JAJMÁR

Politikai elemző: a választóknak az ellenzékkel van problémája
Egy illibelemzõ, aki nem elemez, kijelent.
Egyėbkėnt peřsze hogy tökös ellenzėknėl nem lehetne ìgy vàlasztàst cs... i ės nyęrni.
Franciaország a világbajnok!
Jó döntő volt, a horvát csapat küzdött a utolsó pillanatig, 4 kapott gól után se omlottak össze, szép volt!
És az ezüstérem is vágyálom sok nemzetnek, fantasztikus eredmény!

A franciáknak is grat. sikerült , világbajnokok :)
Világbajnok a magyar junior női kézilabda-válogatott
Te nagyon buta vagy!
20 évesek, és téged fél kézzel bármiben...

Egy magyar világsiker, egy fantasztikus csapattól, akik példát mutattak örömjátékukkal hazaszeretetből, küzdésből, mindenből! Ők a jövő remélem, és nem a csömörbe savanyodott buta tehetetlen depressziósok!

Millió làjk és óriási gratula, mert ők megérdemlik :)@anima:
Világbajnok a magyar junior női kézilabda-válogatott
Te nagyon buta vagy!
20 évesek, és téged fél kézzel bármiben...

Egy magyar világsiker, egy fantasztikus csapattól, akik példát mutattak örömjátékukkal hazaszeretetből, küzdésből, mindenből! Ők a jövő remélem, és nem a csömörbe savanyodott buta tehetetlen depressziósok!

Millió làjk és óriási gratula, mert ők megérdemlik :)
Agyonlőttek két tüntető egyetemistát Nicaraguában
@Equus1: Azėrt add meg a tiszteletet ės ìrd nagy kezdőbetűvel.. tudod, soha nem tudhatod :)
A horvátok akkor is büszkék lesznek, ha kikapnak
Egyėrtelmű.
Azėrt csak nyerjenek :)

De ėn is būszke vagyok, mert most lett vilàgbajnok Magyarorszàg női ifi kėzicsapata!

Nemcsak foci van...
Világbajnok az U20-as női kéziválogatott
Elkėpesztően jó ez a csapat! Sok-sok sikert mėg, sok aranyat, nagyon jó volt nėzni ahogy jàtszanak... jókedvűen, örömmel, ėlvezettel, de maximàlis erővel ės akaràssal, kitúnő technikàval, csak ilyenek maradjanak!
A könnye kijön az embernek. Hatalmas köszönet, nagy ėlmėny volt !
Az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott az U20-as női kosárlabda Eb-n
Propi! Csak mondom. A női ifi kėziseink meg vb döntőt jàtszanak vasàrnap a norvėgokkal... fantasztikus cspat , óriàsi siker, hatalmas gratula! Ha arany, ha ezūst, mindent megėrdemelnek ezek a lànyok!
(De ndm tudok hìrt bekūldeni)
A baloldali média a részeg Junckert mentegeti
@durbincs: ...és simán meghalnak utcán összeeső emberek, mert a hülyenépfarok magából kiindulva, csakarészeg kategóriát bìrja elképzelni .
Facebookon számol vissza Orbán Viktor – mi lesz itt három nap múlva?
Mi lenne? Horvátország megnyeri a vb,t Oszt' majd azt mondja, hogy 'ez a mi sikerünk is", mert mrsterei ők a dolgok "kiterjesztésének"
a horvátok meg azt mondják:'nincs stadionunk és csak kis 4 mill nemzet vagyunk, de van bátor szívünk, szorgalmunk, küzdeni akarásunk'

Ez lehet a titok :)
Pillantsunk az óvodai erőszak mögé
@GeoCravker: Van még mit tanulnod, pl. az ösztönökről is :)

Erős a gyanúm, hogy leragadtál az egymás nemi szervét harapdáló meg nyalogató gyerekeknél. Úgy gondolod, hogy ezért számon kellene kérni a szülőket, mert szerinted tanult viselkedés. Kis aberrált :))) Belesnél a szülők hálószobájába, mi?

