lusta

Magyarország most épp egy Svájcnak szóló üzenetet fúrt meg az EU-ban

Igen, a migráció említése miatt.

Az áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba cégének adott igazat az EU bírósága

A Csongrád Megyei Főügyészség 3,25 milliárd forint áfa elcsalásával vádolta meg február 4-én Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát. A vádirat szerint Czegédy, a Humán Operátor Zrt. igazgatósági elnökeként 2011 és 2017 között egy olyan bűnszervezetet működtetett, amely azzal a céllal jött létre, hogy az adók,...

453 milliót kér a balmazi futballcsapat: ők mennek csődbe, vagy a város

Nem mondható éppen váratlan eseménynek, hogy a helyi profi futballcsapatot működtető Balmazújváros Sport Kft. a legoptimistább megfogalmazás szerint is a bedőlés szélére került. A balmazi foci problémáival és a helyi politikához való sajátos kötődésével nem rég foglalkoztunk részletesen a profi labdarúgóknak szociális áron...

Új erő jelent meg a lengyeleknél - Kaczinskyék nem boldogok

Gazdasági törekvéseinek finanszírozásáról ugyan még nem sokat árul el a frissen alakult liberális-baloldali párt Lengyelországban, de célja ambiciózus: meg akarja törni a közel másfél évtizedes "kétpártrendszert" az országban.

Alstom-ügy: ejtették a kétmilliárd forintos korrupciós gyanút Londonban

A Gyurcsány–Demszky korszak legnagyobb korrupciós ügyeként tálalt 4-es metró beruházás, azon belül az Alstom metrókocsik szállítása kapcsán gyanított 2,2 milliárd forintos vesztegetési botrány feltárása, úgy tűnik, holtvágányra jutott. Az Egyesült Királyság csalás elleni hivatala (SFO) kilenc évig kutakodott a francia...

1,44 milliárdért kutathatja a Századvég az idősek társadalmi szerepét és az uniós problémákat

Mintegy másfél milliárd forintért végez a kormány számára közvélemény-kutatást az idősek társadalombeli szerepével, és az EU-s problémákkal kapcsolatban a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány közösen. Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal! Az uniós...

A kormány megvette Munkácsy Golgota című festményét

Az állam megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője és Papp László, Debrecen polgármestere társaságában, írja az MTI.

Ennek a 218 millió forintos állami sporttámogatásnak tényleg mi értelme van?

A kormány kifizette egy rosszul gazdálkodó, gyenge eredményeket felmutató, az utánpótlásban cseppet sem sikeres csapat tartozását. Innentől kezdve eladósodhat bárki?

Hatalmas migrációs nyomás a határon!

A kerítés azonban állja a terhelést!

Bronzérmet nyert a focivébén a magyar hajléktalan-válogatott

razíliát 6-4-re verték a negyeddöntőben, Chile viszont kifogott rajtuk: 7-2-re kikaptak.

Európában sehol nem gyilkosak annyira a krónikus betegségek, mint Észak-Magyarországon

Az Eurostat friss adatai rémisztő képet mutatnak a magyarországi halálozási rátákról.

Gyerekbútor-gate a Pető Intézetben: Hadházy feljelentést tesz

Egye több minden igazolódik be a BME-oktatók névtelen leveléből, amit Hadházy Ákosnak írtak a Pető Intézet gyermekbútor-botránya miatt. Valóban volt titkos szakértője a 10 millió forint közpénzzel megtolt, de befuccsolt projektnek, és, bár erre is milliókat szántak, valóban nem fizették ki a fejlesztést végző műegyetemi...

Magyar gazdák: Az őrült profitéhség miatt áron alul vásárolják fel az almát

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szerint csak az "őrült profitéhség" indokolja a léalma indokolatlanul alacsony felvásárlási árát.

Nem fizette vissza a 306 milliós támogatást az Összefogás Párt

Az Összefogás kamupárt meg sem közelítette a választáson az 1%-os küszöböt, ezért az elnöke és két alelnöke a saját vagyonával felel a kampányra felvett, 306 millió forintos állami támogatásért - ezt a Magyar Államkincstár válaszolta az RTL Klub Híradójának kérdésére.

Színesre festették a járdát – bűncselekménnyel gyanúsítják a Kutyapárt passzivistáit

A rendőrségi határozat szerint majdnem 400 ezer forint kárt okoztak, ami már nem szabálysértési kategória.

