Papuska1

A NAV-elnök akcióján poénkodott Schobert Norbi
Ha nem a fővárosban élne, valószínű, hogy ő is felháborodna azon, hogy vidéken mitől drágább szinte minden. Az országgyűlési képviselők közül többeknek kellene ez ellen tennie! Mitől kerül az üzemanyag több, mint 20%-al többe egy jóval szegényebb Borsodi régióban, mint a fővárosi átlag? És a többi termék miért kerül többe, a jelentősen alacsonyabb vásárlóerejű régiókban? Esetleg azért, mert a fővárosiak úgy gondolják, hogy több jár nekik, a vidékieket meg lehet szívatni? Ezt nem egy liberális jelölt programjában is kifejtette. Pedig ötször annyian élnek vidéken, és kevés képviselő teszi azt meg, amit tennie kéne ez ügyben!
Eszenyi Enikő is megszólalt a Marton László-féle zaklatási üggyel kapcsolatban
A zaklatásnak a színésznő által leírt módja eléggé gusztustalan és megalázó. (Szerintem a zaklatóra nézve is.) Szerintem, ha egy férfi szexuálisan vonzónak tart egy nőt, nem zaklatás, ha ezt kulturált módon jelezni próbálja, de elvárás, hogy ezt normális módon tegye és egy határozott elutasítást el kell fogadni. (A továbbiakban lehet a hölgyről álmodozni és később ismét próbálkozni, persze megfelelő idő után és körülmények között!)
Országos hiány van a Xanaxból
@Clavigo: Én is tudom, de próbáltam vicces lenni. Feléd nem jött be!
Országos hiány van a Xanaxból
Sikeres Vizes világbajnokság, kirobbanóan eredményes Netanjahu látogatás, nagyszerű Tusnádfürdői beszéd. Szerintem a balliberálisok felzabálták az összes Szanaxot!
Tarlós bejelentette, hogy lebontják a felüljárót a Nyugatinál
@papa.49: Meg fogsz lepődni, de szerintem is az. Ugyan nem építenek egy magára adó városban ilyet, hanem inkább alaguttal, vagy alagút rendszerrel oldják meg ezt a problémát, itt kevés az esély ilyen megépítéséra, a dugó meg így is marad. Ebben az esetben a bontás értelmetlen! Előbb ki kellene találni, hogy az egyébként isalig átjárható kereszteződéssel mit lehet tenni. Ha van jobb ötlet, lehet bontani!
Tarlós bejelentette, hogy lebontják a felüljárót a Nyugatinál
Egyszerűen érthetetlen, hogy nem értik, vagy félreértik, amit a kormány mond! Nem arról van szó, hogy nem adnak pénzt, mert Tarlós sem fordíthat a Főváros pénzéből pluszt az Unió által finanszírozott felújításra az Unió írásbeli engedélye nélkül! A támogatás jellegzetessége, hogy az Unió egy megtérülési számítást készít. Ha a beruházás nem gazdaságos szerinte, visszaköveteli a pénzt, amit adott. Ezért mondta a kormány, hogy az Unióval kell egyeztetni. Ha ők hozzájárulnak a kormány is adhat pénzt, ha nem járulnak hozzá, akkor ha a Főváros hozzátesz, az Unió visszaveszi az általa adott 130 milliárdot is! Ismerni kellene az Uniós szabályokat! Egyébként minden esély meg van arra, hogy az Unió hozzájárul, ha az ésszerűség és a gazdaságosság keretein belül marad a beruházás, de ha az Uniós pénzt vissza kellene fizetni, az Tartlós felelőssége lenne! Hasonló a 4-es Metró ügy is!
Törőcsik Mari nemet mondott Orbánnak
@Horizont: Pont a helyi balos sajtó közölte. Egyébként lényegtelen, hogy hiszed, vagy nem.