A pici gyereket a saját nemi szerve köti le -maszturbál-, de már a csecsemő is. Ez ösztönös. Viszont nem érdekli különösebben a másik nem micsodája ilyen szinten, bár 2-3-4 évesen már tisztában van vele, hogy melyik nemhez tartozik, és azt is tudja, hogy mi a különbség, de hogy értsd: nem hozza lázba a másik nemi szervének látványa! Barátkozik, játszik ugyan ellenkező nemű társaival, tanulja a "nemi szerepét", a szerepjátékokon keresztül, az öltözködés és érdeklődés szintjén. A harag, a düh, és igen, az öröm és az elkeseredés is ösztönös. Még nem fojtja le - erre sajnos elég korán rászorítják, aztán egy életen át próbálják pszichológusok oldani a szorongásait -, és igen, Freud -nak igaza van. Ha ezen a ponton a beavatkozás dilettáns, egy életre tönkretehető az ember.
Meg kell tanítani a gyereket arra, hogy a harag vagy az elkeseredés, tehetetlenség érzés is érzelem, ahogy az öröm és vágy is természetes érzelem, de nem úgy kell levezetni, hogy a másiknak fájdalmat okoz, nem üthet -rúghat, harapdálhat senkit, semmilyen testrészen és saját magát se. (Mert azt is szokták)
Módszert, eszközt kell adni neki, hogy ösztönös, hirtelen feltörő érzelmeit kezelni tudja - kulturáltan -, vagyis nevelni kell. Más szóval szocializálni. És megtanítani a másikat előre engedni, kivárni. Amíg megkaphat dolgokat, amíg sorra kerül... stb. Méghozzá sok türelemmel, személyre szabottan, és nem az internet közönségének meg az újságírók hiénáinak kitéve! ...és felfogni, hogy közben hibázik, és hibázhat! Mert még gyerek.
A belgák kiejtették Brazíliát, európai csapat nyeri a vb-t
@division: Sajnálom az oroszokat, szimpik voltak ők is, de hajrá Horvátország! :-)))) Nem volt egyszerű, de nyertek!
Pillantsunk az óvodai erőszak mögé
@GeoCravker: A lényeg, hogy a pedagógus létszámhiányt kell megoldani. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek mellé plusz fejlesztőpedagógus is kell. A gyerekek nem mintát követtek, hanem az ösztöneiket. A nemi szervet nyalogató óvodás viselkedésének nem a szexualitáshoz van köze, ahogy a harapdálónak se... az adott pillanat, vagy helyzet... lehet ez hirtelen harag, vagy ötlet, bohóckodás stb. , ami kiváltotta a cselekvést. Elég sok gyerek "harap" dühében, és nem nézi, hogy hol... Az ostoba felnőttek magyarázzák bele a saját devianciájukat. Persze, bőven van teendő, de én még abban sem vagyok biztos, hogy a teljes igazságot írták le. Ismerve a szenzációhajhász és kiszínezős, nagy jelzős észkombájn újságírók vastag tollát,a valóság homályban marad :)

mit kellene vizsgálódni? Odamenni, gyerekeket meghallgatni, ki, hogyan, mit, mikor, miért?! Hát ez marhaság! és megszégyenítés. Ha a gyereket nem hallgatják meg, akkor honnan tájékozódnak? közvetett módon? újságcikk nyomán? Aztán majd kiteregetjük lehetőleg a neten, és mindenki elmondhatja a magáét, ahogy a szurikáta esetében?
A fenti cikk pedig egy buta okoskodás! Többet érne, ha mindenki foglalkozna a saját gyerekével, a kormányzat pedig szakmai alapon hozná a döntéseit. A gyereket nevelüknek pedig elsőrendű feladatuk a gyerek személyiségét védeni. A hiénáktól!!!
A belgák kiejtették Brazíliát, európai csapat nyeri a vb-t
@division: Igaz. A második félidőben jól játszottak a brazilok, de az első félidőt odaadták a belgáknak. Azok meg nem adták vissza :)
Igen, én is nézem néha, bár az esti jobban érdekel. Ez már szerintem eldőlt. Hát voltak kihagyott helyzetek, de a svédek búcsúznak.
Pillantsunk az óvodai erőszak mögé
Valahogy kihámoztam a mondanivaló lényegét itt az elején, bár elég zavaros :)
De olvastam az óvodai estekről már előbb is, és muszáj leírnom a véleményemet.
A gyerek nem kis felnőtt, a gyerek még nevelődik. Az oviban is, de főképpen otthon, a családban tanulja, veszi át, a mintákat. Honnan tudná egy gyerek, hogyan vezesse le az indulatait, haragját, dühét, ha nem mutatják meg neki? Ha esetleg csak azt hallja, hogy az érzelem maga már rossz? Márpedig ő érzi a haragot, és sokszor dühös a másikra, ergo ő rossz! Ha pedig ő rossz, akkor úgy is kell viselkedni. Az önuralom, az indulatok féken tartása,a másik tolerálása, ez mind-mind tanulási folyamat során alakul ki, a 3-4 éves gyerek még nem tudja jól kezelni.

