JAJMÁR

Ellenzéki rángások
hA MÉG csak az ellenzéknek nem lenne, vagy csak kevés hiteles arca lenne!
De az a nagy baj, hogy nincs olyan politikai erő, amelyiknek hiteles arca lenne, talán mégis az ellenzéknek van ebből a legtöbb.
2-3 hitelesnek tűnő arc? No' ezt kell beosztanunk az egészből.
Végre! Itt vannak az esküvő utáni első hivatalos fotók az ifjú párról és a királyi családról – kékvérű fotós lőtte a meseszép képeket
Meghan jó példa, hogy az ember több, mint a származása - hiszen akármeddig is visszavezethetjük a magunkét, de minden ősünkét, aligha! Így aztán ki tudja, kiben milyen ősi gének lakoznak? De tökmindegy, hiszen egy "virágárus" lányból is lehet úrinő, nevelés kérdése csupán :)
(Na, jó, vannak azért ellenpéldák... -pl.lőrinc- persze, ha nevelésről szó sincs, csak a pénzről, ha a paraszt urat játszik )
Végre! Itt vannak az esküvő utáni első hivatalos fotók az ifjú párról és a királyi családról – kékvérű fotós lőtte a meseszép képeket
Mosolyogva nyugtáztam eddig is, és most is, a maradi, beképzelt tuskók képletes - de irigységbe burkolt - felháborodását a menyasszony származása miatt. Főleg azért mosolyogtató, mer ahol a fontos dolgok történnek, ott már mindez semmit se számít :)

A világ fejlődik, néha lassabban, mint szeretnénk, néha picit döcög, de fejlődik!
Sok boldogságot az ifjú párnak, és sok-sok boldog utódot :)))
Az éhezés, a hiperinfláció és a korrupció sem volt elég - Újraválasztották Orban Viktor-t
@Yoda69: 12:18 Persze, ez is igaz! Nem is lehet egy blogban, bekezdésben leírni - még a szakember elemzőknek se sikerül, nemhogy nekem -, de magamból kiindulva, és ez igaz lehet Bp- re is, én nem az anyagi helyzetem miatt szavaztam úgy, ahogy. Nálam nem volt a szempont, hanem a korrupció, a szabadságjogok szűkítése, a közvélemény erőteljes manipulálása és az erre költött rengeteg pénz... az ellenzék ellehetetlenítése, stb. Maga az értékrend számomra vállalhatatlan!
Az éhezés, a hiperinfláció és a korrupció sem volt elég - Újraválasztották Orban Viktor-t
@karma1: Egy réteg nagyon jól él, és egy másik pedig jobban él, javuló tendenciát lát. Igaz, a legalsó réteg kárára, de ők meg annyira lent vannak, hogy ők a riasztó példa! A meglévő kis egzisztencia bizonytalansága és elvesztésének lehetősége ott lebeg a fejek fölött.
Bizony sok embernek azorb ánrendszer a biztonság!
Ha ők buknak, sorra dől a dominó!
Minden állami munkahely, legyen az intézmény, önkormányzat, pályázatból élő vállalat, bukna! Rengeteg ilyen munkahely van, kiszolgáltatottak az emberek. Az ellenzék semmi reális alternatívát nem kínált fel nekik, és nem igazán látszott, hogy urai lehetnének azorbánutáni helyzetnek. A vita, a másik piszkálása látszott! Még most is ez látszik.
Az Orbán kormány győzelme törvényszerű volt. Nem az emberek a "hülyék", sőt, sajnos jól döntöttek.Mi kellene ahhoz, hogy mindez megváltozzon? Szerintem csak teljes összeomlás után van esély. De ki akarhat egy teljes összeomlást?
Az éhezés, a hiperinfláció és a korrupció sem volt elég - Újraválasztották Orban Viktor-t
@Yoda69: A láng lehet, hogy nem látszik, de a parázs ott izzik a mélyben! Bármikor fellobbanhat, és mindent elsöpörhet! Sajnos fényes jövőt én se látok, de nem szabad feladni soha! Az ember több annál, mint a "rendszer", amelyben él.
Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése
@Eriksson: Nem, nem, nem! A Márki-Zaj nem a Parlamentben ül, a Márki-Zaj szülő, aki számon kérheti a törvények nevelését. (Mert ott kezdődne a dolog, hogy az Alaptörvény a választók közös akarata szerint szülessen, és az összes többi hozzá igazodjon)
Az pedig, hogy a polgármesteri tisztségét jól látja-e el, nem rád, nem a Kósa lalára, hanem a vásárhelyi emberekre tartozik. Ők választottak, fogadd el az ő akaratukat. A Márki-Zaj eléggé látványosan megpróbálja felelősségteljesen, jól és tisztességesen ellátni a feladatait.