Törőcsik Mari nemet mondott Orbánnak
@papa.49: Nem mondta senki, hogy nem volt kísérete. Pont azt írtam, hogy a parkolóban várták. Valójában közvetlenül vele csak egy ember volt. Az, hogy a közelében mennyi, és hogy, azt nem lehet tudni. Én is feltételezem, hogy azért voltak, de nem látszottak. Póló alá nehéz elrejteni golyóálló mellényt, bár nem lehetetlen. Talán azt is igazolja a dolog, hogy Szombathely egy békés és biztonságos város, többnyire mértéktartó és intelligens emberekkel mindkét oldalon, hisz senki nem csinált balhét!
Törőcsik Mari nemet mondott Orbánnak
@Horizont: Nem, nem a saját szememmel láttam, de olyan szombathelyi barátom mesélte, aki ott volt és véletlenül találkozott Orbánnal. Olyan ember, aki nem túloz, úgy mondja, ahogy látja.
Törőcsik Mari nemet mondott Orbánnak
@Horizont: Rendben van, mindenki tévedhet! Azért lepődtem volna meg, mert senki nem tudta, hogy Orbán a városba érkezik, sőt a maszek programját sem. Még a városvezetők is csak utólag, a távozása után tudták meg a történteket. Elsősorban azok információiból lehetett tudni a dolgokról, akikkel találkozott, illetve a kórházi eseményekről az érintett orvosok számoltak be. Mire a korház vezetői beérkeztek, Orbán már nem volt ott. Azt pedig, hogy viselt-e védő mellényt nem tudom. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Egy látható kísérője volt. Hogy titokban többen követték távolabbról lehet. Ott ez nem látszott. Nem voltak sokan a Fő téren és csoportosan sem köszöntötték. Sétált, egy-egy emberrel beszélt, aki felismerte, . (Egy csomóan simán elmentek mellette.) ivott egy kávét, és visszasétált a parkolóban álló kisbuszához. Beszállt és a sofőr (aki a buszban várta) elhajtott. Ennyi. Se több, se kevesebb! Többek szerint "modern Mátyás királyként" szerepelt, csak nem volt álruhája. Pólóban volt és farmerben.
Törőcsik Mari nemet mondott Orbánnak
@Horizont: Ezek az elmúlt évben készült képek, amikor Orbán az önkormányzatnál járt, a "fejlődő városok" program megállapodását aláírni! Vagy Te csúsztatsz, vagy a Nyugat.hu! Nagyon meglepő lett volna, ha a Nyugat képeket tudott volna most készíteni!
Ezeken a képeken a Polgármesteri Hivatalból jött ki! Most nem is járt ott! Minden hivatkozásotok ilyen "hiteles"?
Törőcsik Mari nemet mondott Orbánnak
@Pálinkafőző Rézüst: Azt nem tudom. Nem állt neki az utcán vetkőzni.
Törőcsik Mari nemet mondott Orbánnak
Meg fogtok lepődni, de Szombathelyen egy ember kísérte Orbánt. A kórházi látogatás után sétálgatott a Fő téren és beült egy kávézóba. Egyébként sem a város politikai, sem a szakmai vezetői nem tudtak az érkezéséről! Jól el volt, beszélgetett az emberekkel.
Törőcsik Marit pedig meg tudom érteni. Jártál már a megújult Markusowszky kórházba? A legmodernebb felszerelés az új szárnyban, de a régiben is a felújítások után 1-vagy 2 ágyas zuhanyfülkés szobák, nem VIP vendégeknek, mindenkinek. Csak az alapokról: 2 db MR az egyik az ország három legkorszerűbbjei közül való a másik kicsit jobb, mint az átlag. 3CT közülük az egyik 256 szeletes. Nem sok ilyen van az országban. Hordozható 4D digitális röntgenek 4D ultrahangok stb. Pest megirígyelheti!
