A netsemlegesség elve ma még – úgy, ahogy – működik, de olyan sok az ellensége, hogy jobb felkészülni a párhuzamos internetek szép új világára – írja a nuus.hu.

Az interneten hamarosan eljöhet az az idő, amikor a szolgáltatód előnyben részesít bizonyos tartalmakat, vagy fordítva, büntibe tesz másokat, amelyek csak lassan, vagy egyáltalán nem töltődnek le.

Egyre több helyen temetik a világban a netsemlegesség elvét. Legújabban azért, mert Donald Trump megválasztott amerikai elnök két olyan embert is bevont a kormányzást előkészítő csapatába, akik híresen nagy ellenségei a netsemlegességnek, meg az e fölött őrködő Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC). Európában sem túl fényes a helyzet.

A netsemlegesség elve azt jelenti, hogy minden bit egyforma, vagyis az internet-szolgáltatóknak azonos módon kell kezelniük minden tartalmat és platformot, vagyis elérhető legyen minden, függetlenül a készítőjétől, és egyforma sebességgel kell, hogy működjön minden.

Van viszont egy óriási gebasz az egésszel: nem fog működni, mivel az infrastruktúrát – a kábelt vagy a mobilhálózatot – profitorientált cégek üzemeltetik.

De mi várható? Az kiderül a nuus.hu cikkéből.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Már rég nincs netsemlegesség.

Sőt eljutottunk a modernkori könyvégetésekhez.
Egyes tartalmakat már le se lehet tölteni.
Tiltanak oldalakat, könyveket, alias elégetik.

Semmiben nem változott a világ a sötét középkorhoz képest.
human
Akkor ez is csak arról fog szólni, hogy még több pénzt facsarjanak ki a szolgáltatók. Az előfizetők meg le vannak sajnálva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.