Nemzetközileg körözött terroristát fogtak el Kassán, magyar állampolgársága volt!

Ukrán származású, de magyar állampolgárságot szerzett, nemzetközileg körözött, terrorista múlttal rendelkező férfire csapott le a rendőrség kedden Kassán - tudta meg a Joj TV.

Szinte az összes cafeteria megszűnik jövőre

Jövőre a Szép-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteriaelem a kedden beadott adócsomag szerint.

Szabadságra ment a gyárból, hogy a vb-n levehesse Messit

Talán emlékeznek a jelenetre a szombati Argentína-Izland mérkőzésről, amikor a második félidőben Lionel Messi klasszis mozdulattal lekapott a levegőből egy hosszú indítást, és már vágta is volna be a kapuba, ha a tökéletes ütemben érkező védő nem takarítja el az utolsó pillanatban a labdát.

Stop-nátha

Budapest, kedd (MTI) - A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett a náthás és influenzás megbetegedés. A kormánypárt arra hivatkozik, hogy beteg emberek számára biztosított a gyógyulás és a megelőzés.

Útközben hagyta ott a vonatot a mozdonyvezető

Lejárt a munkaideje, ezért Füzes­abony előtt megállt az IC-vel és nem ment tovább. Olvasónktól úgy tudjuk, az utasoknak fél órát kellett várni a műszakváltásra.

Váratlan ellenzéki támadás Soros György ösztöndíjasai ellen

A párbeszédes Szabó Tímea azt javasolja, ne lehessen miniszterelnök, aki Soros-ösztöndíjas volt. De csak a fideszes propagandára akarja felhívni a figyelmet.

Elkeserítően keveset keresnek a magyarok - A nemzetközi mezőny végén kullogunk

Az OECD országok közül Svájcban, majd Luxemburgban és Izlandon a legmagasabbak a fizetések. A 35 országból Magyarország a bruttó átlagbér tekintetében 31. helyen áll, viszont a magas hazai adóterhek miatt nettó kereset tekintetében csak Mexikót és Lettországot előzzük meg.

Belépek a Párbeszéd frakcióba

A mai napon (2018. május 20-án) úgy döntöttem, hogy belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába.

Beszorult egy idős nő a 4-es metró és a peron közé

Beesett és beszorult a 4-es metró és a peron közé egy nő péntek délután, írja nyilvános Facebook-posztban Dr. Novák Hunor gyerekorvos. Az idős idős nő jobb karja válltól teljesen beszorult a metró és a peron közé, amit egy hirtelen ötlettől vezérelve testápolóval sikerült csak kiszabadítani.

Korrupió!

Sikerült Fehéroroszországgal egy platformra kerülni: Magyarország sem hajlandó nyilvánosságra hozni az Európa Tanács korrupcióellenes testületének jelentését. Van viszont egy 2015-ös dokumentum, amelyből kiderül, mi volt akkor a baj velünk. Vélhetően a helyzet azóta sem változott, nyilván ezért nem szeretné a kormány, hogy az...

The new communists

In the weeks ahead of Hungary’s parliamentary election on Sunday, postboxes across the country delivered some welcome news — courtesy of the prime minister. One letter informed households that due to a one-time action by the government, their next gas bill would be reduced by roughly €38. Another, delivered to each of the country’s more than 2...

személyi jövedelemadó és járulékok svédországban – tényleg annyira a magas az adó?

személyi jövedelemadó és járulékok svédországban – tényleg annyira a magas az adó?

Liberális időkapszula, avagy így kért ösztöndíjat Orbán Viktor Soros Györgytől « Mérce

Megtalálta és közölte Orbán Viktor Soros György alapítványának címzett 1988-as önéletrajzát és motivációs levelét a L’Express című francia hetilap. A dokumentumban az akkor 25 éves jelenlegi miniszterelnök ösztöndíjat kér, hogy politikai tanulmányokat folytathasson az Oxfordi Egyetemen.

Hivatalosan is felfüggesztette az EU a Magyarországra szánt uniós források egy részét

Felkerült az Európai Bizottság honlapjára a határozat, mely szerint a konvergencia-célkitűzés keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból a Magyarországon megvalósuló „Társadalmi infrastruktúra” operatív program számára nyújtott időközi kifizetéseket felfüggesztették.

Nagyon elverték Orosz Mihály Zoltánt az érpataki választáson

A független Nagy Imre Attilánét választották meg Érpatak vezetőjének a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község jegyzője az MTI-vel.