A Facebook online chat, és Messenger alkalmazásának magas kockázati besorolású sérülékenysége vált ismertté, melyet kihasználva a támadó megváltoztathatja a beszélgetés adatait – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) szerdán honlapján.

Mint kifejtették: mivel egyre több ember a személyes, és üzleti kommunikációját is itt intézi, a sérülékenységet különösen szerteágazó módon használhatja ki a támadó. A sérülékenységgel visszaélve módosítani, vagy törölni lehet a küldött üzeneteket, fotókat, fájlokat, és minden adatot amit elküldenek.

Ezen felül a támadó módosíthatja az előzményeket vagy jogi következményekkel járó üzeneteket törölhet, így bűncselekmények nyomatit tűntetheti el, továbbá egy link vagy fájl módosításával ráveheti a felhasználót, hogy kártékony kódot telepítsen az eszközére.

A sérülékenységet kiküszöbölő frissítés már letölthető – tette hozzá az NKI.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Eszembe nem jutna a személyes és az üzleti ügyeimet a Facebook-on intézni. Baromi okos telefonom van, jó lábaim, oda tudok menni, ahova akarok, de ha mégse, akkor az okos telefonon megoldom. És sosem értettem, hogy egyesek a legintimebb dolgaikat is kiteszik a fészbukra, a fényképeiket, és óriási támadási felületet adnak ezzel maguk ellen.

Ez vagyok én. Mások meg vigyázzanak magukra. Vagy vigyázzon rájuk a NKI.
kakaósbögre
az olyan cég vagy szervezet amelynek a neve "nemzeti"-vel kezdődik már bizalmatlanságra ad okot.
bringa
Gondolom ezeknek a uterjuk is nemzeti volt, de legalább nemzetközi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.