Papuska1

Napközben átutalják a nyugdíjakat
@Eladott Ország: Olyat nem lehet garantálni, ami láthatóan bizonytalan. Ma még igen, de, ha nem nő duplájára a munkaidő és nem fog a fele annyi ember kétszer annyit dolgozni, biztosíthatatlan a világon mindenütt a nyugdíjfizetés és még sok minden! Amit kifizetnek, azt meg kell termelni. Ha nincs, aki megtermelje nem lesz. Szomorú, de igaz! A pénzt nem csinálják, csak munkával, terelési értékkel jön létre és annyit lehet elosztani, amennyi van. Nálatok otthon nem így működik?
Napközben átutalják a nyugdíjakat
@papa.49: Persze, ezt is a Fidesz csinálja, mert ők a mindenható! Hát nem ők csinálják. Az államkincstárban dolgozók csinálják és a bennfentes információk szerint néhány óra késéssel a bankok megkapták a pénzt. Ők nem utaltak tovább. Ami tényleg a kormány (nem a Fidesz) felelőssége, hogy utána járnak-e, hogy mi történt és lesz-e felelősségre vonás!
Napközben átutalják a nyugdíjakat
A dolog pikantériája az, hogy a nap folyamán, feltételezhetően késve, de a bankok megkapták a nyugdíjakat. Az érintettek többsége mégsem jutott hozzá. A leggonoszabb a dologban az, hogy mivel Karácsny volt, sokan "belecsúsztak" a folyószámla hitelükbe is, ami jóval magasabb kamatú, mint a hagyományos hitelek, ráadásul napi kamatozású. A bank a törlesztést akkor írja jóvá, mikor az utalást is megejti, így a péntek délután érkező pénz hétfőn kerül jóváírásra. Ez három napi plusz kamat, amit nyer a bank és bukik a nyugdíjas. Ha nem tudnánk, hogy kétmillió nyugdíjasról van szó, piti összegnek tűnne, de így nem is olyan szerény pénz ez. Amire én kíváncsi lennék, történik-e vizsgálat, lesz-e felelős és kártéríti-e valaki a hátrányt szenvedőket? És itt lehet a kormány szerepe, hisz a számfejtéshez és utaláshoz valójában semmi köze, az elrendelésen kívül, ami megtörtént. A baki az Államkincstárban történt. A kérdés, lesz-e vizsgálat és mivel effektív károkozás történt és jó pár visszaélés is, a lényeg, hogy lesz-e következmény!
Megkezdték Nagy Imre szobrának bontását
@karma1: Talán a gigantikus vízfejjé terebélyesedett Budapestről, vidékre irányíthatták volna az embereket dolgozni. A Pestiek még a 8 óra munka demagógiájában élnek. Vidéken ilyen nincs! Annyit kell dolgozni, ami éppen szükséges, néha többet, néha kevesebbet. A szükség és nem egy kommunista jelszó határozza meg ezt. Budapest gigantikus növekedése így is óriási veszély, mert vészhelyzetben egyre sérülékenyebbé válik. Nyugat nagy fővárosaiban gazdasági lépésekkel próbálják megakadályozni az ilyen életképtelen gigászok létrejöttét. Nálunk az Orbán kormányig nem történt semmi! Most is lassú, de legalább van némi felzárkóztatás és megindult egy minimális visszaáramlás a falvakba, még, ha nem is a mezőgazdaságba, de a vidéki iparba. Kicsit jobb vidéken, és a lakosság 4/5-e vidéken él! Bár Budapest próbálja mozgatni az országot, a hőbörgők a lakosság 0,5 ezreléke körül vannak. A vidéket soha nem fogják leszavazni! Legfeljebb elérik, hogy mindenkinek sokkal rosszabb legyen. Azt, hogy ki mit lopott el és hogy, nehezen értem. Ami alapján az ellenzék számol, azok az Uniós pénzek. Ezek kb.80%-a ma is vissza megy, oda ahonnan jön. Akkor miből él óriási életszínvonal különbséggel jobban, persze főleg vidéken a lakosság többsége? Ha ennyit elloptak és mégis ennyi maradt, talán nagyon ügyesek! Egyedül Pesten lassult az életszínvonal emelkedése, romlott az egészségügyi ellátás, de ezt az életképtelen vízfej meg is érdemli!