Te pedig erősen elfogult vagy, nem pártatlan. de jogod van hozzá, tedd hát bátran :)
Hová tűnt Gulyás önjelölt tüntetésszervező Balázs? - Mára minden rendben? - Városi Kurír
Hát, csináljatok zajt...

A pártok hozták azt a formájukat, amire számítottam. Engem semmi meglepetés nem ért. Már sokszor leírtam, egyszer csak átmegy: "Ezek ugyanazok"! Mind! A déká is, az emeszpé is, mind!
Az éhezés, a hiperinfláció és a korrupció sem volt elég - Újraválasztották Orban Viktor-t
@emerencia: Nemhogy a más sorsából, a magáéból se tanul a magyar. Mindig az adott pillanatnyi "kényelmi' és önérdekű szempontok számítanak. Majd más megoldja, majd jön valaki, majd az eu, vagy a szomszéd, majd egyszer csak lesz sok millió a Kossuth téren, mert ez a pár tízezer kevés, mondja a fotelben ülve!
Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése
@Eriksson: Azért mert rossz! Az egy dolog, hogy valaki "Napóleonnak" képzeli magát, vagy kereszt édesapának, attól ez még egy beteges "játék" marad, amihez statisztának beállni "keserű pohár" önkéntes kiivása .
Igaz, a Márki-Zaj-t renitensnek neveztem, de ettől ő még nem diák, csak nem akar "statiszta" lenni. Konokul ellenáll :)
A legjobb szándékkal is csak így tudom a te gondolatmeneted alapján "beskatulyázni" a társadalmat :
szülők: a választók!
gyerek: a törvények, amelyeket meghoznak!
nevelők: a parlamentben ülők.

Ha a törvények rosszak, vagy rossz törvényt alkotnak, netán csak majálisoznak és beszélnek róla, netán önmaguknak alkotják azokat, a választók kapával és kaszával berohannak... Ehhez a változathoz mit szólsz? Életszerűbb, nem?
Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése
@Eriksson: Több pontból vérzik a hasonlatod, iszonyúan torz!
De bontsd ki, miféle társadalmi képzet alakította ki nálad ezt a gondolatsort: melyik réteget teszed a "gyerek", és kik a "nevelők", és ki érdemli a "szülői" skatulyát? (Pláne a szinterek... "iskola", "utca", ahol "viselkedni illik - kiknek? csak "gyerek" skatulyásoknak?)
Miből gondolod, hogy egy társadalmi szerkezetre rá lehet húzni, és az így működik?
Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése
@Eriksson: 21:40 A világhoz igen, igazodni érdemes! De a Kósa véleménye nekem nem a "világ", még azorbáné se! Sőt! Nem gondolod, h ogy szólni kéne nekik is, hogy igazodni érdemes?
A kettős mérce valóban létezik, és sajnos az illib.demokrácia is. A fenti, fészbukos beírást ajánlom figyelmedbe, nagyon eltalált hsz.
" Megint a kettős mèrce! Amit fideszesnek szabad, azt màsnak nem. Teli pofàval harsogják, hogy az ellenzék nem hajlandó elfogadni a vàlasztások eredményét. Talàn kicsit jogosan is. De mi van akkor Hódmezővàsárhellyel? Ott mièrt nem tartja tiszteletben a kormànypàrt a vàlasztàsom eredmènyét? Vagy ràjuk nèzve semmi sem kötelező? Mondom ezt pártszimpàtia nèlkül!"

