lusta

A statisztika szerint nincs összefüggés a bevándorlás és a bűnözés között

Sőt egyes helyeken a bevándorlók kimutathatóan kevesebbet bűnöznek, mint a helyiek.

Rejtett kamerás felvételeken szembesítik a pedofil papokat áldozataikkal, felbolydult Lengyelország

Egy közösségi finanszírozásból készült, kétórás dokumentumfilm tartja lázban Lengyelországot szombat óta. A Ne mondd el senkinek című filmet egy nap alatt több mint 3,5 millióan látták, nincs ennél most forróbb téma az országban.

Kiderült, ki építheti a Budapest-Belgrád-vasútvonalat

Eredményesen végződött a Budapest–Belgrád-vasútvonal felújítására kiírt tender, kihirdették a győztest, egy kínai–magyar konzorciumot, a kínált ár elfogadható – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pekingben.

Itt a nap képe!Zsákból mértek ma a rendőrök a 4 -es főúton

Sokan felháborodtak ma amikor meglátták hogy a 4 -es főúton zsákból mérnek a rendőrök Téglás közelében...

Álomszerűen gyarapodik Felcsút

A helyi adókból származó bevételek alakulásáról szóló beszámolót visz a felcsúti képviselő testület március 28-i ülésére Sisa András jegyző. Ami a Felcsúton fizetendő helyi adókat illeti, rendkívüli, szokatlan megoldáshoz nem folyamodtak, mint arra néhány más településen akadt példa az elmúlt években: nem vezettek be...

3,9 milliárdért kártalanítják az NHB ügyfeleit

A bedőlt Növekedési Hitel Bank Zrt. 765 ügyfelének fizet kártalanítást az Országos Betétbiztosítási Alap - írja pénteki közleményében az OBA. Az ügyfelek egy része már a héten meg is kapta a neki járó pénzt. A Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában lévő NHB ügyfeleinek összesen

Minden idők legőrültebb síugróversenyét hozta a vb

Minden idők egyik legőrültebb síugróversenyét hozta a seefeldi világbajnokság normál sáncos száma. A lengyel Dawid Kubacki az első sorozat után a 27. helyen állt, onnan lett aranyérmes.

Gond van a magyar gyártású vasúti kocsikkal

A vasúthatóság elrendelte az IC+ járművek utasforgalmi próbaüzemének felfüggesztését.

Magyarország most épp egy Svájcnak szóló üzenetet fúrt meg az EU-ban

Igen, a migráció említése miatt.

Az áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba cégének adott igazat az EU bírósága

A Csongrád Megyei Főügyészség 3,25 milliárd forint áfa elcsalásával vádolta meg február 4-én Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát. A vádirat szerint Czegédy, a Humán Operátor Zrt. igazgatósági elnökeként 2011 és 2017 között egy olyan bűnszervezetet működtetett, amely azzal a céllal jött létre, hogy az adók,...

453 milliót kér a balmazi futballcsapat: ők mennek csődbe, vagy a város

Nem mondható éppen váratlan eseménynek, hogy a helyi profi futballcsapatot működtető Balmazújváros Sport Kft. a legoptimistább megfogalmazás szerint is a bedőlés szélére került. A balmazi foci problémáival és a helyi politikához való sajátos kötődésével nem rég foglalkoztunk részletesen a profi labdarúgóknak szociális áron...

Új erő jelent meg a lengyeleknél - Kaczinskyék nem boldogok

Gazdasági törekvéseinek finanszírozásáról ugyan még nem sokat árul el a frissen alakult liberális-baloldali párt Lengyelországban, de célja ambiciózus: meg akarja törni a közel másfél évtizedes "kétpártrendszert" az országban.

Alstom-ügy: ejtették a kétmilliárd forintos korrupciós gyanút Londonban

A Gyurcsány–Demszky korszak legnagyobb korrupciós ügyeként tálalt 4-es metró beruházás, azon belül az Alstom metrókocsik szállítása kapcsán gyanított 2,2 milliárd forintos vesztegetési botrány feltárása, úgy tűnik, holtvágányra jutott. Az Egyesült Királyság csalás elleni hivatala (SFO) kilenc évig kutakodott a francia...

1,44 milliárdért kutathatja a Századvég az idősek társadalmi szerepét és az uniós problémákat

Mintegy másfél milliárd forintért végez a kormány számára közvélemény-kutatást az idősek társadalombeli szerepével, és az EU-s problémákkal kapcsolatban a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány közösen. Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal! Az uniós...

