menekült

Hogyan találjunk szakembert a lakásfelújításhoz?
Ha valaki jó szakembert ajánl, az nem biztos, hogy nálad is jó munkát végez. Lehet, hogy nálad másféle feladatot kap, amit nem tud olyan jó minőségben elvégezni. Szóval, így is, úgy is lutri, hogy kit találsz meg. Egy biztos: ha az ember talál egy valóban jó szakembert, aki szuper minőséget produkál, azt meg kell fizetni, nem kell sajnálni rá a pénzt. Akinek nincs elég pénze, annak sajnos az egész munka végül sokkal többe fog kerülni.

Egy ember munkáját a minőséggel arányosan kell megfizetni. Mindegy, hogy az a munka egy padlóburkoló, festő, kőműves, ügyvéd, államtitkár, orvos, vagy képességfejlesztő. Mind egyformán fontos. Ahogy ma egy embert megfizetnek, az legtöbbször vagy aránytalanul alacsony, vagy aránytalanul nagy.

Aki reggelente elviszi a szemetünket, aki közmunkásként a parkjainkat szemétteleníti, gondozza, aki a gyerekünket tanítja, annak a munkája ugyanolyan fontos, mint aki elintézi a hivatalos ügyeinket, vagy ellenőrzi a menetjegyünket. Szeretnék végre olyan világban élni, ahol érezni lehet, hogy mindenki munkája ugyanúgy fontos és megbecsülendő, és így is honoráljuk. Az elvégzett munka minőségétől függően egyforma arányban.
Merkel számára kínos papírok kerültek elő a múltból
@kokopelli: Most beszéltem valakivel, aki azt mondta, hogy az ATV-ben (én nem tudom nézni) ma este Szanyi mesélte, hogy 2015-ben 0rbán felhívta Merkelt, hogy engedjék be a menekülteket Németországba, mert ő nem tudja kezelni a helyzetet. Ezért mondta Merkel, hogy akkor nincs mese, át kell engedni őket. Erről a telefonhívásról Merkel eddig nem beszélt, gondolom mostmár betelt nála a pohár, hogy a varangy 0rbán mit pofátlankodik vele már 3 éve. Na most ehhez képest itt van ez a sz@ros történet a büdös durbincsnak köszönhetően, meg a sok hazugság.
Merkel számára kínos papírok kerültek elő a múltból
@kokopelli: :))
Csak azért kértem a linket, mivel ez a gyökér tette be ide a cikket, de sehol máshol nem írnak erről csak a ripost és az origo nevű szennylapokban, azok viszont nem linkelték be az eredeti cikket. A Welt am Sonntagban se találtam.
Merkel számára kínos papírok kerültek elő a múltból
@durbincs: Lécci linkeld be az eredeti Welt am Sonntag cikket! Léccilécciléccíííííí!
"Magyarország ne védjen egy bűnözőt!' – A macedónok a szökött exkormányfő kiadatását kérik
@Shikari: Te tényleg egy ... vagy! De akkor is kimondtad az igazságot. A kormány majd eldönti. Nem a "független" igazságszolgáltatás, nem a "független" bíróság, nem a "független" menekültügyi hatóság, hanem a kormány. Hát ilyen országban élsz. Ha egyszer szembe kerülnél ezzel a kormánnyal, ne számíts igazságra. Gruevszki meg pont olyan "hazafi", mint aki most itt védi és dugdossa. A hazafiságuk kimerül abban, hogy hozzájuk dőljön a lé. Egy igazi mocskos hazaáruló mindkettő.
"Magyarország ne védjen egy bűnözőt!' – A macedónok a szökött exkormányfő kiadatását kérik
@verőce21: ma 09:56
Te nem tudod, hogy a Google a barátod? Olvasgass utána, sokminden van ennek a bűnözőnek a számláján.
"Magyarország ne védjen egy bűnözőt!' – A macedónok a szökött exkormányfő kiadatását kérik
@verőce21: Na azért a koholt vád nem áll meg. Ennek a macedónnak több is van a rovásán, mint ami miatt elítélték. Csak nem véded a bűnözőt? Na szépen vagyunk!
"Magyarország ne védjen egy bűnözőt!' – A macedónok a szökött exkormányfő kiadatását kérik
@human: A Pharaonnal is volt közös ügylete, pedig azt az Interpol köröztette, mégis letelepedési kötvényt adott neki és a szomszédjába fogadta. Akkor itt sem zárható ki valami sumák ügy. Hja, a pénz nagy úr, főleg ha 0rbán akarja nyerni a legtöbbet. A korruptak összetartanak.
"Magyarországon van VIP-tranzitzóna?" – a Twitteren érdeklődött Sargentini a volt macedón kormányfőről, aki Magyarországon kért politikai menedékjogot
@KisTehen: "Mások egészen Németországig eljutottak így, mégse problémázott senki emiatt."