Persze, az ellenzékről is lehet kritikát írni, én is szoktam, csak hát az ő bénázásuk következmény. A rendszer "hibája", idézőjelben, hiszen nagyon is tudatos az ellenzék "béna" színvonalon tartása.
A Márki-Zaj renitens, nem hajlandó beállni a "béna" sorba, de dolgoznak rajta.
Ezt kommentelte Orbán Facebook-oldalára a világsztár
Görbitz Anita az én szememben világsztár! A tehetségéhez semmi kétség nem fér, a sikerért pedig megdolgozott. Semmit nem von le az értékéből, hogy kire szavaz, vagy kire nem.
Sor örömet szerzett játékával, mert a legszebb öröm a sportöröm - mondta valaki, de igaz -, és igenis beírta nevét a világ sportörténetébe.
Van az úgy, hogy a jogos gratulációt az ember megköszöni, legalábbis az intelligens ember.
De mit kellett volna válaszolnia a ME. gratulációjára? Teljesen rendben van, amit kiírt, én semmi kivetnivalót nem látok benne :)
Ugye nem kell "utálni" az ország másik felét? mert én nem vagyok hajlandó ilyesmire. Nem érdekel, hogy a Görbitz Anita kire szavaz, csak az, hogy hogyan játszik. A "játék" legyen tisztességes minden szinten, az a lényeg :)
Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése
@Eriksson: 08:28 te gúnyolod a demokráciát, vagy nem érted, vagy nem is fontos neked, a rendszer megfelel úgy, ahogy van, a dem. "vadhajtásainak" - és ez egy igen finom szó a mai helyzetre - mondod az autokrata törekvéseket, és simán elfogadod.

De ezt csak sejtem, mert fogalmam sincs, mit minek tartasz valójában. /Lehet, még te se tudod?/ itt határozott kritikát ritkán írsz le, ha igen, azt az ellenzékről, vagy semleges területről.
Mert szerinted te pártatlan vagy :) Hm, hát nekem aztán teljesen mindegy, hogy te saját magaddal miként vagy :)
Mert az ember lehet pártatlan - én sokszor az vagyok, keresem azt a pártot, amelyik az én értékrendemnek megfelel -, de értékrendem ettől még van. Ebbe pedig nem fér bele a demokrácia kigúnyolása, és az agresszor elfogadása csont nélkül! Ez a "keserű pohár", csak hogy értsd... de nem akarlak megsérteni, szerintem rajtad kívül mindenki értette már följebb is!
Ferenc pápa: a világnak és az embereknek is változásra van szükségük
A pápa pontosan tudja mit és miről beszél. (Nem akar pápás lenni, mert Ő a PÁPA!
Az más kérdés, hogy az emberek többségének fogalma sincs, hogy mit és miről beszél, csak zagyválnak, zagyválnak... hát, nem ártana valami megvilágosodás, mert nagy a sötétség :)

szerencsétlen nyugati kereszténység, elveszett a világosságkapcsoló?
Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése
@Eriksson: 08:28 Nem, ez nem demokrácia, bár vannak akik bármire bármit rámondanak és azt mondják, hogy az az!
Oszt' vannak, akik meg bármikor bármire rábólintanak, mert az meg "nem fáj fejem... " , vagy amúgy sincs ami fájjon benne! De ez se demokrácia!

A Márki-Zaj oda megy ahová akar, és ott politizál ahol akar! Egész addig, amíg ezt törvényben meg nem tiltják. (Lehet, hogy miatta még törvénymódosítás is lesz) De ha így lesz, akkor törvénytelen lesz, ha Márki országos közügyekkel foglalkozik a szabadidejében, de nem lesz demokratikus.
Amúgy egészségedre..., mert te szívesen kiiszod a méregpoharat, mi több, öntudatosan :))))))
de én nem iszok veled!
Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése
@Eriksson: Az országos politikával minden magyar állampolgár foglalkozhat. Joga van hozzá! Akár polgármester, akár nem.
De a lala veszi a "bátorságot", és jól megmondja - v. átadja az üzit? - hogy ki milyen politikával foglalkozhat, ki meg nem? Mert különben...
jó nagy a demokrácia, ugye?
Kósa: Becsületbeli ügy Márki-Zay elkergetése
Neki valami saját különbejáratú és egyedi "becsülete" lehet, aminek az ügye ez az elkergetés..., mert az ismereteim szerinti - és a wiki szerinti - becsület nem igazán lehet "ügye"

