Itsuka Nakimaga

Németh szerint a kommunisták miatt van még mindig korrupció
Igen! Az egyetemeken a kommunista professzorok tanítják a korrupciót. Ezzel fertőzik meg a derék, jobb sorsra érdemes orbánista fiatalokat!
Azután persze csodálkozunk, ha az egyetem után, politikai pozícióba jutva, a Fidesz és Orbán szolgálatában csak azt gyakorolják, amit a kommunista professzoroktól az egyetemen tanultak?!
Halott nénit lopott meg egy orvos Budapesten
Volt valaha már ez az ország ilyen mély erkölcsi válságban?
Hm - talán a nyilasok néhány hónapja idején...
Hirdetésben tudatta a városvezetés, hogy Kőszegen megszűnt a buszjárat
Hogy nekem miért az alfelcsúti díszjátékvasút jutott az eszembe - az rejtély...
Szétválaszthatják az illegálisan bevándorló családokat a határon
Megismétlem: 1.2.3.4.5.!
Reménytelenül buta vagy, nem tudok olyan iskolásan fogalmazni, hogy felfogd az értelmét. Változatlanul egész másról beszélsz, mint amit leírtam. Sorolod az ostoba közhelyeket, miközben egyetlen gondolattal sem válaszolsz arra, amit olvastál. Úgy tűnik: te csak írsz, de nem olvasol.
Reménytelen, befejeztem, Bye-bye!
Ps. Magyar vagyok ugyan, de ezt a tényt egyre jobban szégyellem! Itt, ahol élek, le is tagadom, ha tehetem. Minél több ilyen szellemi topronggyal találkozom, mint te, annál inkább...
Szétválaszthatják az illegálisan bevándorló családokat a határon
@Szeparepa2: Na töröld le szépen a szádról a habot és:
1. Írj le nekem egy azaz egy konkrét esetet, a britek, spanyolok, portugálok és franciák, vagy mások titkos aktáiból, amikor a határon menekülteket lőttek agyon!
2. Idézz egyetlen mondatot az én kommentjeimből, amelyben én egy szót is írtam befogadásról!

Nos, ha ilyet nem találsz, akkor magad is megállapíthatod, hogy vagy úgy válaszoltál sok-sok sületlenséget, hogy el sem olvastad amit írtam, vagy ha elolvastad, akkor komoly szövegértési kihívásokkal küszködsz.
Tehát akkor még egyszer, újra, a hozzád hasonló nehéz felfogásúakra való tekintettel:
3. A menekülőket, akik túlnyomó része a halomra lövetés elől menekül, a te javaslatoddal ellentétben NEM kellene a határon agyonlőni!
4. Én ugyan ateista vagyok, ám a világ valamennyi szent könyve arra tanít, hogy a könyörületre szoruló nyomorultba ne rúgjunk bele, ne uszítsunk rá kutyát, ne verjük agyon, hanem segítsünk amit tudunk: adjunk enni, ha éhes, inni ha szomjas, ruhát ha fázik, fedelet, ha ázik és néhány jó szót, hogy megvigasztaljuk, ha elkeseredett, ha félti a családját, gyerekeit! Hogy ne feledd: a keresztények Jézusa IS(!) ezt üzente!
5. Mindez független a befogadástól, annak szabályai vannak, amit be kell tartani. Ám ezek között a szabályok között sincs ott az embertelenség parancsa!

Ám úgy tűnik: emberséget már csak a civilizált Európában lehet találni, a hozzánk hasonló alsóbalkáni szarkupacokban nem.Ezért igyekeznek a menekültek innen minél előbb továbbjutni, tovább a civilizált világba. Egyetlen egy sincs aki Magyarországra tartana, csak sajnos útba esik. Itt olyan élőlények élnek, akik csak lőni akarnak.
Mellesleg: 1956-ban Ausztria határán a magyarokat is halomra lőhették volna, de nem tették. Hogy miért? Na miért? Pedig a börtönökből kiszabadult bűnözők is közöttük voltak.
Mellesleg: a szövegedben továbbra sincs egyetlen önálló saját gondolat, csakis másoktól hallott szajkózott közhelyek.
Te nem az a fajta vagy, aki önállóan gondolkozni...
Szétválaszthatják az illegálisan bevándorló családokat a határon
@Szeparepa2: "Amit kérsz, azok legfeljebb titkosított katonai aktákban vannak ott..."

