Halászok néhány hete rákok helyett egy régi filmtekercset találtak, amikor kihúzták hálójukat az izlandi Faxafloi- öbölben. Zsákmányukat átadták az Izlandi Nemzeti Filmmúzeumnak. Ott sikerült megszárítani a filmszalagot, amely meglepően jó állapotú ahhoz képest, hogy évtizedekig a tengerben volt. A képeket digitálisan megvizsgálták. A múzeum igazgatója szerint egy fekete-fehér filmről van szó, amely a 2. világháború idejéből vagy az 1950-es évekből származhat. - Azonnal észrevettem, hogy néhány kockát kiemelhetek belőle. Lefotóztam egyet-kettőt, és kiraktam a Facebook-oldalunkra. Reméltem, hogy valaki ráismer a filmre – mondja Erlendur Sveinsson. Egy Izlandon élő orosz férfi azonosította a képeket. Emlékszik arra, hogy gyerekkorában látta a filmet. A Szovjetunióban készült 1969-ben, Falusi nyomozó a címe.

Forrás: hu.euronews.com
Feltöltő: cs.n.
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
@Szeparepa2: Nyilván nyugati szemmel saccolt a múzeumigazgató, arra nem gondolt, hogy a szovjet filmes technika kissé le volt maradva. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.