patyuka

Igaz ez? Megint azt mérték, hogy óriási támogatottsága van a Fidesznek
@36: "Az OGYÉI, a tegnapi nappal több más készítmény mellett, a vérnyomás csökkentő gyógyszerek forgalmazását felfüggesztette!"

Ez a hír alig többriogatásnál - sőt rémhírterjesztésnél -, mert még csak nem is a Valsartan tartalmú gyógyszerek nevét közli...; arról nem is szólva, hogy ilyen esetben az érintetteket nem ekként szokás figyelmeztetni!
Brexit: a britek mégsem ezt akarták
@cikicakk55: Ez így - már sértődés ne essék - alig több egy migránsfóbiás megközelítésnél. A "Britek" úgy általában nem léteznek, sokan és sokféleképpen szavaztak, gondolkodnak, így ekként meg sem ijedhettek "a migráns áradattól". Viszont annál inkább nyomasztó lehet már számukra a Brexit okozta hercehurca, a bizonytalanságnak és az új keletű kirekesztettség érzésének meg-megnyilvánulása... Szerintem a világ - bár sokan tagadhatatlanul arra felé terelnék - nem a szeparáció, a nemzetek közötti "származási" különbségek meg az abból adódható szembenállás - ami egyre inkább csak elméleti szinten valós -, az egyéni, különcködő útkeresés révén mehet előre, a Brexit meg még nagyon leegyszerűsítve is visszalépés. Nagy baj a világban az, hogy a rendre felmerülő problémákra gyakorta nem igazán az aluról/tapasztalatból szerzett ismeretekre építve/alapozva keresik a megoldást, hanem többnyire akadnak olyan messianisztikus politikusok, akik arra valójában alig-alig ügyelve előállnak a/egy "orbitális megoldással", és nyomják azt sokszor 'csakazértis' vakhittel... Én a közvélemény-kutatásoktól függetlenül is úgy vélem: ha most lenne az a népszavazás, most nem lenne Brexit...
Élete első kutyáját gyászolja Gyurcsány Ferenc
@wagabund: Értelmetlen a kérdés, mert - ha ilyet feszegetni egyáltalán van értelme - a gazdin és Totón kívül hogy jön ide más? Az meg pláne, aki csak nyegléskedni tolta ide a képét...
Keménymag: bottal kergették el a Gyurcsány ellen tiltakozó asszonyt
Nem értem meg azokat, akik csak egyetlen szót is fecsérelnek erre a Béla333 nevű akárkire. Egy állandóan itt lebzselő, gátlástalanul hazudozó, krakélerkedő jellemtorzó... Észre sem szabad venni, mert még azt hiszi magáról, hogy valaki!
Gyurcsány Ferenc Magyar Györggyel kampányol
Ennyi zagyvaságot, üresfejű hólyagok! Most mit hisznek: mondtak valamit, vagy jópofák?
Íme Gyurcsány Ferenc nagylánya – nőnapi rántottát sütött a DK elnöke
@szep napot: A vélemény szabad, de nem hinném, hogy egy szubjektív vélekedésnek olyan hitele lenne, ami közhírként ide kívánkozik. Ahhoz ugyanis megfelelően adatolva (!) meg is kellene azt indokolni...
Gyurcsány szerint a kormány és a kormánypárti sajtó politikai kérdést csinált a Czeglédy ügyből
@Shikari: Ezzel a baromsággal már csak a 'nagyonhüjék' sikeresek a sajátjaik körében! Merthogy nem a kettős állampolgárság megadásával kapcsolatosan hangzott el, és nem Gy. F., hanem Kovács László tett fel egy pikírt költői kérdést, akkor, amikor Orbán V. - a totális beégést elkerülendő - az eredetilek csakis a magyar származásúaknak szánt munkavállalási kedvezményt kiterjesztette valamennyi román állampolgárra, mert azt a román állam diszkriminatívnak tartotta, és nem engedte volna a kihasználását! Az elferdített és inkriminált mondat pedig ilyesformán hangzott K. L. szájából: 'Miféle magyar származásúaknak szóló/adott kedvezmény az, amelyiket mind a 23 millió román állampolgár igénybe vehet?' Na, milyen? Semmilyen! '
Márki-Zay akkor tüntet együtt Karácsonnyal, ha ott lesz Vona és Szíj is
Furcsa kereszténydemokrata felfogás az, amelyik szerint valakinek a Jobbik társulása az egyik alapfeltétel ahhoz, hogy az együttműködésre hajló, demokrataságukat felvállalókkal felálljon a színpadra. Az LMP igénylése ezt a visszásságot még inkább érthetetlenné teszi, mert egyrészt csúsztat az erősségének megítélésében a DK rovására, másrészt pedig az a párt a másikra "kívánatosra" hajazóan - mindenki által tudottan és fennen hangoztatva - annyira nem hajlik az együttműködésre, hogy azzal szinte célzatosan megakadályozza a koordinált jelöltállítás adta esélyek érvényesülését...
Gyurcsány trollkodott egy kiadósat Orbán Facebook-oldalán
@Borsodi: "A kormányt csak a jobbik képes le váltani..."

