A ígéretekkel szemben mégsem hozott adókedvezményt a kezdő vállalkozásoknak az idei költségvetés, és egyelőre azt sem látni, hogy mikor jöhetnének ezek – írja a napi.hu.

Bő egy éve született meg egy kiadvány, ami már 2020-ra a régió vezető startup központjaként emlegeti Budapestet. A hol nevetéssel, hol lelkesedéssel fogadott munkaterv mellett akkor a Nemzetgazdasági Minisztérium is kiállt, a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár pedig egy tavaly tavaszi rendezvényen arról is biztosított, hogy "hosszú távon szeretnének adóoldali kedvezményeket adni a startupoknak."

Cséfalvay az adó- és adminisztrációs terhek könnyítése mellett annak a lehetőségét is felvetette, hogy az alkalmazottak utáni tb-járulék fizetése alól felmentést kapjanak a startupok.

Az idei adócsomagban azonban nyoma sincs már az elképzeléseknek. A startup vállalkozások részére nyújtandó adókedvezmény részletes szabályozása nem került kialakításra és a 2015. évi költségvetés nem tartalmaz ilyen adókönnyítést – ismerte el a napi.hu-nak a Miniszterelnökség. A portál a Miniszterelnökségről származó forrásukra hivatkozva úgy tudja, hogy a terv nem került le a napirendről, de "kifejezetten ezzel most nem foglalkoznak".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
22 új mentőállomást építettünk, mondta fényes tekintetű
főhazudozó !
EU-s támogatással épültek volna !
Ebből csak 1 épület meg !
Hogy nem szégyelli magát és ez miniszterelnök még ?
Tpfujjjj !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.