne ez? Még azt hihetnék, minden ember egyenlő, korra, nemre, végzettségre, vagyoni helyzetre tekintet nélkül!
Deutsch Tamás is beleszállt Karácsony Gergelybe – nem kíméli a Fidesz a főpolgármestert
@CsipkeRózsa: A fidesz-maffia alapító atyáinak egyike, EP képviselő, s mint ilyen, az ország "arca". Arc, amit a tisztességes embereknek kell szégyellniük. Egy arc, aminek vastag bőre elviseli mindazt a szégyent, amit a ránőtt segg rálapátol. Egy beképzelt,nagyképű, rátarti gyökér. Összetörné magát ha az EQ-járól lezuhanna az IQ-jára. Egy undorító pojáca, gaz a veteményben, a szélbe szórta magvát, mert az ész és az értelem, no meg az előrelátás értelmiségi hókuszpókusz. Aki még emlékezik nem felejti, aki meg nem, az nézzen utána, hogyan lehetett ez a nímand sportminiszter.
Különösen undorító fejezete az a politikai életünknek.
Varga Judit közzétette “betiltott” felszólalását
@kereső: De hát ez a dolga, az értetlenkedés, az álnaív csodálkozás! Épp csak kilátna a csizmaszárból, ha a kalap nem csúszna az orrára. Értetlenkedik és megpróbál minden erejével terelni. A végső megoldás a sértett "engem senki nem ért meg" durcizás.
300 milliót ad az Emmi, hogy a Karinthy Színház "biztos kézbe" kerülhessen
@Horizont: Nem akarok konteokat gyártani, de el tudom képzelni ahogy jelentőségteljes hangsúllyal a tudtára adják valakinek hogy "vannak magasabb szempontok" , azaz "ne legyen önző, gondoljon a társulat jövőjére is, mert ha makacs, akkor csak múltja lesz", de ez csakis az én fantáziálásom
300 milliót ad az Emmi, hogy a Karinthy Színház "biztos kézbe" kerülhessen
@Horizont: Március 25-én Földes Eszter színésznő Facebook-posztban írta meg, hogy mégsem ő lesz a színház művészeti vezetője. Ennek okaként azt nevezte meg, hogy mivel Karinthy Márton halála után a színház jövője bizonytalanná vált,
„Mindenki nyitott szívvel fogadta a kezdeményezést, miszerint Karinthy Márton örökségét, a Karinthy Színházat az állam gondozza és ápolja tovább. Ennek azonban volt egy kompromisszumos kitétele. Ez pedig az én személyem”
– írta.
Csütörtökön Orbán a védekezés miatt nem ment Brüsszelbe, pénteken Belgrádba ment és a sportról tárgyalt
@bencemacska: Pedig benne van, a hátoldalon, nagyon apró szedéssel, de ott van az. Vagy ott lesz amint fel kell mutatni.
Eltűnt több ezer gyanús minta a népegészségügyi központ honlapjáról
@ómió: Te ezt szűrted le az idézetekből? Ott az áll, hogy éppen letagadják a tényleges esetszámot, a saját adataikat írják át éppen, és neked erről az jut eszedbe, hogy Karácsony Gergő manipulálja az adatokat? Kérlek, mondd hogy csak elnéztél valamit.
Eltűnt több ezer gyanús minta a népegészségügyi központ honlapjáról
@ómió: ómió
Ennyi erővel hazudjatok még hozzá párezret, efftársak!
Most akkor ki hazudik?
Eltűnt több ezer gyanús minta a népegészségügyi központ honlapjáról
@ómió: "A 12. naptári héten 2 855 influenza-gyanús betegtől érkezett vizsgálati anyag a Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK), közel kétszerese az előző hetinek (1 248). Harminc esetben igazolták az influenzavírusok jelenlétét, 18 influenza A és 12 influenza B vírus okozta fertőzést azonosítottak. A sentinel orvosok által beküldött 26 légúti mintában 4 esetben influenza A(H1N1)pdm09, 3 esetben influenza A(H3), 1 esetben influenza A(NT) és 4 esetben influenza B vírus jelenlétét mutatták ki. Az influenza-pozitivitási arány 46,2%-nak felelt meg. A hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 2 829 mintából 6 esetben az influenza A(H1N1)pdm09, 4 esetben influenza A(H3) és 8 esetben influenza B vírus pozitívnak bizonyult." forrás : ANTSZ-Tájékoztató az influenza figyelőszolgálat adatairól
Müller Cecília bejelentette: "Lesz nemzeti oltóanyaggyár"
Nemzeti Oltóanyaggyár, függetlenség a világpiactól ... ühüm, és tessék mondani, mindent itt helyben fogunk gyártani, alapanyagot, nyers-és segédanyagokat is? Mindent egyhelyen, önellátás. Éppen csak egy icipicit tűnik komolytalannak ez a szivárványos álmodozás, még ha nemzeti kacagány is van rajta.
Mészáros Lőrinc magántavánál két páncélos harcjárműt fényképeztek le
@ómió: Tehát ez így rendben is van? Kisajátítani, körbekeríteni a tavat, a környékbeliek elől elzárni, ez így rendben is van mert a bolsik is így csinálnák?
Mészáros Lőrinc magántavánál két páncélos harcjárműt fényképeztek le
@ómió: Tehát ez így rendben is van? Kisajátítani, körbekeríteni a tavat, a környékbeliek elől elzárni, ez így rendben is van mert a bolsik is így csinálnák?
Gulyás Gergely: a budapestiek utazhatnak vidékre, Karácsony Gergely egyértelműsítse álláspontját!
