A jelenség nem új, egy évszázada is így váltottak az ezerórás izzóra a tartósabbakról. Most a ledes izzók piacán történik hasonló.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Pedig ecceru, mint a faek. Hiszen a gyar nem gazdagodik meg, ha csinal egy olyan izzot, ami 30 evig mukodik, mert akkor az emberek csak 30 evenkent vasarolnanak egy izzot.
Amit jelenleg 10 eves garanciaval adnak el nalunk, az 26 dollarba kerul, vagyis 5200 forintba. (Egy sima Osram itt is 2 dolcsi alatt van, kb. fel evet mukodik).

aki emlekszik meg a Szaratov hutoszekrenyre, az tudja, hogy az mukodott akar 30 evig is, szinten. Meg az elso Lehel hutoszekrenyek. Ma mar jo, ha 5 evre vasarolunk egy gepet, 5 ev mulva biztos kell rajta valamit olyan dragan cserelni, hogy azert a penzert az ember inkabb egy ujat vesz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@karma1: Ne is foglalkozz vele! Mondtam már, hogy egy Primitivus Giganticus.
emerencia
@karma1: Ne vedd a szívedre, mi úgy szeretünk ahogy vagy.
emerencia
Érdemes elolvasni az index cikkét. Nem rossz írás. 17 évi lámpatest és fényforrás közvetlen vásárlói értékesítési tapasztalattal a hátam mögött bátran állíthatom, hogy jelenleg is sok a gond a ledes fényforrások eladásával. Még mindig nem igaz, hogy olcsó. Naponta találkozom emberekkel akik panaszkodnak emiatt. Figyelembe kellett volna venni a magyar jövedelmeket. Előfordulnak továbbá szélhámosságok. (pl. az 500 körüli lumen fényáramot szolgáltató ledlámpára rárajzolják, hogy egy hagyományos 100 Wattos izzólámpa fényét produkálja.) Nálunk pl. nem képezték ki az eladókat erre a fényforrásra, így mindenki azt mond a vásárlónak amit akar. Nem tudatosult az emberekben, hogy a kompakt fénycső és a led fényforrás nem teljes spektrumú fényt szolgáltat és a led nem mindig világít 360 fokban. Otthon sokakat ér csalódás emiatt. Az EU a hagyományos izzók kivezetését a piacról csúnyán elkapkodta, ez az akció is hozzátesz egy lapáttal az EU ellenes erők sikeréhez. A mesterséges fény és annak összetétele jelentősen befolyásolja az emberek komfortérzetét és egészségét! Egy vásárló nemrég azt mondta nekem, hogy inkább lemond a villanyszámlával való spórolásról de nem vesz többé ledes izzót (így emlegetik a kereskedelemben helytelenül) mert a boltban erősnek látszik a fénye, otthon pedig vaklálunk mellette és fáj a fejünk tőle. A szemorvos is azt mondta, hogy tönkre teszi a szemünket. Ezt a csalódást meg lehetett volna előzni olcsóbb árakkal, az átállásra szánt időtartam növelésével, fejlettebb lámpák piacra dobásával és a kereskedelmi dolgozók szakszerű felkészítésével. Dióhéjban ennyi.
Szókrakész
Most hozzák le?

Már ezer éves sztori a "villanyégő összeesküvés".
Ott a neten már mióta.

De ugyanez igaz minden elektromos készülékre.
Egy Chip van beépítve, ami a szavatosság lejárta után 5 másodperccel(csak írtam egy számot, időegységet) KO-ra teszi a készüléket.
És "olcsóbb" újat venni, mint javíttatni.

Le van maradva a fősodrású média.
De miért is azonnal közölnék az ilyen híreket, mikor azok tenyeréből esznek, akik az ilyen "összeesküvéseket" kiagyalják és kivitelezik?!?!?!

Amúgy a LED-s égők pedig rákkeltőek a kibocsájtott sugárzás miatt.
És akkor az olvasószemüveg gyártók, a stresszes, depis embereket kezelő agykurkászok, orvosaik, gyógyszerészeik mind csődölnének.

Minden összefügg mindennel.
karma1
@emerencia: Ennel pontosabb korulirast meg nem olvastam. Valoban, a LED-es izzok egyaltalan nem olcsok, es nem mindig hozzak le azt a teljesitmenyt, amit a vevo elvarna.
Volt olyan, hogy egy allolampaba, amit olvasashoz hasznaltam, egy kis led izzo kellett, darabja 14 dolcsi volt. Szakszeruen tettem be, nem hozzaerve az izzohoz , es mar a masodik felkapcsolasnal kiment. Ezt haromszor megismeteltem, de a 3. alkalom utan szepen a szemetben landolt az egesz , vettem egy hagyomanyos izzos lampat.
Igazad van, rengeteget szamit az eladok jolkepzettsege, hiszen nagyon sok uj termek van a piacon, es mindegyiknek mas a tulajdonsaga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.