Nem bűn, és nem rosszaság, ha a gyereket haragot érez, vagy veszteség érzése van - mert valamelyik elvett tőle egy kockát - és ha ezt az érzést azonnal ütéssel próbálja kompenzálni. Persze amelyik elveszi azt a kockát, az meg azért, mert pont éppen azonnal kell! Neki fontos!
Ezért kellene az óvodába elégséges -és jó- pedagógus, aki ott tud lenni ilyenkor, a konfliktusok feloldását segítve. Nem megszégyenítve se a verekedőt, se a kérés nélkül elvevőt, se a harapdálót - hiszen ez nem szexualitás, csupán a harag kifejezése - hanem a konfliktuskezelést megtanítva ! A megszégyenítés viszont örök nyomot hagy a személyiségben. Nem szörnyülködni kell emberek, és nem ítélkezni. Ha sok pici van együtt, és nem érzékelik a biztonságos kontrollált légkört, parttalanul áradnak az indulatok. (sokszor még felnőtt közösségben is :) )
Ezt kéne megérteni. De az alapokat bizony otthon kell lerakni, és sokszor nagyon nehéz, hiszen a gyerek igazságérzete saját szemszögéből és saját maga felé hajlik. Nos, be kellene menni egy 20 fős óvodai csoportba bizonyos embereknek legalább egy hétre ahhoz, hogy értsék, egy emberre ennyi csöppség rengeteg, hát még, ha van egy-két hiper is köztük!
A belgák kiejtették Brazíliát, európai csapat nyeri a vb-t
@division: A majdnem hatéves unokám, aki nagyon szeret és tud is focizni, az oviban rendszeresen edzenek és figyelik is őket a szakik, - meg az apukája is sportszerető - nagyon érdeklődik a vb mibenlétéről.
Kérdezte is apját, hogy szerinte ki van elől, ki a legjobb szerinte? A fiam - úgy kezdte -, hogy a portugálok. De kiestek! De a gyerek lelkesedése nem lankadt, csak jöttek a kérdések. Apu, most ki, kik a legjobbak? Hát az Argentinok, azok jók, nekik drukkolok. mondta apja. De hamarosan ők is búcsúztak.
Tegnap du., a francia meccs után megint jött a kérdés. A franciák jók, ugye apa? Ők vannak most elöl? Hát, már nem tudom, nem lehet megmondani, bármi megtörténhet. De ki van elöl? Nincs senki elöl, aki veszít, az most kiesik. De kik a legjobbak? De mondd meg... aztán a fiam csak belement ebbe a játszmába is :)
A brazilok, azok most a legesélyesebbek, mondta. Aztán este kiestek :-xd

Jó ez a vb :-)))
Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról
@karma1: Meghagyom neked ezt az "illúziót", bár szerintem, ha a ezek valakit rács mögött akarnak látni, akkor azt odateszik! Ha nem teszik, akkor nem akarják...
De legyen igazad! Bárcsak... de a realitás könyörtelenül ellentmond szerintem :(
Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról
@Horizont: Igen,az ilyen értelemromboló szintre meg nem szabad lemenni. VÉGE!
Mert egymással meg minek vitatkozzunk? Jó, persze, annak is van értelme, csak az "ütközés" kevésbé izgalmas :)
Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról
@karma1: A propinak is annyi! Már a csak a régi blogolók miatt nézek be, de egyre kevesebben vannak. Szürke lett az ország politikai élete! Hol vannak már a régi, jó szócsaták, a meggyőződéses vitatkozók?
Mert nemcsak az ellenzéknek, hanem a sajátjaiknak is szürkévé tették ezt a fajta közösségi lét örömét. Elrontották a lényegét!
Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról
@Horizont: Hát igen, és ez az, meg amiért hamarosan a törvény is tiltja a kutakodást. Meg a megosztást.
Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról
@Jozefina: Nagyon uncsi lett a propi... egysíkú, úgy próbálják színesíteni, hogy előhoznak időnként ősrégi híreket. Az újabbakban nincs más, csakazorbán,meg azorbán!
Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról
@a harmadik nem: Talán azért nem sikerül a névváltoztatással megváltozni, mert az ember nem a nevétől kapja a személyiségét :) csak add magad, úgy ahogy jön, akkor áll helyre a lelki békéd... mindig lesznek, akiknek nem vagy elég jó, oda se neki :)
Nébih: nem hibázott a lisztériafertőzött árukat gyártó cég
Mindenesetre én soha többet nem adok nyers zöldséget - eddig volt rá példa, hogy sárgarépát, céklát, meg ilyesmit - az unokáimnak, forrázás nélkül! És minden zöldséget forró vízben fertőtleníteni kell, a tejfélét pedig frissen fogyasztani... aztán ki tudja, mik derülnek ki még...
Orbán Merkelnél: Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról
@Shikari: De nem akarják, hogy ne jöjjön több! Érti? Az a jó, ha jönnek... nem nekem, de az országunk vezetőinek egész biztos. Ha nem jönnének, már ők se ott lennének, ahol...
ez így pont passz! Jönnek is, meg nem is. De mondani lehet... :)