almalibre

Megvan, mit építenek Orbánék a hatvanpusztai birtokon
@Sziszifusz: Szántóföldek ölelésében saját területen, a szükséges engedélyekkel, azt épít, amit akar, ha az nem rakéta kilövő, droglabor, rabszolga szálláshely…
Teljesen lényegtelen, felfújt lufi… Közérdeknek titulált magánügy.
Megvan, mit építenek Orbánék a hatvanpusztai birtokon
A VIKIPÉDIA szerint: Porta a kapu neve idegen nyelvekben,
azonban a magyar nyelvben: Porta telek, házhely a rajta lévő épületekkel.
Ezek után kérdezem, ki nem látott már alápincézet épületet, gazdasági épületet?
A másik kérdés, miért is annyira fontos, hogy Orbán a saját birtokán, hova és mit épít?

Táncsak nem azért, mert Hadházy képviselő úrnak fingja sincs, hogy tehetne valamit, ami az ország javát szolgálja, halvány ötlete sincs arra mi vihetné előre az országot. Nem mintha igazából érdekelné Hadházyit az ország sorsa, az ő szerepe a provokáció. Hogy kinek az érdekében? A magyarokéban biztos, nem…
Itt a felvétel arról, amikor rakétatalálat éri a levegőben az ukrán utasszállítót Iránban – videó
Ez azért érdekes, valaki éjszaka a mobiljával a sötét eget épp ott pásztázza, ahol véletlen rakéta talalálat ér egy repcsit. A véletlen pedig többszörösen is létezik…
A pápa szerint a nők elleni erőszak olyan, mint az istenkáromlás
Azért talán mégsem, az egyik egy fikció, a másik pedig nagyon is valós...
A számok nagyon nem Orbánt igazolják: egyre kevesebb a menekült
A migrációt elbagaterizálni ugyanolyan hiba, mint a globális felmelegedést: “1 fok az semmi!”.
Mindkettőbe beledöglünk (persze nem mi, csak az utódaink)...
"Hazug az a színház, amelyik alapvetően nem ellenzéki" – a kultúra szabadságáért tüntettek Budapesten
Ismét egy mű-vész balhé. A kormány nem veszi el a színházak jogait, lehetőséget ad, hogy válasszanak
- Önkormányzati fenntartás
- Állami fenntartás
- Vegyes, megeggyezéses fenntartás között.
Elég egyértelmű, hogy a fenntartó a beleszólás jogát is fenntartja, viszont az is, hogy nem ad pénzt arra, amihez semmi köze, főleg nem arra, hogy őt magát támadják.
Ez olyan most, mint ha az AUDI gyár magyar dolgozói tüntetnének azért, hogy a németek ne pofázzanak bele a helyi termelésbe.
A másik nagyon beszédes megjegyzés:
“A színház alapvetően kritikus és ellenzéki, mert ha nem, akkor unalmas és hazug”
Ami két dolgot jelenthet:
1./ Ha kormányváltás történik, a mai balos színházak automatikusan átálnak jobbra.
2./ Vagy a mi valószínűbb, hogy a liberálisok kinyírják a jobbos színházakat, akkor viszont hová lesz a művészi szabadság?
Rendesen lekapták a HírTV-t a tíz körméről a Pride szervezői
“senki nem lesz zaklatás és erőszak célpontja, ahol félelem nélkül, szabadon élhetünk” – monják azok, akik miat titokban kell megrendezni egy szakmai konferenciát.
“A szexuális orientáció megváltoztatásának sikerességéről beszámoló kutatások rendre alapvető kutatásmódszertani hiányosságokat mutatnak”
Nos a psichologia nem az a tudomány, ahol bárki garanciát merne vállalni az eredményért, de mint minden ágnak szüksége van szakmai találkozókra, ahol meg tudják vitatni az eredményeket, módszertanokat, stb.
Persze a PRIDE-osok a sok lózung közepette el felejtik megemlíteni, hogy ezek a terápiák alanyaik olyanok, akik azért fordulnak segítségért, mert meg akarják változtatni az életmódjukat. Maguk a szakemberek sem állítják, hogy minden esetben eredményes a terápia.
