A technológia még gyerekcipőben jár, ennek ellenére gazdasági szakemberek úgy vélik, hogy rendkívüli mértékben növelheti a jólétet.

Forrás: SG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Egy emberarcú társadalomban igen, a jólét motorja lehet. Pl. olyan országokban, ahol a munkáját vesztett, elszegényedett, beteg, öreg embereket nem tapossák az agyagba mert a vásárlóerejükre szükség van.

De sajnos a mi hazánkban esélyes, hogy ehelyett a mesterséges intelligencia fejlődése és az automatizálás a prekariátus (bizonytalan élethelyzetű társadalmi osztály) létszámának növekedéséhez fog vezetni, ami előbb utóbb a haszonélvezők életét is meg fogja keseríteni. De az még messze van. Addig még rengeteg ember élete fog tönkremenni mert a máshol fejlődést hozó dolgok nálunk fordítva szoktak elsülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.