Két év alatt több mint tízmilliószor csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifi interneteléréshez, a 2013 márciusától bevezetett díjmentes szolgáltatás 770 kocsiban működik az elővárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon – közölte a MÁV.

A tájékoztatás szerint havonta 600-700 ezerszer lépnek fel az internetre a vonaton utazók, a legerősebb hónap 2014 októbere volt, 745 ezer csatlakozással. A MÁV kimutatása szerint a legtöbben péntekenként neteznek a wifi hálózatot igénybe véve, ilyenkor akár a napi 400 gigabyte-ot is meghaladhatja a teljes adatmennyiség.

Az utasok nem csak a vonatokon, hanem hét vasútállomáson is használhatják a díjmentes internet szolgáltatást. A három budapesti fejpályaudvaron – a Déliben, a Keletiben és a Nyugatiban –, valamint négy vidéki vasútállomáson: Debrecenben, Szegeden, Zamárdiban és Keszthelyen is elérhetővé tette a MÁV a wifizést.

Miskolcon február végére épülhet ki a működéshez szükséges hálózat. A kelenföldi pályaudvaron a közeljövőben, Pécsett pedig idén nyáron, az újjáépülő állomási főépület átadását követően lesz ingyenes wifi – tájékoztatott a MÁV.

A vasúttársaság közleményében felidézi, hogy a vonatokra kiépített ingyenes wifi szolgáltatásával a MÁV-START elnyerte az "Év projektje" díjat a T-Systems Magyarország Symposiumán tavaly novemberben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.