Tudom, a homoszexualitás nem betegség, mégis had említsek egy példát: a rákos megbetegedések nagy százaléka nem gyógyítható, de azért, mert sokan vesztenek a rák elleni kűzdelemben, nem jelenti azt, hogy ezt az orvosi ágat be kell tíltani.
A PRIDE-osok arról sem beszélnek, hogy a HÍR TV programjában olyan exmeleg is megszólalt, aki átesett a terápián.
Jó lenne, ha “szabadság élharcosai” nem lennének annyira aktívak egyre több korlát felállításában!
Antiszemita plakátok jelentek meg Budapesten az Index újságíróiról
"A plakáton nincs utalás arra, hogy ki készítette azt", de persze tudjuk, az INDEX munkatársai.
Videó: kalapáccsal vert le, majd a Dunába dobott egy neki nem tetsző szobrot a Mi Hazánk politikusa
Részemről mindenki barbár, aki szobrot rongál, dönt, felkérés nélkűl falat pingál, legyen az jobb oldali, baloldali, magát művésznek tartó idióta…
Videó: kalapáccsal vert le, majd a Dunába dobott egy neki nem tetsző szobrot a Mi Hazánk politikusa
"A Horthy családot a hálás zsidóság által létesített ALAPÍTVÁNY tartotta el a száműzetésben, részükről nem egyszer felkeresve őket Portugáliai száműzetésükben..." - Hogy van ez?
A sportra fordított kiadások 450, míg az egészségügyiek 39 százalékkal nőttek hét év alatt
@justhpeter: Hálás feladat az egészségügyről beszélni ellenzékben, hisz nincs olyan kormány, melyet nem lehetne kritizálni ezért, így persze a mindenkori magyar kormányt is. A mai helyzet az viszont, hogy ez a kormány egy tényleg – adóságokkal terhelt – lezüllesztett rendszert vett át, bár elég sokat feccölt bele (https://www.aeek.hu/-/322-milliardos-egeszseg... még nem sikerűlt nyugati szintre felfejleszteni.
Apropó sokszor emlegetett nyugati szint, több fejlett ország egészségügyi intézményében jártam már, nekem nem tűnt úgy, hogy a magyarok nagyon le lennének maradva (sőt). Sok felháborodás van példul a várakozási idők tekintetében. Konkrét példát tudok mutatni (ha kéred elkűldöm meked), két éve 2019 októberére kiírt szívultrahang elhalasztására 2020 decemberre Spanyol országban.
A magyar sportról azt mondani, hogy alacsony színtű az erős túlzás. A foci kivételéről egyet értünk, arra én nem adnék egy fillért sem.
A sportra fordított kiadások 450, míg az egészségügyiek 39 százalékkal nőttek hét év alatt
Szép trükk! Összehasonlítjuk a sportkiadások összességét, az egészségügy és oktatásügy részkiadásaival, majd felkiáltunk: A francba!
Próbáljuk meg fordítva: Hasonlítsuk össze a pl. a kerékpársport kiadásait az egészség ügy egészével, és lepődjünk meg: Nahát!
Hosszú Katinka üzent az atlétikai vb-t nem támogató Karácsony Gergelynek
Nem tudom hányan olvasták el Katinka írását, mert a választékos hozzászólásokból az derül ki, hogy senki, vagy ha elolvasták, akkor komoly gond van a szövegértelmezéssel. Katinka nem támadja Karácsonyt, még csak nem is üzen neki. A kormányt sem dicsőiti, mint ahogy a hozzászólók ezt próbálják belemagyarázni az üzenetbe.
Hosszú kiáll olyan sportolók mellett, akik ugyan jóval kisebb sikereket érnek el nála, de az nem jelenti azt hogy kevesebbet dolgoznak, kűzdenek érte. Ez nem politika, hanem bajtársaisság.
Több üzenetben láttam, hogy azt javasolják Katinkának, hogy maradjon a kaptafánál, úszóként és (vagy) nőként ne szóljon bele a politikába. Ebből egyrészt az derűl ki, hogy ezen hozzászólók megtehetik, mert profik (nem civilek).