Minek?
Minthogy a változásokra áhító többségi demokráciát akar, a jobbik nem valódi alternatívája a regnálóknak, hiszen korifeusaik cáfolhatatlanul az ő köpönyegükből bújtak elő, azaz harcostársként kezdték!

Ám mivel az agresszív hajlamukat sokkal kevésbé palástolták, a radikálisabb hívek átpártoltak hozzájuk, azaz konkurenssé válva beindult kettejük között a hatalmi harc.
Most ugyan szépelegnek, cukiskodnak - leginkább a Vona-vonal - meg még a demokráciáról is handabandáznak, de hiába, mert mindig akad egy-egy közülük, aki "elszólja" magát, kimutatja a foga fehérét, igazolva: kutyából nem lesz szalonna!

Az antidemokratikus allűrökből most is van bőven, minek kellene azt megspékelni még militaristább, még rasszistább sőt már-már anarchista elemekkel is?
Axióma: demokráciát antidemokratikus konglomerátumokkal megreparálni abszurditás!

De csupán a választási matematika rideg tényeit nézve is fantazmagória a fenti állítás, mert közel sincs akkora támogatottságuk, hogy egyedül győzni tudjanak.
Elkötelezett demokraták pedig már csak elvből sem szövetkeznek velük, szavaznak rájuk!
Az a választó pedig, akit az ébredező demokratikus hajlamai mostanság döbbentettek rá, hogy a regnálókra szavazni rossz döntés volt, nem voksol majd a Jobbikra, illetve nem a Jobbikra voksol majd.
A politikai gusztusuktól vezérelt híveiknek viszont - szinte kivétel nélkül - "csak a Fidesz" kínál(hat) alternatívát, azaz a két párt a szavazókért leginkább egymással konkurál...

Tehát: a józanul gondolkodók azokra a demokratikus pártokra szavaznak majd, amelyek/akik együttműködnek: a koordinált jelöltállítással technikailag lehetővé teszik, megalapozzák azt, hogy mind több egyéni körzet legyen megnyerhető, aminek nyomán az adekvát pártlisták is szépen profitálnak majd, és április 8. is a győzelem napja lesz!
Ezt írta a francia Le Figaro a magyar kormányfőről és a választásokról
„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi..."

Mostanság annyiszor olvasni/hallani gróf Széchenyi I. kritikáját, hogy már-már közhelyesül, de tőle igazabb állítás és hatásosabb gyógymód nincs!
Viszont a bajunkat tetéző szégyen - a sors fintora vagy 'magyarátok'? -, hogy a citátum magva eleddig ránk nézvést még csak félig-meddig igaz, tudniillik a második tagmondat bizonyosságát illetően - ha csak egy csöppnyi "nemzeti" önbecsüléssel is bírunk! - jócskán volna még mit csinálnunk... És most adott is rá lehetőségünk, csak rajtunk áll, hogy mennyire vagyunk "bölcsek és becsületesek"!