Becsület = "Az erkölcsi szembenézés képessége. Az okozó (és nem hibáztató) szembenézés képessége, amikor egy személy képes felvállalni a felelősséget tettei következményeiért... " (wikiszótár)
„Nem tudjuk életre kelteni a szurikátát, de tanulhatunk belőle” – állítja a Hintalovon Alapítvány. Például azt, hogy gyereket nem verünk és nem fenyegetünk
Hozzáteszem, hogy ha én lettem volna ott a vigyázó tanár, megvédem a nyilvánosság haragjától ezt a gyereket, és saját hibámnak titulálom az esetet. Mint ahogy nyilván így is van, ha kirándulni megyek egy csapattal, akkor mind az én saját gyerekem, és az egyik szemem rajtuk, a másik a lehetséges veszélyeken... az osztálykirándulás nem a tanár szórakozására van kitalálva!
„Nem tudjuk életre kelteni a szurikátát, de tanulhatunk belőle” – állítja a Hintalovon Alapítvány. Például azt, hogy gyereket nem verünk és nem fenyegetünk
@Mirabilis: "Nem tudjuk életre kelteni a szurikátát..." - de rontani bizony tudunk a helyzeten. Hihetetlen, hová tud fajulni egy szerencsétlen kimenetelű eset!
Hát itt a gyenge láncszem, a "fogat fogért", de mindig a gyengébb felé, anélkül, hogy a nevelési folyamatban a hibát kijavítanánk. A torz nevelési folyamat torz eredményt ad.

A fiú odavágta az őt megharapó állatot, sok ostoba pedig kapásból a fiúnak szán hasonló sorsot... - és azt képzeli, hogy különb mint a gyerek -, hát így működünk, ilyen a társadalom, íme, itt egy tükör!

Elfelejtjük? vagy nem is foglalkozunk vele? a példa nevel! Ki lehet írni akármekkora betűkkel bármit, és el is lehet mondani, be is lehet magoltatni, de semmit se ér, ha az, aki kiírja, bemagoltatja, saját magára nézve nem gondolja betartandónak.
Igen, az is érdekes, hogy nem a felnőtt vigyázókat, nevelőket, hanem a gyereket támadják. Nos igen, ő a gyengébb, őt könnyebb...
Ezért lett nagyon keserű a szájízem a történettől, mert szégyenteljes a felnőtt társadalomtól a düh, ahogy reagált a fiú felé, pedig sajnálom a kis állatot is :(
9 dolog, amit aligha tudunk a pénisz működéséről
Gondoltam megnézem, mi az a 9 amit még nem tudok :)
most meg azon mosolygok, hogy aki ezt a 9 dolgot összeszedte, rájött, hogy ezt ugyan már tudja, de hogy miért történnek, azt csak talán, vagy nem!
No, nem baj, én tudom, amit tudnom kell! A többi meg maradjon titok :)
Balog Zoltán: nyolc év alatt megtanultam, hogy mindenhez ember kell
"8 év alatt megtanultam, hogy mindenhez ember kell" -mondta a leköszönő emberminiszter.

