Az utóbbi karácsonyok slágerajándékai – a méteres TV-k mellett – a különböző méretű és képességű pilóta nélküli légijárművek, vagyis a drónok voltak. Bár a hír ilyen értelemben nem érint engem, mégis sokak számára fontos lehet a jövőre nézve, hogy amíg a Jézuska 5-6 kilós gigadrónokat pakolt az arra vágyó, tehetősebb magyar otthonokba, addig a kormány egy új jogszabálycsomaggal örvendeztette meg a jelenlegi és leendő dróntulajdonosokat egyaránt. Lényegében 2014 óta minden évben megjelentek olyan hírek, miszerint már mindjárt megszületik a hazai szabályozás. Idén karácsonyra azonban az ígéret valósággá vált.

Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A szokásos magyar balfaszság a köbön!

"A pilóta nélküli légijármű nem működtethető magánterület felett (a földfelszíntől számított 30 méteres repülési magasság alatt)"

- Gondolom, egy drón mellett replő emberke fogja ellenőrizni a magaságot!
- SA drónnak nem kell a magánterölet fölé berepülnie ahoz, hogy kamerával vegye a magáénterletet és az építményeket!

"A drón működtetése során – külön engedély hiányában – legfeljebb 30 méterre közelítheti meg a repülésben részt nem vevő személyeket és a közlekedésben részt vevő járműveket."

- Ismét centi és annak mérése!

A 250 gramm alattiak annyira könnyűek, hogy a lehkisebb fuvallat is odábbteszi sok-sok méterrel, tehát ismét nincs értelme méterezni.

A drónok 95 %-a ellátott világító ledekkel, részben a láthaőségm részben az akkumerülés előrejelzése végett!

Az sem véletlen, hogy az unóban sincs még egy kész jogszabály ebben a tárgyban, egyébként meg az esetleg okozott károkra nézve ma is hatályos a károkozó kötelező i helytállására vonatkozó törvényi szabályozás.

A beszarós fosó rezsim (l)égi csapástól tart?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.