Nincs helye tehát semmiféle bokrosi bosszúnak vagy elempés, momentumos... 'újkezdetnek' mert az afféle hangzatos, ám eleve hamis különcködés még a legmegengedőbben minősítve is zsákutca. De sokkalta inkább szándékos betartás a demokratikus ellenzék kormányváltást célzó együttműködésének, így a végeredményt illetően kollaborálás a regnálókkal!

Én úgy hiszem, ha folytatják, a lehető leghamarabb és legegyértelműbben szakítani kell velük, mert az összefogásra hajló demokratikus ellenzék már így is rengeteg időt elpazarolt az ilyen-olyan váteszek/messiások egyénieskedő makacssága miatt!

És nem szabad finomkodni, ezerrel harsogni kell a választók felé a szakítás okát és tényét meg azt, hogy aki velük van, ellenünk van, !
Vona bevezetné a differenciált nyugdíjemelés rendszerét
@zildikó: Nem kellene keverni a dolgokat!
Nem magyarázkodom, hisz világosan leírtam kétszer is: tudom, a nyugdíjak megállapításának szisztémája közel sem standard, tehát eleve nem tekinthető stabilnak, ergo ezt az ellentmondást fel kell oldani.
De ez a nyugdíjak megállapításának - benne a járadékfizetés - rendszerének tisztába tételét jelenti, nem pedig az inflációt kompenzáló évenkénti valorizálásra vonatkozik. Az utóbbi a bázisra százalékosan épülve mindenkinél "egyforma", így "igazságos", különösképpen akkor, ha a svájci indexálás és nyugdíjas kosár is része a rendszernek.
Más kérdés az előbb említett, a nyugdíjak megállapításakor keletkezett igazságtalanságok mértékének csökkentése. Illene emlékezni, hogy a Horn-kormány erre programot készített, de az őket követők, megfúrták; és majd csak Medgyessyék, illetve Gyurcsányék folytatták, de valamennyi évfolyamot illetően be nem fejezhették...
Mindezek működése szükségtelenné tesz bármiféle - emberek és/vagy munkájuk minőségén6minősítésén alapuló - önkényesen differenciáló nyugdíjemelési gyakorlatot!
Vona bevezetné a differenciált nyugdíjemelés rendszerét
@zildikó: Éppen annyira igaz minden mondat, mint az első, merthogy 11 éve nyugdíjas vagyok!
Leírtam szabatosan, hogy miért nem jogos elvárás a differenciált nyugdíjemelés, de az értelmezésével meg a felfogásával nehogy már nekem kelljen bajmolódni... Nem elég véleményt mondani, mert a/egy nyugdíjat nem a kívánalmak alapján állapítják meg, hanem egzakt módon cáfolni az állításaimat. Tudniillik azt, hogy a nyugdíj összegét az előzményei - a ledolgozott évek és a befizetések - alapozzák meg, így a kiszámításakor már semmi köze sincs annak, hogy azt bányászként vagy professzorként teljesítette bárki is. Azt ugyancsak leírtam, hogy szerintem "jogosan képezi vita tárgyát, hogy a kiszámítási módja mennyire igazságos és egzakt...", de attól még nem lett igaz @zildikó azon kitétele, hogy "mostani - hozzáteszem örömteljes - ugrásszerű fizetésemelések", merthogy még a nyugdíjak értékállóságát, azaz a valorizálását sem biztosították, nemhogy emelték volna a reálértékét. Ahhoz ugyanis minimum svájci indexszálás és nyugdíjas kosár szükségeltetne, és nem valami kiagyalt differenciálás, hiszen a keresetnövekményeket is követő százalékos emelés - ha az valóban növeli a nyugdíj vásárlóerejét és nem csupán a közölt/beismert inflációt kompenzálja - eleve és szükségképpen differenciál is.
Vona bevezetné a differenciált nyugdíjemelés rendszerét
Miniszterelnöki babérokra bazírozónak nem illik (össze)keverni a nyugdíj- és a szociálpolitikát, ugyanis a "differenciált nyugdíjemelés rendszere" - finoman szólva is - fixa idea, blődség!
A nyugdíj egy valóságosan szerzett jog, méghozzá a ledolgozott évek és a befizetések alapján állapítják meg.
Az persze más kérdés, és jogosan képezi vita tárgyát, hogy a kiszámítási módja mennyire igazságos és egzakt, azaz miért van/lehet az, hogy az a metódus annyira estleges...
Az évenkénti nyugdíjkorrekciók nem nyugdíjemelések, hiszen azok jó ideje még a nyugdíjak vásárló erejének, reálértékének megőrzését sem oldják meg, nemhogy összeszerűen megemelnék annak a volumenét, tehát csupán formálisan valorizálnak. Különösen igaz ez az ún. 'nyugdíjaskosár' és a svájci indexálás megszűnése óta. Mert bár azok nem korrigál(hat)ták a megállapításkor keletkezett igazságtalanságokat, de az éppen folyósítottat aktualizálták, azaz némiképp - legalábbis paradigamatikusan/látszólag - életszerűbbé tették...
Gyurcsány Ferenc sokat ígért a DK kampánynyitóján
Nem ég a pofája a szégyentől azoknak a morál- és mentáltoprongyoknak, akik az utóbbi 'emútnyócévet' úgy próbálják beállítani, mintha az a megelőzőhöz képest valami szolid, igazságos és a többség számára tisztességgel jólétet hozó időszak lett volna?! E tekintetben mégis azok a legmegvetendőbbek, akik - és teljesen mindegy, hogy korlátoltságból vagy némi koncért teszik - ennek az orbitális hazugságnak alapján a regnálókra szavaznak majd!
Több mint negyedmillió határon túli szavazhat a magyar parlamentről
Még a jószándékúak is sok mindent összekevernek, felháborodásukban mindenkit egy kalap alá vesznek. Ezzel többet ártanak, mint hinnék!