Fél Belgiumban betiltják a zsidó és az iszlám húsvágási módszert
@1magyar: Légyszíves olvasd végig mégegyszer a hozzászólásom! Oda van írva, amíg más ember érdekét nem sérti. Egyébként nem liberalizmusból, egyszerűen keresztény konzervatív elveim miatt írtam, amit írtam. Ebben nincs kettős mérce! Pont azért is írtam.
Fél Belgiumban betiltják a zsidó és az iszlám húsvágási módszert
Nem vagyok sem muszlim, sem zsidó, de ezzel nem értek egyet. Az embereknek joguk van a vallásukhoz kötődő alapvető szertartásokhoz, ha az más ember érdekeit nem sérti. Egyébként, ha mi döntöttünk volna így, Orbánt már rég Brüsszelbe rendelték volna!
Kiszivárgott: az MSZP-s Ujhelyi István így lobbizott a Néppártnál a Fidesz kizárásáért
@quadrocopter: Már nincs és tényleg volt nem büszkeségünkre szóló tagja is. Ezt is elismerem, de hosszú távon (kivéve a németeket) az oldalak újra képződnek és a frontok is. Az, hogy valaki megnyert két háborút még nem biztos, hogy igaza van!
Kiszivárgott: az MSZP-s Ujhelyi István így lobbizott a Néppártnál a Fidesz kizárásáért
@quadrocopter: Ezt senki sem vitatta, de ez nem az ország, illetve a nemzet elleni támadás, ez Gyurcsány elleni támadás! Ezt írtam már le többször. Nem érzi a kettő közötti különbséget?
Kiszivárgott: az MSZP-s Ujhelyi István így lobbizott a Néppártnál a Fidesz kizárásáért
@quadrocopter: Ja erre gondoltok? Ezzel nem egy pártot támadtak, hanem a liberálfasizmust erősítve, jogtalan finanszírozást adott az EU az egyik, a liberális oldalnak. Ez szerinted jogos. Szerintem beavatkozás a magyar belpolitikába, amiből a többség ki akarja szorítani a liberális eszmerendszert és mindent ami baloldali, vagy baloldalhoz köthető. Előbb itthon, azután egész Európában. Ebbe beavatkozni aljas dolog! Gyurcsány pénze a baloldal pénze! Egyébként volt már ilyen a történelemben, "antikomintern paktumnak" hívták!
Kiszivárgott: az MSZP-s Ujhelyi István így lobbizott a Néppártnál a Fidesz kizárásáért
Ezt Ti komolyan helyeslitek? Van ilyen mélység? Kívülről, egy néppárton kívüli, gyakorlatilag ellenség, üzen a Néppártnak néppárti tag ügyében, gyakorlatilag Magyarország ellen, hiszen még egy évig biztos, hogy Orbán vezeti az országot, de úgy tűnik utána is még minimum négy évig, minden valószínűség szerint. Akkor legyen rosszabb a magyaroknak? Mindenkinek? Mert van olyan frakció, aki örülne Orbánéknak, legfeljebb a kisebb frakcióban az országnak jutó pénz lenne kevesebb. Ennyire nem lehet valaki elvakult! Egyébként írjatok már valami bizonyítékot, hogy Gyurcsányt az EU-ban ekézte a FIDESZ?
The Times: Magyarországot kizárhatják az EU-ból
Ennek a fenyegetésnek kevés reális alapja van, hiszen amiről ír, az sokkal bonyolultabb, ráadásul a cégek és vállalatok hálózata miatt nem is biztos, hogy súlyos anyagi veszteségek nélkül végrehajtható. Ellentétes az Unió eredeti alapszerződésével is, ami nem engedi sérteni a szuverenitást. Az egész lényege az, hogy a fenyegetéssel eszközt adjanak a balliberális erők kezébe, amire hivatkozhatnak, az egyszerűbb emberek esetleg elhihetik, hogy a lengyelekkel együtt az Unió a Brexit után még egy fél Britanniányi embertől megszabadul, ráadásul stratégiailag kiemelten legfontosabb részén az Uniónak. Nem más az egész, csak a magyar belügyekbe történő beavatkozás, amihez hasonlót szinte az összes Uniós ország választásainál megtapasztalhattunk. Ez az, ami az újliberalizmust már nyilvánvalóan antidemokratikussá teszi, hiszen a nemzetek választásait az Unió politikai beavatkozása befolyásolja. Nem több az egész, mint manipuláció. Az Unió egyre inkább át, vagy visszaalakul ANTANT-á!
