Az Európai Bizottság szigorúbb szabályokat írna elő a Skype-hoz vagy a WhatsApp-hoz hasonló, internet-alapú telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen a nagy távközlési szolgáltató cégekkel.

A Dow Jones által idézett, Wall Street Journal üzleti napilap szerint a bizottság a magánadatok védelmét és a biztonságot szolgáló előírások szigorítását tervezi, valamint lehetővé tenné a könnyebb szolgáltatóváltást is.

A német Deutche Telekom és az angol Vodafone hosszú ideje kéri már a bizottságtól, hogy enyhítsen a távközlési szolgáltatók kiterjedt szabályozásán, vagy írjon elő hasonlókat az internet-alapú üzenetküldő és hangszolgáltatók számára is.

Azzal érveltek, hogy míg a távközlési cégek felelőssége kiépíteni és karban tartani a költséges hálózati infrastruktúrát, addig a Skype-hoz hasonló cégek ingyenes szolgáltatás nyújtására használják a hálózatokat. A napilap szerint a dokumentumban szerepel, hogy az új szabályozás "tartalmazhat további költségtételeket", amelyek nagyságára nincs konkrét utalás.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Pont abba kell belenyúlni ami segíti a szegény embereket hogy kapcsolatban maradjanak a barátaikkal?
Bringás
Persze, hogy korlátozná! Így a hazudozó médiából tájékozódhatsz csak! PC idiotizmusuk már a terrorizmus szintjét súrolja!
Csizmás Kond
Ez is diktatórikus gondolkodás.
Ha valaki olcsóbban tud valamit előállítani és eladni miért kéne azt tiltani ? A versenyszellem nem azon áll hogy a drágább után igazítjuk az árakat hanem épp fordítva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.