Ha egyszer valaki belátja, hogy matematikailag lehetséges a demokratikus ellenzék győzelme, és valóban gyökeres változást kíván, akkor nem csupán az ellenérzéseinek akar hangot adni, tehát nem vagdalkozik - ész nélkül egalizálva az ellenzéket -, hanem higgadtan disztingvál!

Meggyőződésem, hogy a hinodáló, sejtelmesen összevissza nyilatkozgató, azaz lényegében különcködő pártocskákkal - LMP, Momentum, Új Kezdet (vagy mi a fene)... - már nem lenne szabad számolni!
El kel küldeni őket a fenébe a koordinált jelölt állításában együttműködőknek még a közeléből is, mert rohan az idő, a változásra áhító, ám "mezítlábas" választó fejében meg nem tisztulnak a dolgok!
Hát tisztába kell tenni, ki kell róluk mondani, hogy lényegében kollaborálnak, hiszen az, amit csinálnak, bármilyen látványos és hangzatos is, végeredményében kártékony, mert tudottan csökkenti a győzelem esélyét!

Nyomni ezerrel:
- a győzelemnek nincs igazi alternatívája;
- őrült vagy szélhámos az a konglomerátum, amelyik azt hirdeti magáról, hogy az együttműködést elutasítva egyedül is győzhet;
- ebből következően - tetszik, nem tetszik - ugyanaz érvényes minden különcködő mellett emelt szóra és ápr. 8-án rájuk leadott voksolóra is: maradáspárti, kollaboráns...;
- tehát: csakis a koordinált jelöltállításban részt vevő pártokra szabad szavazni: helyileg a közös jelöltjükre és valamelyikük pártlistájára (ez utóbbiból max. csak három jöhet szóba)!
Egy politikai elemző már temeti az MSZP-t
Röhejesek ezek az - itt éppen "politikai elemzőként" aposztrofált - megmondó akárkik. Annyi van belőlük, hogy minden csatornára és politikát érintő műsorba jut belőlük bőven. És bár mindegyik tudja a frankót, el nem árulják, csupán fikáznak mindent és mindenkit, de leginkább a demokratikus ellenzéket, méghozzá akkora találékonysággal tálalva a semmitmondást, hogy az kellően speciálisnak tűnjék. Reményt sugalló vélekedik alig akad köztük, többségüknél az elemzettek többsége szinte mindent rosszul csinál, és amúgy is hiteltelen, viszont - a megoldás eltitkolásán túl azt is - ügyesen elhallgatják, hogy ők kitől/mitől hitelesek a hiteltelenség megállapítására...
Az idei választásokról is egyeztetett Orbán a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével
A "hazaszeretet" lényegének megcsúfolása az, amit a kettős állampolgárságuk örvén szavazni akarók művelnek. Mert a szülőföldem az, ahol születtem, a haza meg ott van, ahol a házam van, ahol élek... e kettő együtt azt a földet/tájat jelenti a természetes és épített környezetével, de leginkább az ottélőkkel meg a "hivatalokkal" egyetemben, amelyek/akik/amik a mindennapjaimat így vagy úgy, de sorsszerűen meghatározzák...
Századvég: sok baloldali szavazó inkább nem szavazna
Ez egy akkora/afféle kamu, amelyik leginkább a regnálók kétségbeesését méri/jelzi!
