Nyírfa

Orbán üzent a fiataloknak: a medve nem játék – videó
A fiatalok látják a medvét - lánykori nevén Röfi -, és nem kérnek belőle. Jó részük ma már a medve- és röfimentes Angliában él.
Orbán: A szúrás már megy, a lebegésen még dolgozni kell – videó
A szúrás már megvan. Nem is tagadja.
Orbánka, nem neked kéne egy nyugiszuri? Azzal lebeghetsz is.

És: ha már Ali a te politikai filozófusod, akkor tudd, hogy ő ENSZ-békenagykövet és polgárjogi aktivista volt.
Orbán szerint "a liberális nem más, mint diplomás kommunista" – videó
@justhpeter: De nincs retúrjegyük! Nincs visszaút. Na, ilyenkor mi van? Ki fogja befogadni őket? Melyik határon vesztegelnének étlen-szomjan, betegen, hóban, fagyban egy mobilháznak nevezett dobozban, két kerítés között?
Orbán: "a magyar továbbra is veszélyeztetett fajta"
".. a szülést követő első félévben több pénzhez jutnának, mintha nem szültek volna. "
És akkor Orbán áttört a Rubikonon.
Orbán: "a magyar továbbra is veszélyeztetett fajta"
@Macskaszem: És leszünk röfik, és majd reggelente beköszön hozzánk a főmalac: hello, röfik! És boldogok leszünk, amíg le nem vágnak minket.
Orbán: "a magyar továbbra is veszélyeztetett fajta"
@CsipkeRózsa: A következő lépés a magyar faj elismertetése. Aki ezt nem hiszi, az sorosbérencgyurcsányistahazaáruló.
Orbán szerint "a liberális nem más, mint diplomás kommunista" – videó
@justhpeter: És nincs retúrjegy! Semmi jónak nem vagyok az elrontója, csak félő, hogy a németek is menekülőre fognák, ha látnák, hogy jön a magyar migránskormány az összes államtitkárával, polgármesterével, és a pereputtyokkal. a vonat tetején pedig ott kapaszkodnának a fideszrajongó hívek Habonytól a mihazánkig. No hiszen! : DDD
Orbán szerint "a liberális nem más, mint diplomás kommunista" – videó
@cikicakk55: Dehogy kénre nekik! :DD Ők is szabadulnának, csak még keresik a módját, mert ilyen még nem volt az EU történetében. :)))
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: Az elmúlt 100 év legsikeresebb 10 éve? :DDDD De,legalább kilépett az elmúlt nyolc év bűvös köréből, biztosan Matolcsy hatására, aki úgy retteg a nyolcas számtól, hogy legszívesebben egy tollvonással megszüntetné. :))
Jaj, tudode, nem lehet ehhez már mit hozzáfűzni, csak rimánkodhatunk az orvosi segítségért. Kellene egy buszt indítani Grazba, rajta a kormány összes tagjával.
Orbán szerint "a liberális nem más, mint diplomás kommunista" – videó
És mi a diploma nélküli liberális definíciója? :DDD
Kedves EU, Kedves Néppárt, nektek tényleg kell ez az ember? Ha akkora szükségetek van a fideszre, legalább adjatok a pártnak ultimátumot: maradhatnak, ha néhányan Orbánnal együtt távoznak a színről. A KDNP már úgyis helyezkedik, nem lenne nehéz célba érni. Úgy árulnák el egymást, mint a huzat.
Orbán szerint "a liberális nem más, mint diplomás kommunista" – videó
"Brüsszelül nem lehet elmondani, hogy a magyarok őserdőbe vágták a fejüket. " Agyrém.
Orbán szerint "a liberális nem más, mint diplomás kommunista" – videó
@kereső: Nem lehet normálisan értelmezni. Őrült beszéd, és nincs benne rendszer.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: " Aki tisztességesen viselkedik, és megsebesül a csatatéren, azt kihozzuk, de, aki nem, arra mi is lőni fogunk."

Ez a nem mai keletű ars poetica lefedi az egész lényét, minden tettének, megnyilvánulásának a mozgatórugója.
Kérdem: Hol volt és hol van a magyar értelmiség? Van egyáltalán, vagy csak a gondolkodás néhány prominens képviselője van jelen a közéletben, beleértve a hétköznapi hősöket is, akik megvásárolhatatlanok, megfélemlíthetetlenek, adott esetben inkább elhagyják a hazájukat, semmint ártalmára legyenek.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: Robot - ez az! Kerestem a legmegfelelőbb kifejezést, ez most általad meg is lett! Bezzeg a Feri!:) Neki nem kell sorvezető, hogy éppen hol tart a beszédében, mondja fejből, mert tudja, mit kíván közölni a hallgatóságával. Előtte is ott van vezényszavakban a lényeg, de aköré ő fogalmazza meg , ott helyben, a mondókáját.