Juncker: a kereszténydemokrata értékek nem egyeztethetők össze a Fidesz politikájával
Először is hiteltelen, amit Juncker mond, hiszen minden Európai szabályt, szokásjogot megszegve egy offshore paradicsomot csinált Luxemburgból, összeharácsolt egy gigantikus tőkekoncentrációt a miniállamban, azután a kirobbant botrányra fittyet hányva a szőnyeg alá söpörte a bűncselekményt. Indultak a világban már hasonlóért háborúk is! Csak Európa gyenge! Az USA, Kína, vagy az Oroszok messze túlleptek rajtunk! Nem kukacoskodnak és nem gátlásosak. Rövidesen Kína lesz a világ vezető hatalma és ő élni is fog az előnyeivel. Európa begubózott és elkésett! A liberalizmus a végpusztulás szélére vitte, és gazdaságilag folyamatosan veszít. A kereszténydemokrácia nem a Junckeri piás liberalizmus, hanem az Adenaueri kemény konzervativizmus! Ha Európa nem mutat erőt, majd mások mutatnak! A keresztény nem azt jelenti, hogy hülye, vagy mindent másokra hagyó, a saját érdekeiről lemondó! A keresztény az harcos! Csak tudja, hogy milyen értékrendért harcol. A középkorban a keresztes hadak pontosan tudták! Ezt valahogy elfelejtjük. Mi hiába puhulunk el, ha körülöttünk a világ kegyetlenül és keményen versenyzik!
Megkezdték Nagy Imre szobrának bontását
@karma1: A nyugat soha nem fog elfogadni! Vagy valamilyen módon érdekévé kell, hogy váljon a megmaradásunk, vagy nem maradunk meg! A nyugat nem felejt! Soha nem felejti el azt, hogy valaki legyőzte, megalázta, megadóztatta, ha ezer éve volt, akkor sem! Személyesen megtapasztaltam több nyugati országban, ahol őseink jártak. Csak azért maradhattunk meg, mert jól védekeztünk és jól trükköztünk! Persze ezt egy csomóan nem értik, mert nem ismerik saját történelmünket és az arra való reakciókat. Ez is vicc, hogy mindenütt tanítják, ahol a sérelemre emlékeznek, nálunk, ahol az egyetlen nagy dicsőségünkre, nem. Sajnos Európa emlékezete sokkal hosszabb, mint ezer év! Bár ez furcsa, de tény. Ők még mindig a Római Birodalom valamiféle folytatói. Az a kb. 4 nagy népcsoport, ami Európát alkotja (Germán, szláv, indo-román, skandináv,). Mi "nem vagyunk ide tartozók! Ha egyesülne Európa, bizony egymásnak esnének. Addig van esély, amíg nemzetekben néha egymással is összevesznek. Talán ezt akarja Soros fellazítani a migrikkel. Ha ez a célja, talán nem is hülyeség, de semmi esélye nincs!
Megkezdték Nagy Imre szobrának bontását
@Eladott Ország: Látom az érvek elfogytak! Pedig ma már azt is tudni lehet, hogy a Jaltai négyekből ketten a hazánk megszüntetése, a környező országokba való beolvasztásunk mellett lobbiztak, az USA nem foglalt állást és Sztálin is csak azért állt mellénk, mert nem akarta Tito Jugoszláviáját a szomszédjába.
Megkezdték Nagy Imre szobrának bontását
@Eladott Ország: Mindig úgy tudtam, hogy kultúrember vagy! Sajnos nagyot tévedtem!