Magyar György egyedül ezért vállalta a képviselőjelöltséget
Köszönöm; egyik sem, ui. nyugdíjas pedagógus vagyok; meglátásom szerint a 2. is ül; mert hiába bír igazságalappal a "de gustibus...", a pártok léteznek...
Magyar György egyedül ezért vállalta a képviselőjelöltséget
Egy tényleges parlamentáris demokráciában a "civilség" meg "függetlenség" a kormányzati és törvényalkotási munkában valójában fából vaskarika, mert csak káoszhoz vezethet!
Ha ugyanis ez a viszony lenne az ideális - ad abszurdum -, az lenne minden képviselő esetében... És akkor a mindennapi aprómunkában meg a szavazásokkor is, hogyan tovább?

Egyébként sem hiszem, hogy most éppen ennek a teoretikus dilemmának az eldöntése - sőt, egyáltalán a tematizálása - lenne a leszükségesebb és -fontosabb teendő.
Viszont az lenne a különcködők - LMP, Momentum, Új lendület... - egységes megítélése, már csak a választók orientálása céljából is, de elsődlegesen az együttműködésre hajlók összezárását célzottan is, hiszen az idő egyre csak fogy, a tisztázatlan dolgok száma pedig alig-alig csökken. Sőt - miként legutóbb a kettős állampolgárok szavazati jogát érintő problematika eszkalálásával az MSZP és Karácsony G. tették -: némely esetben még zavarosabb lett a helyzet...
Az MSZP kiállt a határon túli magyarok szavazati joga mellett
"...a szocialisták úgy gondolják, hogy szerzett jogot nem szabad elvenni..."

Nem magyaráznák el, hogy ilyen és hogyan "szerzett jogot"?
Piti kis számítók mind két viszonylatban; de az biztos, hogy az MSZP ezzel sokkal többet veszített, mint nyert!
Fidesz: Gyurcsányt terheli a felelősség a Czeglédy-ügyben
Minden épeszű, eleddig regnálórajongónak mára már ki kellett józanodnia a hatalom azon félelemkeltette kapkodásán, aminek mindinkább tanúja lehet az, aki csak akar, és legalább elkezdeni a gyanakvást. Ha mégsem, annak egy oka lehet: maga is sáros, de csak csicskányira, azaz piti haszonélvezőként még csak már-már kapkod, de majd egyre inkább belejön... Mert a gyurcsányozás már végképp egy hajítófát sem ér! Eddig a leggátlástalanabb aljassággal - no meg poltos segedelem - sem sikeredett rajta fogást találni, most meg egyre jobban fenyeget a felelősségre vonás veszélye, a csicskáknak pedig minimum a koncvesztés...
Akár 250 párt is elindulhat a tavaszi választáson
"Akár 250 párt is elindulhat a tavaszi választáson"...

Na és? A hátsószándék nyilvánvaló, de a fülkékben a választókon a helyes döntés felelőssége, mert ott már késő válogatni és holmi megvilágosodásra várni.

Tehát az, aki elmegy szavazni - márpedig épelméjű és lelkületű ember számára ez nem lehet kérdéses -, lehetőleg már jóval előtte tájékozódjon a két voksának megfelelő helyéről: a koordinált egyéni jelölt nevét/logóját nem művészet megjegyezni, és a pártlista kiválasztása sem ördöngősség!

