Mit szólna ahhoz, ha úgy termelhetne elektromos áramot, hogy a kedvenc útvonalán sétál vagy biciklizik? A három magyar fejlesztő által megalkotott FUTI olyan energiatermelő térburkoló elem, amely három forrásból tud elektromos áramot előállítani: a napsütésből, a talajhő és a levegő hőmérsékletének különbségéből, illetve – mint említettük – a lépési energiánkból is.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@lampa laz: Nem nekünk kell Orbánnak és sleppjének.Sokba kerül nekünk, a III/III-as ügynök akták őrzése az oroszoknál-:(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
@almosd: Van, csak nem itthon. Pedig a srácok nagyon itthon akarták tartani.
Az üvegbeton gyártása is külföldre került.
Ha valaki kreatív és okos és még itthon is van, akkor a találmánya emigrál :S
almosd
@glorianna: azt nem tudtam ,de nem meglepő,majd így jár az is ,és igen a fényáteresztő beton is nagy találmány lett volna, itthon természetesen .
F_Viktor
Nem értem ebben mi az újdonság?
Már 2009-ben az izraeli Innowattech az útburkolat alá helyezett új generációs piezoelektromos generátorokkal a járművek tömegüknél és mozgási energiájuknál fogva folyamatosan elektromos áramot termeltek.
Talán még 2010 táján Magyarországon is tervben volt egy kísérleti szakasz.
kkalman
Majd L. Simon megmondja, Magyarországnak akkor is kell áram, ha senki nem sétál a FUTI-n.
papa.49
Őszintén mondjátok meg hány magyar feltaláló lett ,,próféta itthon,, szerintem a két kezünkön meg lehet számolni, nincs belőlük olyan sok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.