Megkezdték Nagy Imre szobrának bontását
@karma1: Helyette olyan lesz a tér, mint akkor, amikor még szabad volt az ország, és nem a háborús győztesek diktáltak nekünk! Nagy Imre pedig egy forgalmasabb helyre kerül, ahol már sajnos nem lehet visszaépíteni a Nemzeti Színházat, amit politikai okból romboltak le sok minden mással együtt!
Megkezdték Nagy Imre szobrának bontását
@karma1: Ehhez annyit azért hozzá kell tenni, hogy Hitler karmaiba a nyugat kényszerítette az országot, hiszen akkor fogadtak volna be minket, ha lemondunk nemzeti szuverenitásunkról, így Hitler és Sztálin, vagy a megsemmisülés között választhattunk. Te mit választottál volna?
Megkezdték Nagy Imre szobrának bontását
Nehezen vitatható, hogy Nagy Imre a második világháború utáni vereségünket kihasználó kommunista migrációból származik, ugyanakkor nem tagadható, hogy később a nemzet mellé állt és példamutatóan viselkedett, életét adta a hazáért és részben a nemzetért is. Ezért tiszteletet érdemel. A szobrát nagyobb forgalmú, ismertebb helyen állítják fel, azt hiszem ez nem lehet sértő számára és a család számára sem! Az a szimbolika, amivel az idegen, főként szláv befolyás emlékeinek eltüntetésére visszaállítják azokat a jelképeket, amik azt az időt idézik vissza, mikor Magyarország igazából független és magyar volt és megszüntetik azokat a kényszer intézkedéseket, amiket ellenségeink az első és a második világháború után identitásunk megtörésére kényszerítettek ránk, nagyon helyes és időszerű, a nemzetegyesítés mellett. Sajnos Európai hatalmi pozícióink visszaszerzéséig még várnunk kell, bár lehet, hogy csak az Uniós választásokig! Mi soha sem adjuk fel!
Az Origo megmutatta Orbán Viktor új dolgozószobáját a Várban
@Horizont: Irigylitek az urakat, a gazdagokat, a magasabb rendű és ezért többre érdemes embereket. Egyenlőséget akartok, mint a szocializmusban volt. Az emberek nem egyenlőek, és soha nem is lesznek azok. Ti hittétek el akkor, hogy így van! Hát nem így van! Aki szerencsésebb, aki bátrabb, vagy merészebb az mindig is a többi felett fog állni. Mindig lesz aki parancsol és aki azt szolgaként végrehajtja. Ilyen a világ és ilyennek is kell, hogy legyen! Másképpen a Madáchi falanszter jönne el!
Az Origo megmutatta Orbán Viktor új dolgozószobáját a Várban
A sok irígység mögött a magyar iskolarendszer egyik komoly hibája áll. Szinte csak nálunk nem tanítják, mit jelent a modern hatalmi struktúra szerte a világban. A Parlament a képviselők háza. Normál esetben a Kormány, aminek a feladata a Parlament döntéseinek végrehajtása nem működhetne "egy fedél alatt" a Kormánnyal, nem az övé a "Nemzet háza" a Parlament. Valójában az volna az ideális, ha a Kormány tagjainak többsége nem volna tagja a Parlamentnek, csak mint vendégek vennének részt a vitákban. Hasonlóan külön struktúra a bűnügyek feltárása (ügyészség) és a büntetések kiszabása (bíróság). Ha ezek bármelyike nem az adott állam kezében van, nincs független ország, akkor ott nincs szuverenitás. Milyen kevesen ismerik és élik ezt így!
