Mit lehet használni az internet helyett, ha a kormány betiltja azt? Az Átlátszó ennek járt utána. Könnyen megteheti bármelyik kormány, hogy lekapcsolja a netet, hiszen a jelenlegi internetes infrastruktúra esetében az állam hatással van a net működésére, sőt van olyan ország, ahol csak állami szolgáltató működik – kezdi riportját az oknyomozó portál.

Ez a fajta cenzúra egyszerűen működik: az állam leadja a tiltani kívánt oldalak listáját a szolgáltatónak, az pedig lekapcsolja az adott oldalt. Magyar példa is van már erre: a foci VB alatt, a NAV lekapcsolt két külföldi sportfogadási oldalt. Sok magyar állampolgár vesztette így el a beragadt nyereményét.

Ezt a tiltást bárki megkerülheti, amennyiben olyan eszközöket használ, amelyek a szolgáltatón kívül képesek működni, erre vannak ingyenes és fizetős megoldások is.

Az Átlátszó bemutat egy videót, amely pontosan leírja, hogy mit kell majd tenni, ha nem lesz internetkapcsolat.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Horizont: Szeretem, amikor ennyire noies vagy (mint en is a feletted levo hsz-ben..:o)), de most tenyleg, ezzel jol fejen talaltad a szoget: Ha senki nem tudja otthon izelgetni a klaviaturajat, akkor kenytelen kimenni az utcara, hogy megtudja, hogy mi van, nem?

Ez is egy uj szempont...:o)) Klassz vagy!!!...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Mi akik internet és nagyrészt telefon nélkül nőttünk fel, szerintem megoldanánk a kommunikációt.
A fiatalok meg szétvernék a várost/falut dühükben.
Az emberek újra beszélgetnének, találkoznának és megbecsülnék ezeket a perceket
JAJMÁR
@Nil: 21:08 Az ember hozzászokik az éppen aktuális civilizáció vívmányaihoz. Az internet elvétele a civilizációból leszakítana egy nagy darabot.

Hogy mit tennének az emberek? "újra beszélgetnének, találkoznának..."...vagy ülnének az tévé előtt, amiben azt adnák ami szükséges ahhoz, hogy ott tartson, és néznék a "jó" híreket, hogy minden fejlődik és szépül...
(A propi egy virtuális kispad, ahol ki lehet beszélni a világ történéseit. Ezen kívül pedig az ember éli az életét, ahogy kell, ahogy neki jó!)
Nil
@JAJMÁR: @JAJMÁR: szerencsére egyre kevesebben néznek tv-t mióta nincs földi sugárzás - akinek meg az a szórakozása azt sajnálom.
Persze nekem is nagyon hiányozna a net nagyon hozzászoktam-de ahogy a tv nézést abba tudtam hagyni úgy gondolom a net sem okozna problémát ahogy olvasgatom a komenteket néha megkérdezem magamtól: Kell ez nekem?
JAJMÁR
@Nil: 16:44 A lényeg, hogy a Te választásodon múlik, nem mások döntenek helyetted!
varrólány
@JAJMÁR: Nem hiszem hogy megtennék már hogy lekapcsolnák jó üzlet ez . Inkább a kormányt kellene lekapcsolni , bár ez a nehezebb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.