Erre mondom én, hogy a valóság sokszor annyira groteszk, hogy felülmúl minden képzeletet. Ez az egész helyzet, ez a mondat, ez az ember/ek, a normálisnak tartott valóságban nem jöhetnének létre.
A világ főgonoszai között emlegette Orbánt Roger Waters a bécsi koncertjén
Nahát, Rogers Waters - bírom egyébként a világszemléletét, meg a zenéjét is - kihagyta a Sorost... se Soros, se migránsok! Fején is találta a szöget :)
6 étel ami azonnal beindítja a fogyást!
Hát, nekem sikerült, most már inkább hízókúráznom kellene - meg a béke nyugalom -, de majd a strandon :)
„Nem tudjuk életre kelteni a szurikátát, de tanulhatunk belőle” – állítja a Hintalovon Alapítvány. Például azt, hogy gyereket nem verünk és nem fenyegetünk
@Mirabilis: Egyértelmű, hogy a gyerekek kísérői hibáztak! Persze, a gyerek is, amennyire egy 10 évestől elvárható, de a fő felelős az, aki a gyerekért felelősséget vállalt ott, abban a pillanatban.
Feltételezem, hogy a tanár is tud olvasni :)
„Nem tudjuk életre kelteni a szurikátát, de tanulhatunk belőle” – állítja a Hintalovon Alapítvány. Például azt, hogy gyereket nem verünk és nem fenyegetünk
A gyerek nem felnőtt! De, ha a felnőtt társadalom így reagál egy gyerek tettére, hogy várhatja el, hogy a gyerek helyes arányú választ adjon egy állat tettére? Hogy várhatja el a felnőtt társadalom a gyerektől azt, amire ő maga nem képes?

Baleset volt.
(Nem akartam reagálni erre a hírre, de hogy mivé dagad? Döbbenet!)

Sajnálom az állatot, de a gyerek - jelzem egy nevelés alatt álló ember - hibázhat! Többször is, és hibáznak is, sok aprót, és néha nagyobbakat. A felnőtt is hibázik időnként, nemhogy a még a világot éppen felfedező,. megérteni akaró, tanuló ember! De nagyon nem mindegy, hogy reagál erre a "nevelő", legyen az tanár, szülő, bárki!

A hibázás arra v aló, hogy tanítson, és a megfelelő útra tereljen. Nem ismerem a fiút, de ha én ilyen helyre vinnék gyerekeket, előre felkészíteném, és az első alkalommal, amikor az utasítást megszegi valamelyik, mellé állok, ha újra megszegi, visszafordulunk. Mert ez a felnőtt felelőssége, nem a gyereké. A gyerek és gyerekek viselkedése a felnőtt felelőssége! Nem lehet a gyerekre rakni a szurikáta elpusztulását, csak azt, hogy benyúlt hozzá!

Nem, nem lehet elvárni egy 10 éves gyerektől, hogy ha megharapja egy állat, ne ösztönösen reagáljon, mert azonnal feltámad benne a védekező ösztön.
Kegyetlen: 5 éves albínó kislányt végeztek ki rituálisan Afrikában
@Eriksson: Nem babona, még csak az se!
Rosszabb! (Ráhúzták a képzeletbeli csuklyát a fejükre)
Kegyetlen: 5 éves albínó kislányt végeztek ki rituálisan Afrikában
"A közönséges veréb falánkságáról és pimaszságáról nevezetes, inkább gyáva, mint harcias madár. Nagycsaládban, falkában él. Állatlélektani kutatók kiemeltek egy-egy példányt a hordából, s fejére aprócska, célirányos csuklyát húztak. Amint visszaeresztették, a többiek azonnal nekiestek a csuklyás verébnek, karmos lábukkal rugdosták, csőrükkel csipdesték. Kiverték a hordából, ha vonakodott távozni, halálra kínozták, beletaposták a földbe.
Holott ugyanolyan veréb maradt, mint korábban volt. Szökdécselt, csipogott, falt. Csak éppen csuklyás veréb lett belőle a horda szemében. Idegen, más, mint a többiek"

Nem többek ezek az emberek a buta verébnél!
Kegyetlen: 5 éves albínó kislányt végeztek ki rituálisan Afrikában
@Eriksson: Mert mások! Mások, mint a többség, ezért felruházzák őket a saját sötétoldaluk tulajdonságaival. Akár itt, nálunk, a migránsokat a nagyonokosak. Rögtön meg is magyarázzák mélyreásva agresszív kulturális gyökerüket kiemelve.
(De a sajátjukról mélyen hallgatnak, mert az se szebb)
De hát vastagon pszichológia ez a magatartás, lsd.csuklyás veréb...
Kegyetlen: 5 éves albínó kislányt végeztek ki rituálisan Afrikában
@Shikari: Tudod mi az álhumánum? Belinkelni ide egy tragédiát, mintha sajnálná az illető azt a szerencsétlen kislányt. De valójában összemossa a gyilkosaival, és saját magát félti. Na, pá!