Orbán Viktor beugrott a pápához is Rómában
@vonotok: Nem csókolt kezet! Kezet fogott vele. Ezt írja elő a protokoll protestáns vendég és a pápa találkozásakor.
Orbán Viktor beugrott a pápához is Rómában
Először is Orbán Viktor református, tehát nem az Ő egyházának vezetője a pápa. Ettől függetlenül természetesen tiszteli az egyházfőt, de másképp viselkedik vele, ami zavaró lehet. Nem vet keresztet, nem csókol kezet és nem térdepel le többek között. Ez régebben is jelentett protokolláris problémákat. Például, mikor II. szent János Pál kitüntette volt nehéz a protokoll. Persze ezt is meg lehetett oldani. Más állam és kormányfő is protestáns, mint például Trump, és fél ágon Merkel is. Ezzel együtt lehet illendően viselkedni, és a pápa több ember egyházi vezetője, mint bármelyik miniszterelnök. Hogy a migrációt dél-Amerikai szemmel nézi, az Ő ügye, bár már többször korrigált, és változik az álláspontja.
30 ezren töltötték ki az Emmi kérdőívét, 65 százalék pihentetné éjszaka az iskolabuszokat
Már bocsánat, de a válaszok pont azt jelzik, hogy melyik kérdésben van egyetértés. A buszsofőrök külön szűrését, vagy a szigorúbb műszaki állapotot több mint 95% támogatta, az éjszakai vezetés tilalmát pedig csak alig több, mint 60% az erős motiváció ellenére. Ebből lehet bölcs következtetést levonni! Például a legveszélyesebb 3 órától 5 óráig terjedő két órát töltheti a busz parkolóban, illetve ebből legalább egy órát. Ez reális, működhet, ellenőrizhető és tényleg fokozhatja a biztonságot.
Még tovább drágulhat a Puskán Stadion
@bakcsubakka: Ja! Ha csak szűk körben akarsz beszélgetni az más! A nagy többség jól látja, hogy tolvajok csak a baloldalon vannak! Mindig is ott voltak, hiszen a baloldaliság lényege, hogy elvegyenek attól, akinek van (mert tett érte) és odaadja annak, akinek nincs (mert nem tett érte). Egyetlen érvet nem tudtok felhozni, csak pártparancsra hangoztatjátok, hogy "a FIDESZ lop". Közben mindenütt nyilvánvaló, hogy a baloldal lopta el a fél országot, vagy még többet! A privatizáció címen a Horn kormány ajándékozta a nyugatnak az ország javát. A nagy lopások a Medgyesi Gyurcsány Bajnai kormány idején ment, hisz az ország a csőd szélére jutott. Osztogattak fűnek fának cigánynak, munkakerülőnek, szimulánsoknak és hasonlóknak! Na ez a lopás csúcs. Persze közben ők is szépen gyarapodtak. Igazolja az OLAF és a többi dokumentum. Mi fizettük a nyugat áram és gázszámláit! Most stabil a gazdaság! Ha loptak volna a FIDESZ-esek, nagyon jól csinálták volna, mert kimásztunk a gödörből, és nem nő az államadósság, kifelé tartunk a baloldal által ásott gödörből! Nem 8-10% az infláció, hanem 0 körül van! Mindenki dolgozhat, aki meg megpróbál ebből kimaradni, tényleg éhen hal, amit megérdemel! Nem a potyázók járnak jól, hanem a szorgalmasak. Aki bevállalja, hogy többet dolgozik mint az átlag, az gyarapszik. Mindenki előtt ott a meggazdagodás esélye, ha elég kreatív, jól üzletel. Megszűnt az egyenlősdi! Ha valaki olyan tehetségtelen, hogy csak bérből fizetésből akar élni,ha szorgalmas, nem hal éhen, persze ebből soha nem lehetett és lehet meggazdagodni. Ez így természetes! Ki kell jönnie az emberek közötti különbségeknek. Ezt a világot vágytuk évtizedekig, ezért harcoltunk és most megvan! Mi ennek örülünk! Ti meg jajongjatok, és fröcsögjetek! Ennyi telik tőletek!