Másrészt rámutat a liberálisok képmutatására, kettős mérce meglétére. A szólás szabadság csak addig tart, amíg annak a színe liberális. A nők is csak addig egyenrangúak, ameddig liberális dalt fújnak.
A homoszexualitás nem betegség, nem kell gyógyítani
Ez logikus, befolyásolható korban (azaz abban az időszakban mikor a páciens csak elméletileg homoszexuális) tilos a terápia, utána viszont már fölösleges…
A migrációellenes magyar kormány csak tavaly 75 ezer külföldi munkást hívott be
Szokásos szarkavarás. A kormány az illegális migrácó ellen kűzd és az ellen, hogy úniós döntések alapján telepítsenek be hasznavehetetlen költség tényezőket, amivel ugyan úgy védi az ellenzék szavazóit, mint a sajátját. Ezzel szemben a külföldi munkavállalók behozatala ideiglenes, azaz a szerződés lejártakora munkavállaló hazamegy. Ha esetleg kap letelepedési lehetőséget, azt úgy kapja, hogy már bebizonyította, hogy hajlandó a beilleszkedésre és arra hogy eltartsa magát. Mind emellett ezek a “migránsok” nem költség növelők, hanem bevétel teremtők.
Én Délkoreában dolgoztam külföldi munkavállalóként. A szerződés lejártakor, szóba sem jöhetett, hogy néhány nap vakációra maradjak, felraktak egy repcsire, viszlát…
Megvert egy DK-s képiselőnőt Bede "Vadhajtások" Zsolt, mentő vitte el a politikust
@nemfideszes: Felhívom kedves figyelmedett a cikk címére: "Megvert egy DK-s képiselőnőt Bede "Vadhajtások" Zsolt, mentő vitte el a politikust". Nyilván én vagyok a “primitív” elég csak összesonlítani a hozzászólásunkat. A Bede nevű alak nem a haverom, nem ismerem, még csak nem is szimpatikus, így nekem - veled ellentétben - arról sincs tudomásom, mit szop. Azzal a képességgel sem rendelkezem, mit tett volna, ha nincsenek kamerák, csupán felhívtam a figyelmet, néhány ellentmondásra.
Megvert egy DK-s képiselőnőt Bede "Vadhajtások" Zsolt, mentő vitte el a politikust
Szóval van egy “flashmob” ami arról ismerszik, hogy egy bekamerázott helyen “véletlenszerűen" történik egy megkoreografált esemény. Ehhez képest annyink van, hogy “Varga Gergely DK-s aktivista a hvg.hu-nak azt mondta, Bede Domokos mellébe mart bele.” Rággódjunk ezen kicsit!
Nincs béke Spanyolországban
Spanyolszágnak van 17 "autonóm közössége”(megyéje), - ennek egyike Cataluña -, melyek egyébként elég nagy önállósággal rendelkeznek (szerintem túl naggyal). Az autonómia nem függetlenség. Az autonóm közösségek elnökei konkrétan a Spanyol király helytartói, a spanyol törvényeket kötelesek betartani, betartatni…
Nincs béke Spanyolországban
@Mirabilis: Ez inkább egy politikai tutyimutyiság, nem támadják a spanyol politikát sem, de ki sem adják a lelépett politikusokat, bár ez lehet, hogy megváltozik a jogerős itélet hatására…
Nincs béke Spanyolországban
@Mirabilis: Nem nézetükért kerültek börtönbe, hanem azért, mert spanyol köztisztvisőként, a spanyol törvényekkel szembe mentek, a spanyol Alkotmány ellen szervezkedtek és rádásul ki is kiáltották Cataluña függetlenségét…
Nincs béke Spanyolországban
@Csizmás Kond: Erre van válasz, a katalán szeparatizmust támogatja (szervezi).
Ellenzéki többség a fővárosi közgyűlésben
Meglátjuk, hogy miután a MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-s többség elénekli az O1G hímnuszt, milyen közös döntést lesznek képesek összehozni…