Akkor te honnan is tudod? Veled - és csak veled - nyilván megosztják a britek, spanyolok, portugálok és franciák stb. a titkosított katonai akták tartalmát.
Ha hiszed, ha nem: végigolvastam az egész, több mérföldes szófosásodat. Egyetlenegy valódi, tényeken alapuló adatot nem tartalmaz, csakis légbőlkapott, kitalált, előítéletektől csöpögő, másoktól papagájozott feltételezések. Valószínűleg még nem láttál élő menekültet, de ha a bálványaid ilyesmiket hazudnak: te mondod utánuk, egyetlenegy önálló gondolat nélkül!
Te csak azt szeretnéd már végre látni, hogy a nyomorultba, aki menekül: rúgjanak bele, sőt lőjék is agyon ha a vérében fetreng, neked attól lesz orgazmusod!
De hogy valami értelmes választ is adjak a kérdéseidre: azért nem állnak meg Kisázsia és a Balkán un. "biztonságos" országaiban, mert ott is rengeteg olyan ember él, mint te. Ezért menekülnek tovább, bármi áron, mert egy kulturált, civilizált országba akarnak jutni. Nem, nem hozzánk, mi csak hellyel-közzel tartozunk ebbe a kategóriába. Az alsóbalkáni szarkupacokon minél hamarabb túl akarnak lenni, ha már földrajzi okokból elkerülni nem lehet.
Rendőreinktől, katonáinktól és a magadfajtáktól meg is kapják a magukét, amint az őket (Szerbiában) ellátó orvosok tömegével tanúsítják. Hogy örömöd is legyen: már a halomra lövetés sincs messze...
Akkor fogunk végképp kiiratkozni a civilizált Európából! Fél lábbal már most is a harmadik világban vagyunk.
Szétválaszthatják az illegálisan bevándorló családokat a határon
Te csak a "tűzparancsot" hiányoltad, semmi mást! Te csak lőni szeretnél, gondolom az asszonyokra gyerekekre, mindenkire. Úgy, ahogy 44-ben mások, másokra. A lényeg a büntetlen, szabad gyilkolás.
Kína és Oroszország ebben nekem nem példaértékű. A britek, spanyolok, portugálok és franciák hol, mikor hány fegyvertelen embert lőttek halomra a határaikon? Adatokat kérek!
Szétválaszthatják az illegálisan bevándorló családokat a határon
@Szeparepa2: Ilyenkor tűnik ki: ki az, aki csakis gyilkolni szeretne. Szabadon, mint 44-ben! Ach - die schöne Zeiten...
Senkivel sem szövetkezne a Momentum
@Béla333: Mint már mondottam fentebb: a feladatokat rangsorolni kell! Első (és mindent felülír) Orbán elzavarása. E cél érdekében mindenkinek, akárkivel össze kell(ene) fognia!
Persze demokratikus úton valószínűleg lehetetlen, ahogy ez már a diktatúrákban lenni szokott. Ezért számba kellene venni az erőszakos megoldásokat is.
Ha már Orbán és maffiacsaládja messze jár (így, vagy úgy), akkor lehet számba venni, hogy hogyan tovább?!
Ami a többi pártokat illeti: a jószándékú, ám ügyetlen kormányzást nem kezelném egy sorban egy tudatos és gonosz szándékú, kapzsi bűnszövetkezettel. Na persze ahhoz, hogy ezt valaki józanul belássa, ahhoz gondolkodni kellene! Önállóan, saját ésszel! Nem úgy, mint az orbanizált papagájok!
Senkivel sem szövetkezne a Momentum
@Béla333: "Icuka! Te összefogsz..."