Ennek a szavazói tájékozottságnak és határozottságnak a megteremtése viszont mindenütt a demokratikus pártok kötelessége -kellő számú aktivistával mozgalmas, egyértelmű kampány a jelölt megismertetésére és felkészítés a helyes voksolásra -, azaz az egyéni jelölt mellett akkor is teljes mellszéllességgel ki kell állniuk, ha az nem a saját pártjuk indította, mert mindenképpen a demokratikus ellenzék közös érdeket/cél szolgálja; miként az is, hogy a csalás lehetőségének minimalizálására valamennyi szavazóhelyiségben legalább 2-2 saját biztos legyen, és az egyik mindig ott is tartózkodjon; végül: a szavazatszámláláskor is nagyon észnél kell lenni: nem bediktálással, hanem az időt nem kímélve, a voksokat külön-külön, tollmentes kézzel csoportosítva!
Feljelentette Kósát az LMP
Sajnos, de akárhogy is van, a következők szinte biztosak: H. Á. ügyfeltárásának és feljelentésének most sem lesz semmi hozadéka, tehát az áhított kormányváltás dolgát előre ez sem lendíti majd; viszont az, hogy az LMP továbbra sem partner a demokratikus ellenzék egyéni jelöltjeinek teljes körű koordinálásában, kifejezetten a regnálók érdekeit szolgálja! Minthogy ezt az állítás egynéhány nyomós és cáfolhatatlan argumentummal még alá lehetne támasztani, nem kétséges az sem, hogy az, aki rájuk voksol, a változatlanságra szavaz!
A döntő többség elutasítja a határon túliak szavazati jogát
@Eladott Ország: Ez esetben én már magát a "szerzett jog"-i státuszt/kategóriát is megkérdőjelezem, méghozzá éppen a "szerzés" valósságát/valótlanságát illetően. Ugyanis: milyen effektív ténykedésükkel "szerezték" meg ezek az alanyok azt a bizonyos jogot? Annak gyakorlásáról meg konzekvenciáiról már nem is szólva, mert még a legszofisztikáltabb védőbeszéd sem tudja annulálni azt a tényt, hogy annak az aktusnak a nyomán mi minimum "szenvedő alannyá" silányulunk saját hazánkban!
Gyurcsány nem akar többet miniszterelnök lenni
@adrenalink: "Gy. F. azt egy zártkörű gyűlésen, az ott résztvevő szűk körnek szánta..."

Az inkriminált "őszödi beszéd" ott és akkor Gy. F. - egy megnyert választás diktálta párt-, és kormányattitűdöt meg feladatokat vázoló - vitaindítóját követő frakcióvita vitazárója volt.
Minthogy a párt- és miniszterelnök kifejezetten az elhangzott hozzászólásokra reagált, szükségképpen spontán volt minden gondolata/mondata és az indulata (sic!) is. Az ott elhangzottak tehát csakis az ott tanácskozókra tartoztak, senkimásnak semmi köze sem volt hozzá! Sőt: éppen a spontaneitás, azaz a zártkörűség adta bensőséges hangulat meg a - koncféltő apprehendációk keltette - felfokozott indulatok alapozták meg Gy. F. 2. beszédének fésületlenségét, túlzó retorikai fordulatait és szabadszájúságát is.
Tehát orbitális blődségek azok a vélekedések, hogy azt máshol, máskor és nyilvánosan kellett volna elmondania!
Annál is inkább, mert a lényeget hordozó első Gyurcsány-beszéd - kvázi kormányfői programismertető beszédként - sokkal részletesebben a Parlamentben is elhangzott. Épeszű nem állíthat akkora marhaságot, hogy ott a vitazárót is el kellett volna mondania!

Mindezekből fakadóan a "kiszivárogtatást" oka/célja csakis a rosszszándék, az ártás lehetett!
Gyurcsány nem akar többet miniszterelnök lenni
@Jozefina: @Jozefina: Véleményszabadság van. Ez is egy vélemény, ám - minthogy rettenetesen szubjektív - elkerülhetetlenül illogikus, így eleve indokolhatatlan.