Mióta tudjuk, mióta szóbeszéd Viktor zsarolhatósága, befolyásolhatósága! Csak jöjjenek már a bizonyítékok! Nem kívánom, hogy a román miniszterelnök sorsára jusson, de azt igen, hogy számot adjon a társadalomnak a tetteiről. Ha elfutna a szembesítés elöl, az önmagáért beszélne. Egyébként úgy gondolom, bárhová is menekülne, kevésbé lenne biztonságban az élete, mint itthon.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: Könnyű közöttük párhuzamot vonni - bár, legújabb információink szerint Orbán inkább Mussolini-hasonmássá kíván válni, ez a törekvése egyben arra is rá mutat, hogy nincsen saját identitása, ennél fogva integrálódni sem tud a társadalomba - , de a különbségek látványosak. Hitler nem olvasta fel makogva a beszédeit, ellenben olyan szónoklatokat vágott ki, amelyekkel fegyverbe tudta hívni a honfitársait. Szerencsére Orbán a lázító mondanivalóját is papírból szemezgeti, amiből így a lényeg veszik ki: a tűz. És, Hitler javára szól, hogy soha nem hízott el, érdekesség, hogy ő sem szívelte a pocakos embereket. Hitler fanatikus volt, és ez az erő egyben tudta tartani a népét, a hadseregét. Orbán hírhedt pávatáncos, ezért csak ideiglenes szövetségesei vannak, megvásárolt hívei. Ez kevés a birodalomépítéshez.
A végső konklúzió az, hogy Hitler is megbukott, Orbán is megfog, azért, mert, amit képviselnek, az szembe megy az élet törvényével, az pedig az örök fejlődés.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@Eladott Ország: Nincsenek illúzióim, sajnos, bármilyen erőfitogtatást el tudok róla képzelni, sőt, képzelőerő sem kell hozzá, nap mint nap egyre messzebb merészkedik. A megállítása létkérdés az ország számára. Hogy ne polgárháborúba rohanjunk az ő vezényletével, nem elég az ellenzék mozgósítása, magukat a fideszes szavazókat - legalábbis jó részüket - kell nagyon sürgősen riasztani. Nem tudom, hogy sikerül-e, de megpróbálni kötelező!
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: Rettenetes ezt még kimondani is, de egyre inkább Hitler-utánérzetem van Orbánnal kapcsolatban. Ahogy Hitlernek sem voltak elvei, csak egy meg nem értett, érzelmileg kielégítetlen, aszociális személyiség volt, aki fokról fokra megtalálta a saját sikerének a kulcsát a politikában, a nagynémet birodalom létre hozásában, a gigantikus építkezésekben, úgy Orbán Viktor is megalomán politikai törekvésekben és építészeti monstrumokban próbálja önnön vélt nagyságát kifejezni.
Tervei végrehajtásához szükséges a társadalom egy jelentős részének a támogató affinitása, amely az úri Magyarország maradványaként a mai napig része a kollektív tudatnak.
Hogy a kép ne legyen annyira nyomasztó, szívesen gondolok a valóban nagy magyarokra, akik szellemiségét tovább vinnünk megtisztelő feladat.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: 16.34