Hát, azért voltak akik problémáztak. Már abban az időben, amikor 0rbán Merkeltől és Ausztriától kért segítséget (2015). Egyrészt jajveszékeltek, hogy úristen, mennyien vannak, másrészt hazudtak nekik és kajánul vigyorogva jól átverték őket, aztán kerítést építettek, de menekültügyi eljárást lefolytatni nem volt kedvük. Most se folytatják le, egyszerűen csak megadják neki. Nemzetközi elfogatóparancs ide vagy oda.

Ez az ürge Németországba nem jut el, szerencséje lesz, ha Moszkváig eljut.
"Magyarországon van VIP-tranzitzóna?" – a Twitteren érdeklődött Sargentini a volt macedón kormányfőről, aki Magyarországon kért politikai menedékjogot
Macedóniából Magyarországra csak érvényes útlevéllel lehet beutazni. Gruevszkinek ilyen nincs. Vajon hogy jutott be az országba, hol adta be a menekültkérelmet, hol tart az elbírálása, és jogosan tartózkodik-e Budapesten? Ha ebben valamilyen sumákolás van, abból remélem hatalmas botrány kerekedik, főleg ha a menekültügyi hatóság megadja neki a menekült státuszt. Valaki Magyarországról segítette ezt a pasast idejönni, nem ártana kideríteni, ki vagy kik azok.
Kezdődik az ELTE sztrájknapja, CEU-sok és corvinusosok is csatlakoztak
FREEDOM FOR EDUCATION!

Ez Európában természetes, kivéve Magyarországot. Hatalmas szégyen ez nekünk, és borzasztóan káros a jövőnket tekintve. Az az igazi hazafi, aki most ott tüntet a diktatórikus hatalom aljasságai miatt. Jó lenne, ha ez egy tüntetéssorozat lenne, és csatlakozna hozzá minden ember, aki a szívén viseli hazánk sorsát.
Ez a kormány nem egyszerűen ostoba, hogy nem ismeri fel az oktatás mennyiségének, minőségének és szabadságának fontosságát, hanem gonosz, bűnös és hazaáruló is.
És ugyanilyen ostoba, gonosz, rosszindulatú és bűnös az is, aki támogatja ezt az alávaló hatalmat, akárcsak azzal is, hogy ide mindenféle marhaságot ír a tüntetők ellen.
Magyarországon kért menedékjogot a börtönre ítélt volt macedón miniszterelnök – Nikola Gruevszki már Budapesten van
Biztos megkapja a menekült státuszt. 0rbán le van neki kötelezve. Gruevszki ötlete volt a Stop Soros szlogen, ezt talán nem is lehet meghálálni.
Orbán macedón barátjának elvileg nagyon nehéz lenne megkapnia a menekültstátuszt
A menedéket kérő büntetlen menekülő kaphat menedékstátuszt?
A menedéket kérő bűnelkövető kaphat menedékstátuszt?
12 év alatt megduplázódó béreket vár a jegybank
Gondolom, elsősorban az 5 milliós fizetések fognak duplázódni, azokkal nem kéne várni 12 évet. A 47000 ft-os béreket meg nem is kell emelni, hiszen abból meg lehet élni.
Eurázsia építéséről beszélt Orbán Viktor
@justhpeter: És a 6,2 milliárd forintból már költik, vagy el is költötték az idei évre a költségvetésben előirányzott fél milliárdot. A kínaiaktól viszont egy szó garancia nincs, hogy használni is fogják.
Eltűnt Tiborcz István pályázati adatlapja a kormányzati portálról
9. éve, az első perctől kezdve még a látszatra se adnak, nyíltan megy lopás és a rablás. Fejenként 100 év szigorított börtön kevés azokért a bűnökért, amiket elkövettek.