Karácsonyi interjúban ítéli el a kormány gyűlöletkampányait az evangélikus püspök
Talán bölcsen nem kerültek adásba, hiszen a muszlim a Saria törvénye szerint halálos bűnt követett el, és ezt valaki végrehajtotta volna rajta. A lényeget nem értik sokan. Az iszlám nem vallás, hanem világhódítási doktrína! Persze, sokan, most felháborodnak, de szinte mindenütt Európában csak a Koránt ismerik, ami egy vallásról szól, és Mohamed akkor írta, mikor békében volt a világgal. A másik két szent könyv, ami többszöröse tartalomban a Koránnak és csak pusztításról, világhatalomról és egyéb durva dolgokról szól nálunk kevesek által ismert, bár az Iszlám gyermekeinek az iskoláikban abból kell a legtöbbet kívülről megtanulniuk és az a fő magatartási szabály. Olvasd el, és utána alkoss véleményt!
Orbán Vik­tor szuper cuki képpel elindította a karácsonyt
Először is, minden ellenfelemnek, vitapartneremnek, vagy csak azoknak, akik lealázó módon gyűlölnek, Áldott boldog és szép Karácsonyt kívánok!
Másodszor az egyik Facebbook oldalamon én is megosztottam ezt a képet, miniszterelnök Úrról és unokáiról. Az, hogy átkozódó bejegyzések jelentek meg a miniszterelnökről nem öröm, de Ő vállalta a posztot és tudta mivel jár. Az, hogy szerencsétlen kisgyerekekről minősíthetetlen, a legszörnyűbb halálukat kívánó fröcsögésből sem volt hiány, az számomra elfogadhatatlan. Ha valaki "falra szögezni" "agyon rugdosná" és kitekerné a nyakát" ezeknek a szerencsétlen gyerekeknek, olyan vad gyűlöletet feltételez, amit el sem tudok képzelni. Kaptam én itt ezen az oldalon, mindenfélét. Végül is minek jöttem ide, tudhattam, mire számíthatok, de hogy az engem gyalázók és ócsárlók gyerekeiről, unokáiról ilyet írjak, még gondoljak is, számomra elképzelhetetlen. Lehet, hogy én sem fogom vissza a véleményem, de bármelyik ellenfelem, vagy ellenségem testi épsége, vagy élete volna veszélyben, gondolkodás nélkül segítenék neki. Ri tényleg nem így vagytok vele? Még egyszer Áldott Karácsonyt kívánok mindnyájatoknak!
Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek
@Aki Én: @Aki Én: Nem akarlak elkeseríteni, de nincs még végleges törvénytervezet. Egyébként a szakértők és az indoklásban az előterjesztők is egyértelműen rögzítették, hogy csak önkéntes túlóra lehet! Nem igaz, hogy a túlórapénzt három év múlva kell, vagy lehet kifizetni! Ilyen nincs, nem is lehet! A korlátot, mint határt határozták meg. Közben az a néhány melós, aki többet dolgozott, mint a megengedett és néhányukat már keményen megbüntette az APEH ezen háborog. Hogy is van ez?
Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek
@m73: Kicsit kevered. A város felgyújtását a jobbikosok kezdték és folytatták is. A hatalom a közelben, békés nagy gyűlését éppen befejező Fideszeseket a rendőrök rátolták a néhány száz balhézóra, így egy több tízezres katyvasz lett az egészből, amiben magyarul nem is tudó rendőrök vertek, lőttek mindenkit. Ott voltam, eszembe sem volt balhézni, mégis összevertek. Kicsit ez más, mint amiről beszéltél. Egyébként a tüntetés és a balhézás, rongálás, erőszak nem biztos, hogy ugyanaz!
Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek
@1magyar: De a dolguk a törvények betartása. Ha nem volna valamiféle rend, mindenki mindenkit elpusztítana valamiért. Ezt egyébként jól lemodelezték a filozófusok. A rend híján az emberiség kiirtaná önmagát. Minden eszköze meg van hozzá!
Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek
@Nessy: Reméljük nem is fogják, de egyes "lelkes" forradalmárok ezt javasolják. Aztán a kisembernek kell fizetnie a kárt, meg neki kell mindent visszaépíteni, mivel pénz nincs, bagóért! Végre szép a főváros!
Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek
@Csizmás Kond: Mi van itt? Egy csomó hozzászólóval értek egyet. Lehet, hogy elkezdett gondolkodni a balliberálisok egy része? Lehet, sőt elfogadom, hogy kell is tüntetni, mert ez része a demokráciának, de felgyújtani a várost, lehetetlenné tenni normélis emberek életét, akiknek nincs közük a politikához, nekimenni azoknak, akik vigyáznak ránk és az a dolguk, hogy rendet tartsanak (nem is biztos, hogy FIDESZ-esek) nem hiszem, hogy bármit is előre vinne! Az életünk ettől jobb biztos nem lesz! Most sok olyan emberrel értek egyet, akikkel annyit vitatkoztam!
Ettől félhet a kormány: mérgesek a rabszolgának nézett munkások, országos útlezárások jöhetnek
Látta valaki, hogy hányan voltak? Ráadásul az az "egy ember" aki nekivezette az embereket a rendőröknek az MSZP egyik vezető politikusa volt. Az emberek, előbb csak immel-ámmal mentek. A törvény végső szövegét még senki sem tudja, csak azt, ha valaki többet dolgozik, mint amennyit a mostani törvény enged, keményen megbüntetheti az APEH. Nem kellene megvárni, hogy végül miről szól és milyen biztosítékokkal áll elő az új törvény? Mert azt még senki sem tudja.
Zágrábba repült Orbán a honvédségi géppel
Igazold csak saját bunkóságod! Ettől erősödünk mi! Lassan eltűntök innen. Nem itt van a helyetek! Menjetek bamba cselédnek, szolgának valamelyik annyira imádott nyugati országba! Majd ott megtanuljátok, hogy milyen az, ha nem mondhatod azt, amit akarsz és hasonló stílus mellett csendben eltűnsz. Hajrá, mielőbb próbálkozz! Itt mi nem ezt akarjuk!
Zágrábba repült Orbán a honvédségi géppel
@Eladott Ország: Látod, a stílus az ember! Nagyon szomorú lenne, ha a hozzád hasonlók vezetnék az országot! Volt már ilyen időszak, bele is rokkantunk! Akkor volt valódi lopás, gátlástalanul. Most ez az egyik olyan duma, amit, ha sokszor mondjátok, el is hiszitek! Ennyi telik tőletek, közben szerencsére szépen erősödik és gyarapszik az ország!Ti meg számszerűen is rendesen fogytok! Szerencsére!
Zágrábba repült Orbán a honvédségi géppel
@Eladott Ország: Ez az, amiért nehéz veletek vitatkozni. A tények, azok tények. Vannak dolgok, amiket lehet másképp is látni, még igazatok is lehet, de a tényeket állandóan vitatni, és mindenáron azt bizonyítani, hogy kevesebbek, kisebbek, butábbak stb. vagyunk, mint a világ és Európa többsége, az fog benneteket örökre az ellenzékben, marginális kisebbségben tartani. Ha például a környező országokat nézitek, ott a baloldal is keményen nemzeti, sőt nemzetibb, mint nálunk a jobb oldal. Csak nálunk akarják egyesek bebizonyítani, hogy kevesebbek vagyunk, mint mások és az a jó, ha mi mindenki mást szolgálunk, megalázkodunk, merünk kicsik lenni. Közben nem vagyunk azok, legalábbis a többségünk nem az!
Zágrábba repült Orbán a honvédségi géppel
@Nessy: Kedves Nessy! Azért, mert ez a gép többnyire a különböző országokban külszolgálatot teljesítő katonák, főként a tisztek és családtagjaik rendelkezésére áll, tudtommal alig van a földön. Tudja hány országban vannak katonáink? Hány országban van a NATO helyi vezérkarában magyar tiszt? Nagyon meglepődne, ha tudná! Sokkal többen, mint azt hazánk méretei indokolnák. Nagyon sokkal.