Még tovább drágulhat a Puskán Stadion
@Borsodi: Rendben van, hogy te így szoktad csinálni, de miért állítasz ilyet a kormányról, amit bizonyítani persze nem tudsz?
Még tovább drágulhat a Puskán Stadion
Valami új szenzációt nem sikerült hozni? Tegnap egyértelműen tisztázódott a Stadion ára. Ez 142milliárd forint. Persze ezt úgy kell számolni, hogy a 27% ÁFA vissza kerül a költségvetésbe! Az egy ülőhelyre jutó ár valamivel az Európai átlag alatt van! Ez körülbelül reális. Így tényleg olcsóbb lesz, mint az Olimpiára tervezett, és bizonyos dolgok kimaradnak belőle, de ha nem lesz Olimpia, ennek nincs sok értelme, és nem is jön be a többmilliárd dollárra tervezett Olimpiai hozadék (nem bevétel, hanem kapcsolódó bejövő pénzek) elmaradása miatt. Az Eb csoportkörének megrendezése valami töredéket hoz, ez egy keveset kompenzál. A nálunk sokkal alacsonyabban jegyzett románoknak milyen stadionja van?
Az MSZP szerint a Fidesz miatt zuhan Magyarország versenyképessége
@karma1: Már megint jól mellényúltál! Az országot elsősorban a szocik időszakának csalásai miatt basztatják! Az azóta végrehajtott beruházások körül általában minden rendben van. Minden országgal folynak viták. Szerencsére mi azok közé tartozunk, akik általában jól jövünk ki a dolgokból. Néhány hétre, hónapra visszatartják a pénzek egy részét, de azután 80-90%-ot megkapunk. Mindenkivel ez a metódus, de általában kevesebbet kapnak meg. A bóvliról pedig annyit, hogy a baloldal vitte az országot a bóvliba, most nemrég sikerült ebből kimásznunk, a napokban olvashattuk, hogy egy hitelminősítő még előrébb a Németek szintjére sorolt minket. Szó sincs leminősítésről! Hülyeségeket írsz, azt is össze-vissza!
Az MSZP szerint a Fidesz miatt zuhan Magyarország versenyképessége
Ez így van! Sokkal jobb lesz, ha mindenki éhezik, és ennek következtében úgy húznak el Magyarországról, mint ahogy Bulgáriából is elhúztak az emberek. Itt látszik, hogy a két lehetőségből az egyik, hogy Botka nem tud gondolkozni, amit nem hiszek el, a másik, hogy Ő is fejpénzt kap majd a kelet-közép Európából nyugatra dolgozni menők után, mint állítólag több ebben a térségben tevékenykedő baloldali politikus. Ha például a sávosan emelkedő adóval megadóztatja az egyébként relatíve jól kereső orvosokat, akkor azok lelkesen fizetnek és maradnak. Hasonlóan a tanárokhoz és más értelmiségiekhez. A baloldal úgy kezeli az országot, mintha azt függetlenül lehetne a környezetétől. Hát nem, legfeljebb lezárt határokkal! A FIDESZ nem ok nélkül aktív a külpolitikában, hisz nem függetleníthetjük magunkat a környezetünktől, nemzeti létünktől. Egyszerűen ez lehetetlen. A baloldal mindig is itt követte el a legnagyobb hibát, most is így indul a dolgoknak. Mégis hogy képzelték?