Orbán megbuktatásáért - akár az ördöggel is! A feladatokat rangsorolni kell. Első a szemét eltakarítása, ez minden egyebet felülír. Ha már a gonosz messze jár: akkor el lehet kezdeni közösen, vagy külön-külön gondolkodni: hogyan tovább?
Amikor a róka már viszi a tyúkot a kertek alatt, akkor cselekedni kell, nem finnyáskodni! Különösen, ha már kirabolta az egész baromfiudvart!
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
Igen, vannak akik csupán azzal szeretnek vitatkozni, akivel mindenben egyetértenek.
Valóban nem ismerlek, bár sejtéseim azért lehetnek...
Gyanítom: mi soha nem fogunk egyetérteni. Semmiben. Van ilyen...
De azért - szevasz!
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
@desert: Világos. Ennél jobban nem lehetett összefoglalni. Ha egy vitában kifogytunk a válaszokból, akkor le - idiótázzuk a vitapartnert és akkor nem kell elismerni, ha esetleg tévedtünk...
Az a bizonyos bölcs mester talán nem egészen ezt javasolta volna, de hát - nem vagyunk egyformák. Szerencsére. Amit leírtam (ezt is leírtam), azoknak szólt, akiknek füle van a hallásra és némi bölcsessége is - hogy megértsék amit hallanak. Nincs - hát nincs...
És - ez is felér egy Rorschach teszttel!
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
@elnyomott: "Leragadtak egy politikai ideológiánál, hogy szolidaritás."

Nono! Kifelejted, hogy a film zárójelenetében a gyerekek megmutatták: milyen szépen tudnak MINDANNYIAN EGYÜTT énekelni!
Az üzenet így teljes!
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
@elnyomott: "Te egyfolytában támadsz olyasmi miatt, amit nem is értesz igazán."