Zágrábba repült Orbán a honvédségi géppel
Mivel utazna? Vegyenek neki kormánygépet? Merkelnek van, de a negyedét sem utazza, mint Orbán. Miért nem jó az, ha akkor, amikor a miniszterelnök nem utazik, viszi a gép a külföldön szolgálatot teljesítő katonákat, főként a tiszteket, mikor Orbánnak kell, akkor meg ő használja. Szerintem ez sokkal olcsóbb, mint egy kormánygép! Egyébként egyetlen légitársaság nem kockáztatná meg, civil gépen garantálni a biztonságát annak a politikusnak, akit ma már a világ 10 legbefolyásosabb politikusai közé, az Unió egyik politikai szárnyának eszmei vezetőjének minősít minden ilyen témával foglalkozó nyugati és keleti médium.
Hiába állították az ellenkezőjét, Orbán repülgetései közpénzbe kerültek
Ez mérhetetlenül kisstílű és primitív! Egy miniszterelnököt mindig komoly védelem illet meg, akárhol van. Putyin, vagy Merkel érkezésekor a csatornát is lehegesztik mindenhol, ahova megy. Macron sem kap kisebb védelmet. Orbán, ma közép-Európa vezető politikai egyénisége, nemzetközi ismertsége és eszmei súlya ma már a legnagyobbakkal vetekszik. Egyébként a meccset rendezők és a fogadó országok fel sem említik, pedig nyílt titok, hogy a fogadó országokban is százas nagyságrendben mozgatja meg az ottani titkosszolgálatot az ottléte. Ez nyugaton és most természetes.
Az Európai Bizottság támogatni fogja a minősített többségi szavazás alkalmazásának kibővítését
Ezekben az ügyekben valóban fontos volna a gyors és egyszerű döntés, ugyanakkor az Alapszerződés ilyetén való megváltoztatása hatalmas veszélyeket hordoz. Néhány nagy Uniós ország egyszerűen magához ragadhatná így a hatalmat, néhány ország alapvető érdekeivel szemben is lehetne dönteni. A legveszélyesebb az, hogy nagyon durva precedenst teremthetne.
Kocsis: Demeter Márta azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből! – videó
Az azért csak kiderül, hogy fogalmatok nincs a legfrissebb hírekről sem, de véleményetek van. Demeter kisasszony nagyon benézett valamit és azt hitte, hogy valami szenzációt kürtöl világgá. Jól behúzták a csapdába, mert nagyon mellé nyúlt, ráadásul az általa kürtölt vádban komoly katonai jellegű államtitkok is voltak. Mielőtt valaki világgá kiabál valamit, ellenőrizze, mert ha nem, akkor így jár. Ezen a szinten már nem lehet ilyen dilettánsnak lenni! Ez nem butaság, ez több! Valódi nemzetbiztonsági kockázat.
Külföldi sajtó Magyarországról: "a neonáciknak küldött köszönőlevél olaj lehet a tűzre"
Az a cél, hogy szétrobbantsák a néppártot elég nyilvánvaló. Enélkül senki másnak nincs esélye az Unió vezető pártjává válni, ráadásul a mérések szerint Orbán jelentős számú szavazatot hozhat nyugaton is. A magyar történelmet nem ismerők soha nem fogják megérteni, mit jelentett a két világháború között az a lavírozás, amit Trianon után a magyaroknak meg kellett tenniük, hiszen a nem titkolt várakozása a nyugatnak, az ország "magától" való széthullása volt. Kisebb csoda lett az, hogy megsemmisülés helyett még erősödött is, bár sajnos itt a szélsőségek felé való elhajlás is szerepet játszott. Ezt tudja most kihasználni a hazai baloldal, bár a valós céljaik nem ismerhetők fel. Reméljük nem az ország beolvadása, megsemmisülése a céljuk. A baloldal többségében is van nemzeti érzés és hazaszeretet, a magyargyűlölet csak a szélsőségesek sajátja.