@csak úgy...: Telefonbeszélgetés, aha, XXI. század, atomkorszak, az internet világa ... miért nem chat-eltek a Facebook-on? Vagy twitteren. Más. Felsőbb vezetők nem ritka viselkedési formája volt(?) hogy a dolgozó javaslatait nyaggatásnak ítélte, fektette, altatta, majd a biztonsági idő múltán mint saját ötletet adta elő. Szemét, aljas, mocskos húzás, főleg ha valami okos, értelmes, netán még hasznot is hozó elképzelés volt.
Kásler: "Minden magyar beteg halálát meggyászolom"
@ómió: Én nem vagyok semmiféle csapatnak a tagja, tehát kéretik engem önálló személyiségnek tekinteni. A jelen tévedéseit, baklövéseit ostobaság az előző rezsim hibáival mentegetni (vö. : de hát ők is loptak). Volt tömeges tesztelés? Ha nem volt, mégis mi alapján prognosztizálták a járványgörbét és a vélhető/várható esetszámot? Ha voltak felmérések, akkor azok eredménye miért is nem nyilvános? A törzs napi ún. tájékoztatásai nem relevánsak. Ezek a kérdéseim.
Egy nappal azután, hogy a KDNP bedobta, ma már szavaznak is az Isztambuli Egyezmény elutasításáról az Országgyűlésben
@Shikari: Tegnap írtam választ, fennakadt a szűrőn. Talán mert szakcikkekre való hivatkozás volt benne. Bátran állíthatom, hogy nem tévedtem el az elnevezés és a tartalom között. Mindenesetre a gender elmélet a társadalomtudomány része, komoly kutatások tárgya. Ebben viszont Kroó Zita magánvéleménye egészen súlytalan.A tudományos kutatásokat lehet cáfolni olyan kutatásokkal, amelyek ellenkező eredményre vezettek, de egy összeesküvés elmélet nem cáfolata a tudományos tényeknek.
"A társadalomban megfigyelhető nemi szerepekre irányuló, a pszichológia és szociológia tárgykörébe tartozó kutatások tárgyát képezi a társadalmi nemek tudománya, (angolul: gender studies) amely a tanult (nem biológiai) nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó diszciplína. A szociológia tárgykörébe tartozó tudományterület azokkal a társadalmi tényezőkkel foglalkozik, amelyekben a nők és a férfiak közötti társadalmi különbségek megmutatkoznak, kifejeződnek."
Egy nappal azután, hogy a KDNP bedobta, ma már szavaznak is az Isztambuli Egyezmény elutasításáról az Országgyűlésben
@Shikari: Erre a magabiztosan ostoba tirádára csak egy kérdésem van válaszul : Mondd, tudod te mi az a "gender-elmélet"? Okulásul : "a társadalmi nem (gender) a társadalom által elvárt szereprepertoár. Ezt a szereprepertoárt a nevelődéssel, a felnőtté válás során a szocializációval sajátítjuk el. (Jó példa erre az, amikor a kisgyermekekre születésük után nemük szerint rózsaszín vagy világoskék szalagocskákat kötnek, vagy amikor gyermekként a lányoknak babát, a fiúknak pedig játékkatonákat ajándékoznak, vagy a szülői, rokoni figyelmeztetések, melyek a lányokat kedvességre, a fiúkat határozott érdekérvényesítésre intik"
Tehát egy fiú ne akarjon kisgyerekeket nevelni hivatásszerűen, mert az az óvónéni dolga és a lány ne akarjon katona, vadászpilóta vagy űrhajós lenni, az ő terepe a konyha (meg a hálószoba).
Méghogy egy nő mint atomfizikus! Hová is vezetne ez? ... vagy várjunk csak, Mme. Curie?
Kásler: "Minden magyar beteg halálát meggyászolom"
@ómió: Semmit nem tudsz rólam az égegyadta világon, de egy hályogkovács magabiztosságával hajigálod rám a -szerinted- dehonesztáló jelzőket. Írásod csupa feltételezés, talán meg esetleg. El kell keserítselek, óriásit tévedsz, most is mellényúltál. Némi javítás : nem azt mondtam, hogy a múltat töröljük el, hanem azt, hogy a balfékségeket nem a visszamutogatással kellene takargatni. Az, hogy régebben, az előző kormányok alatt is követtek el -akár rendszerszintű- hibákat, nem ad feloldozást a mostaniakra.
Abban is tévedsz, hogy én téged meg akarlak győzni valamiről. Én megírom a véleményem, elolvasod (vagy csak átfutsz rajta) aztán jössz a kreténségeiddel. Szánalmas vagy.
A kormány jócskán megnehezíti a tényfeltáró újságírók dolgát a veszélyhelyzetre hivatkozással
@Jozefina: Miért van egy olyan érzésem, hogy tulajdonképpen munkanapokra gondolnak és nem naptáriakra?
Újrakezdés: tanácstalanok az egészségügyi dolgozók
@kereső: És még egyes értetlenkedők azon csodálkoznak, hogy egy bukott politikus miért nem vonul vissza! De hát könyörgöm, egyszerűen nem hagyják a fijjúg. Ő az alfájuk és omegájuk, hozzá képest határozzák meg önmagukat. Ha egyszer eltűnne ez az "útálatos kép", a maguk eszkábálta templom összedőlne, hiszen nincsen se alapja, se malter a téglák között. Ott csak a hallgatólagos egyetértés van. Mármint a téglák között :-)
-most némi eufemizmussal téglának aposztrofáltam a szárított marhatrágyát, nézd el nekem-