A 9. év nem is igaz, az első 0rbán kormány alatt kezdődött azzal, hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet", csak a második legtöbbet. Az első legtöbbet nyerje a strómanunk.
A Lokál szerint a budapestiek örülnek a « Mérce
@durbincs: Te tényleg ennyire hülye vagy, hogy nem fogtad föl, miről szól ez a cikk? Ja, igen. :DD
Teherautóról küldött kemény üzenetet Verhofstadt Orbánnak – fotó
@kokopelli: Ne kérdezz ilyen sokat, mert még összetévesztelek valami büdös döglött hallal. :)
"Ezek a szervezetek Soros csíkzsebéből kandikálnak elő" – Németh Szilárd az ügyészséghez fordult a Migration Aid párttá alakulása ügyében – videó
Hát ez a Szilárd tényleg egy ökör!

https://index.hu/belfold/2018/11/06/migration...

már többször elmondták, hogy az alapítvány nem alakul párttá, azt a törvények nem is teszik lehetővé;
magyar állampolgárok – részben a MA önkéntesei – Éjjeli Őrség néven valóban pártot alapítanak;
nem igaz, hogy a Migration Aid nem akar adót fizetni: egyeztet a NAV-val, amiről egy dokumentumot is mellékeltek;
a NAV mellékelt levele szerint az adóhatóság nem tudott válaszolni szervezetnek a különadóról feltett kérdésekre, ezért október 30-án a támogatói eljárást 30 nappal meghosszabbították;
Németh Szilárd és a Fidesz inkább betartható törvényeket hozzanak, ne a népet hülyítsék (ezzel a bevándorlási különadóval kapcsolatos értelmezési nehézségekre utaltak).
Teherautóról küldött kemény üzenetet Verhofstadt Orbánnak – fotó
@Eriksson: Akkor neked is:
https://img.huffingtonpost.com/asset/599305c3...

@Eriksson: @Shikari: Verhofstadt a fogaival együtt is ezerszer különb mint 0rbán. Vagy mint például ez a görény, aki ráadásul iszonyatosan ostoba is:
https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--K7YZg1...
Trükkös határozattal tesztelné Orbánékat a Néppárt
@kereső: Ez sajnos igaz. De amit a birka magyar lenyel, meg benyel, azt a néppárt nem biztos. Egyszer náluk is betelik az a pohár. A liberálisoknál már betelt. Láttad Verhofstadt plakátját? Kíváncsi leszek, 0rbánék milyen indokkal gátolják meg, hogy a teherautó Magyarországra jöjjön. Mert hogy megkísérlik, az tuti.
Trükkös határozattal tesztelné Orbánékat a Néppárt
@kereső: Én is azt mondom, hogy a kettő együtt nem nagyon megy: elfogadtatni minden tagállammal, tehát a Fidesszel is az EU értékeiről és a demokrácia védelméről szóló dokumentumot, vagy ha nem megy, akkor kizárni a Fideszt.
Trükkös határozattal tesztelné Orbánékat a Néppárt
@kereső: Weber (akit ugye 0rbán támogat az EPP elnökjelölti választásban) azt mondja, hogy nyomást fognak gyakorolni 0rbánra. Na erre a nyomásra (inkább alapos összenyomásra) én nagyon kíváncsi vagyok.

Azt is mondta ez a Weber, hogy az Európai Unió problémáit és az EU-n belüli nézetkülönbségeket párbeszéddel kellene megoldani, le kell ülni és megbeszélni. Szerintem is, nem csak az EPP problémáit, hanem azt is, hogy kell-e változtatni az úniós elvárásokon, mit és hogyan. Ezt a most benyújtott dokumentumot nem értem, hogy csak az EPP elé teszik le, vagy az egész parlament elé. De az látszik, hogy sok tagállamnak problémái vannak az eddigi szabályozással, normákkal, lehet, hogy van amin változtatni kellene.