Én úgy látom: te viszont engem támadsz egyfolytában, olyasmiért, amit egyáltalán nem értesz, ezzel szemben viszont - nem is akarsz megérteni!
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
@desert: Értitek, vagy sem, azért elmondom: elnyomott és te is, folyamatosan az edényről beszéltek, ami szerintetek nem jó, nem szép, nem olyan amilyennek ti gondoltok egy megfelelő, odaillő hordót, kancsót vagy palackot.
Én ellenben egyfolytában a TARTALMÁRÓL beszélek, nem győzöm hangsúlyozni: a film nem egy szakmai útmutató, hanem egy művészi alkotás, egy fikció, aminek társadalmi mondanivalója van.
Persze az is rendjén van, hogy ugyanabból a művészi alkotásból, különböző emberek mást és mást olvasnak ki, de a különbség az ő személyiségükben van.
Talán előttetek nem ismeretlen a pczichológusok, pszichiáterek által használt Rorschach teszt. Ugyanazt a tíz ábrát nézi minden vizsgált alany, mégis mindenki mást lát benne, személyiségétől függően.
Fentebb, más kommentelők megjegyzéseiből ellenben látom, hogy többen is vannak, akik hasonlóan látják, mint én!
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
@elnyomott: A film nem "zenei kórusokról" és alapvetően, még csak nem is az iskolai énekkarok szakmai követelményeiről szól.
A film üzenete ennél sokkal messzebb mutat, alapvető etikai kérdéseket feszeget. Sajnos te leragadtál egy olyan apró gyakorlati részletkérdésnél, ami a filmnek csak azért témája, mert a fő üzenetnek keretet kellett adni.
Amúgy a világ legjobb és legsikeresebb filmjei közül százával tudnék olyan filmeket találni, amelynek cselekmény olyan, ami a való életben nem történhetne meg. Ez azonban semmit sem von le az alkotók művészi mondanivalójából!
Sőt: a legnagyobb kasszasikerek legtöbbje még kifejezett meseelemeket is tartalmaz, ettől még elmondja vele nekünk azt, amit el akar mondani, még ha nem is mindenki képes azt értelmezni.
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
@elnyomott: Mint már leírtam fentebb: a film üzenete nem az, hogy hogyan szervezzünk művészileg tökéletes gyermekkórust! Sajnos attól tartok: elakadtál ezen a jelentéktelen mellékszálon, holott a film másról szól!
És - igen: ha már választani kell - inkább ne legyen tökéletes a zenei hangzás, mint hogy emiatt egyes gyerekeket kirekesszünk a közösségből! Egy közös, szabadidős iskolai tevékenységnek nem a művészképzés a feladata!
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
@elnyomott: Nem értek egyet! Ha már levisszük a tágabban értelmezendő tanulságot az apró, aktuál konfliktusok szintjére: egy hivatásos kórusban csakugyan nincs helye annak, aki nem kellően képzett, vagy tehetséges.
Egy iskolai énekkar azonban más. Feladata nem a művészi tökély, hanem az, hogy közösségképző tényező legyen.
Amúgy pedig az adott filmnek sem az a szerepe (ha úgy tetszik: mondanivalója), hogy pontosan leírja: milyennek kell lennie egy iskolai énekkarnak és ezt hogyan kell elérni? Nem zenei/szakmai oktatófilm, hanem művészi alkotás. Az alkotók pontosan ezt akarták vele mondani és ez sikerült is nekik.
Legalábbis az oskart neki ítélő filmakadémia ítészei ezt jól megértették!
Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti
Remélem: más is észrevette, hogy a mai magyar viszonyokat tekintve, a fellázadt énekkaros gyerekek esete mennyire "áthallásos"?
Az egyik rész az alapszituáció: az énekkar vezetője MEGOSZTJA a gyerekközönséget - az emilyenek énekeljenek, az amolyanok csak tátogjanak - és mindez a vezér, akarom mondani a kórusvezető személyes ambícióit szolgálja. A mese a megosztott társadalomról - felettébb ismerős...
Ami még ugyancsak ismerős: ebben a megosztott "társadalomban" akad egy kislány, aki maga ugyan az "emilyenek" közé tartozik, de kiáll az "amolyanokhoz" sorolt kis barátnőjéért és ennek hangot is mer adni.
Ami viszont sajnos már nem ismerős, csak kívánatos példa lenne: végül az egész megosztott közösség, ennek hatására szolidaritást vállal az "amolyanokkal" és fellázad, kvázi jelképesen elkergeti azt, aki megosztotta!
Mindezek után, az immár egységes közösség megmutatja: milyen szépen tud EGYÜTT énekelni!?
Mondhatni: nem nélkülözi a megszívlelhető tanulságokat azoknak, akiknek van fülük a hallásra és hangjuk, képességük az "együttes éneklésre"!
CBA-alvállalkozónál készültek a határon szolgáló rendőrök fertőzött szendvicsei
De Ausztriába egészen biztosan, ugyanolyan - vagy alacsonyabb - áron olyan szendvicseket szállítottak, amelyekben sokkal több és jobb minőségű bacillus van!
20 év börtönt is kaphat Csábi Bettina
@verőce21: Tényleg. Belenéztem: egy gombostűnyi ÁFA sem volt benne...
Donald Trump máris kirúgta a legfőbb ügyészt
@human: Hát az Orbán kormány ügyeit?
Megjegyzem: ha már Orbán olyan lelkes Trump hívő, hát ezt a lépését utánozhatná! Mármint az alkalmatlan főügyész kirugását...
Bencsik: "Hazaáruló", aki aláír az olimpiai népszavazásért
Aki aláírja az ívet, az azt írja alá, hogy LEGYEN NÉPSZAVAZÁS!
Árulja már el valaki: egy magyar népszavazás kikövetelésével vagyis azzal, hogy döntsön Budapest népe: kinek a hazáját is áruljuk?
Normális ez a Bencsik nevű izé?
Orbán: Trump, a legmagasabb világi helyről adott engedélyt, hogy magunkat tegyük az első helyre
@rózsasándor: A magyar gazdaság három lábon áll:
1. Magyarországi nagy multik termelése és exportja olcsó magyar munkaerővel
2. EU felzárkóztatási alapok kifizetései
3. Külföldön dolgozó magyarok átutalásai.
Hazai termelés és export a GDP 10%-át (!) teszi ki. Azaz lefordítva: igen, eltartottak vagyunk!
Ha a három lábból bármelyik meggyengül, vagy kiesik: a magyar gazdaság hasraesik.
Orbán: Trump, a legmagasabb világi helyről adott engedélyt, hogy magunkat tegyük az első helyre
Mit gondol ez a szerencsétlen, ki a f...m törődik azzal, hogy mi hányadik helyre tesszük (tennénk) magunkat? Mi csak egy légyszar vagyunk a világ térképén, amit a világ még annyira sem vesz észre, hogy eltakarítsa.
Dübörög a lejáratókampány az olimpiaellenes mozgalom ellen
@Fradigege: Attól tartok: nem értetted. Én csak arra akartam rámutatni, hogy a Magyarországon legelterjedtebben használt keresztnevek, kevés kivétellel MIND héber eredetűek!
Azaz: ez önmagában semmit sem mond, vagy jelent.