Meghallgattam Kádárt, és nem tudtam nem arra gondolni, hogy Orbán ma tűzzel-vassal irtaná azt, aminek , Soros György által a kedvezményezettje volt. Ekkora pálfordulás egy ember életében nem természetes. A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy Orbán tetteit kizárólag a várható haszon mozgatta, s fiatalon éppen annyira önérdek-orientált volt, mint manapság.
Ez súlyos jellemhiba, s nincs mit csodálkoznunk azon, hogy a politikai és gazdasági holdudvarában megjelenő felek semmivel nem különbek nála.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: A háborút csak filmek és könyvek által ismerem, és nagyon remélem, hogy nem kell személyes tapasztalatot szereznem , milyen élőben az öldöklés. Sokan vannak , akiknek nem számít a mások élete, és egyáltalán nem vigasz, hogy alapvetően a maguké sem, nem becsülik, nem értékelik, a boldogságot nem értik, az egyetlen örömforrásuk a hatalom íze. Voltaképpen szerencsétlen, szánalomra méltó emberek, s minél keserűbbek, annál veszélyesebbek lehetnek a társadalomra. Ezt a problémát nem szabad elbagatellizálni, mert könnyen ott találhatjuk magunkat, ahol a múlt században Európa.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: Én '53-ban születtem, gyermekként sem a nélkülözést nem kellett megtapasztalnom, sem diktátumoknak eleget tennem. A szüleim nagy nyitottsággal neveltek, anyám nagyon korán adott könyvet a kezünkbe - van egy tesóm - , rengeteget beszélgettünk, és még út közben, a piacra menet is játszottunk. A legkedvesebb, még felnőtt koromban is űzött sportom volt az a nyelvi játék, hogy egy szó utolsó betűjével kezdődő újabb szóval gördítsem tovább a memória- és szókincs-gyakorlást. Annyit lehetett közben nevetni, amikor már nyögve-nyelősen törtük a fejünket, hogy mi a csodát lehet mondani , mondjuk y-nal. Hát, nem sokat! :)
Szóval, az én gyerekkorom szép volt, vadonatúj iskolában kezdtem meg a tanulmányaimat, nem túlzás azt mondani, hogy imádtam tanulni, nekem nem volt teher figyelni a tanító nénire, ellenkezőleg, alig vártam, hogy minél többet tudjak. Ez , szinte a gimnáziumig így is maradt, előre olvastam, nagyon érdekelt a történelem - akkoriban régész akartam lenni, kutatni, és közben együtt élni a természettel. Normálisan éltünk, békében, kényelmesen. Kamaszként , akárki akármit mondott, én miniruhában jártam, úgy hordtam a hajam, mint a zenészek, írtam, és meg akartam váltani a világot - mint a kamaszok legtöbbje. :) A szocializmus időszaka nekem sokkal többet adott, mint amennyit másoktól elvett, de tárgyilagosan nézve, hatalmas trauma lehetett a tulajdonviszonyok változása, a kitelepítések pedig felérhettek a mai kilakoltatásokkal. A hatvanas években aztán elindult a rendeződés, és Kádár nagyon igyekezett, hogy, ha barakkban élünk is, de az inkább vidám legyen, mint halálos.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@Qqberci: Igaz. Akkor módosítok: Ami akkor épült, ma is áll vagy állna, ha Orbán nem hódolna a rombolás szellemének.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@Nyírfa: +

Hozzá fogható talán Bajnai lehetne, de ezt már nem tudjuk meg sosem.

4. Orbántól megszabadulni csakis összefogással lehet, és itt nem feltétlenül az ellenzéki összefogásra gondolok, hanem a fideszt is magában foglaló össztársadalmi kézfogóra, amelyet az EU támogatása is megtetéz.
Egy videóban Orbán Viktor összes évértékelője
@tudode: 1. Szeretnék 85 évesen ilyen kiváló szellemi állapotban lenni, és ilyen aktívan részt venni a közösségi életben. Bálint Gyuri bácsi jut rólad az eszembe, meg Heller Ágnes, Moldova György és vannak még jó néhányan, akikkel példálózni lehetne. Ha a 89 éves édesapámat nem kezelik félre, ami , önmagához képest a korai elhunytához vezetett, még most is a vitapartnerem lenne.
De hát itt van Nessy is, hogy el ne feledkezzem már róla! :)

2. Igen, a kolostor csak egy szelete a kisajátított műemlékeknek, de szimbolikus jelentősége van, az egyházi és a világi hatalom teljes birtoklásának a jelképe.

3. A 2008-as videofelvételen többször is rákérdez a Gyurcsánybeszédre, érezhető, milyen fontos neki ez az örök életre szóló, sajnos, ellenfélből ellenséggé avanzsált rivális. Ezért sem szabad Gyurcsányt kivonni a politikai élvonalból, hiszen ő az egyetlen, akitől úgy fél, mint a tűztől, következésképpen folyamatosan megpróbálja fenntartani az ellene irányuló - irányított - gyűlöletet. De, mi átlátunk a szitán, és minél inkább Gyurcsányozik és Gyurcsánynézik, annál inkább kell propagálnunk ennek a valós okát. Jó lenne pl., ha az "ördög ügyvédje" előállna a 2006-os államcsíny-tervezet dokumentációjával , és napvilágot látnának a KGB-nél őrzött , Orbánra és a fidesz élharcosaira vonatkozó , terhelő bizonyítékok.

3. Bajnai egy angyal ebben a mocskos közegben. Ma is rá szavaznék, nem csak '14-ben. De hát, ez van. Rákosi a hozzá kötődő érában neki állt újjá építeni az országot., Ami akkor épült, ma is áll. Hogy milyen állapotban volt az ország, a mai fiatalok elképzelni sem tudják. Talán a közel-keleti pusztítások némi képet adnak arról., milyen egy rommá lőtt, szétbombázott, a műkincseitől, az aranykészletétől megfosztott állam, külső-belső ellenséggel terhelten, jóvátételi kötelezettséggel a nyakán. Kádár Jánost mindig rokonszenvvel figyeltem, de a rendszerváltást követő felfordulás évtizedeiben értettem meg, milyen nagy államférfi volt.
Hozzá...