Az emberiség technikai fejlődése töretlen, sőt, egyre gyorsul – mégis úgy tűnik, hiába a pozitív irány, mindez több kérdést, környezeti problémát és erkölcsi dilemmát vet fel, mint amennyit orvosol. Az amerikai Kongresszusi Könyvtárban tartott szimpózium szeptember 12-én öt lehetséges irányt vázolt fel az emberiség egyre gyorsabban közelgő jövőjét illetően.

Forrás: galaktika.hu
Feltöltő: Lea Mashi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lea Mashi
@verőce21: Szerintem szétesik tőle az emberi civilizáció - kivétel nélkül az összes vallás és kultúra arra épül, hogy az ember egyedi, megismételhetetlen, és valamiféle isten(ek) kedvence.
Ha kiderül, hogy ez nem így van, volt-nincs emberi kultúra.
verőce21
@Lea Mashi: (10:44) Teljesen egyetértek azzal, amit írsz! Én is hasonlóra gondoltam. :)

Talán az építészet, ami mégis "örök" marad. (Mert ha az építmények úgy épültek volna, mint a számítógépes programok, az első jött-ment harkály romba döntötte volna már az egész emberi civilizációt.) :)
Turbó Pasi
Most, hogy összeomlóban a jelenlegi világrend, gyorsan elő kell azzal rukkolni, ami mindig is létezett, csak az árnyékkormányok titkokban tartották. :-)

Szűkülnek az erőforrások, és azt már csak az űrkolonizáció fogja megoldani, vagyis ki kell menni az űrbe és ott majd más fajokkal kell kereskedni.

És így válik valósággá a Star Trek világa. :-)
Lea Mashi
@verőce21: Hát igen :D
De egyébként lehet ám, hogy tévedünk, az embernek van egy rendkívül erős képessége, a tagadás. Könnyen lehet, hogy fogja magát, és továbbra is saját felsőbbrendűségének teljes tudatában az ember lesz a főgonosz az univerzumban, kipusztítva minden más fajta életet...
verőce21
@Lea Mashi: (11:03) Érdekes megközelítés, de van alapja a gondolatnak !

Viszont a "földi civilizáció történetére" visszagondolva - ahol mindig a "barbárok győztek" -, akkor mi csak az ide látogatókat tudnánk ostobán legyőzni.(Készült már erről film is, igaz kicsit ferdítve.) De azután kegyetlen sors várna az emberre.
Nakimaga
"Az emberiség technikai fejlődése töretlen, sőt, egyre gyorsul "
--mind ez 100 év alatt !
Gondolkodjunk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.