A kormány megvette Munkácsy Golgota című festményét

Az állam megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője és Papp László, Debrecen polgármestere társaságában, írja az MTI.

Ennek a 218 millió forintos állami sporttámogatásnak tényleg mi értelme van?

A kormány kifizette egy rosszul gazdálkodó, gyenge eredményeket felmutató, az utánpótlásban cseppet sem sikeres csapat tartozását. Innentől kezdve eladósodhat bárki?

Hatalmas migrációs nyomás a határon!

A kerítés azonban állja a terhelést!

Bronzérmet nyert a focivébén a magyar hajléktalan-válogatott

razíliát 6-4-re verték a negyeddöntőben, Chile viszont kifogott rajtuk: 7-2-re kikaptak.

Európában sehol nem gyilkosak annyira a krónikus betegségek, mint Észak-Magyarországon

Az Eurostat friss adatai rémisztő képet mutatnak a magyarországi halálozási rátákról.

Gyerekbútor-gate a Pető Intézetben: Hadházy feljelentést tesz

Egye több minden igazolódik be a BME-oktatók névtelen leveléből, amit Hadházy Ákosnak írtak a Pető Intézet gyermekbútor-botránya miatt. Valóban volt titkos szakértője a 10 millió forint közpénzzel megtolt, de befuccsolt projektnek, és, bár erre is milliókat szántak, valóban nem fizették ki a fejlesztést végző műegyetemi...

Magyar gazdák: Az őrült profitéhség miatt áron alul vásárolják fel az almát

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szerint csak az "őrült profitéhség" indokolja a léalma indokolatlanul alacsony felvásárlási árát.

Nem fizette vissza a 306 milliós támogatást az Összefogás Párt

Az Összefogás kamupárt meg sem közelítette a választáson az 1%-os küszöböt, ezért az elnöke és két alelnöke a saját vagyonával felel a kampányra felvett, 306 millió forintos állami támogatásért - ezt a Magyar Államkincstár válaszolta az RTL Klub Híradójának kérdésére.

Színesre festették a járdát – bűncselekménnyel gyanúsítják a Kutyapárt passzivistáit

A rendőrségi határozat szerint majdnem 400 ezer forint kárt okoztak, ami már nem szabálysértési kategória.

Nemzetközileg körözött terroristát fogtak el Kassán, magyar állampolgársága volt!

Ukrán származású, de magyar állampolgárságot szerzett, nemzetközileg körözött, terrorista múlttal rendelkező férfire csapott le a rendőrség kedden Kassán - tudta meg a Joj TV.

Szinte az összes cafeteria megszűnik jövőre

Jövőre a Szép-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteriaelem a kedden beadott adócsomag szerint.

Szabadságra ment a gyárból, hogy a vb-n levehesse Messit

Talán emlékeznek a jelenetre a szombati Argentína-Izland mérkőzésről, amikor a második félidőben Lionel Messi klasszis mozdulattal lekapott a levegőből egy hosszú indítást, és már vágta is volna be a kapuba, ha a tökéletes ütemben érkező védő nem takarítja el az utolsó pillanatban a labdát.

Stop-nátha

Budapest, kedd (MTI) - A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett a náthás és influenzás megbetegedés. A kormánypárt arra hivatkozik, hogy beteg emberek számára biztosított a gyógyulás és a megelőzés.

Útközben hagyta ott a vonatot a mozdonyvezető

Lejárt a munkaideje, ezért Füzes­abony előtt megállt az IC-vel és nem ment tovább. Olvasónktól úgy tudjuk, az utasoknak fél órát kellett várni a műszakváltásra.

Váratlan ellenzéki támadás Soros György ösztöndíjasai ellen

A párbeszédes Szabó Tímea azt javasolja, ne lehessen miniszterelnök, aki Soros-ösztöndíjas volt. De csak a fideszes propagandára akarja felhívni a figyelmet.

Elkeserítően keveset keresnek a magyarok - A nemzetközi mezőny végén kullogunk

Az OECD országok közül Svájcban, majd Luxemburgban és Izlandon a legmagasabbak a fizetések. A 35 országból Magyarország a bruttó átlagbér tekintetében 31. helyen áll, viszont a magas hazai adóterhek miatt nettó kereset tekintetében csak Mexikót és Lettországot előzzük meg.