Giovanni Pitruzzella, az olasz versenyhivatal vezetője, a Financial Timesnak beszélt arról, hogy szerinte nem szabadna a közösségi oldalak vezetőire bízni az álhírek szabályozásának kérdését, hanem az EU-nak kellene azt kézbe vennie.

Uniós fellépés kellene az álhírek ellen

Giovanni a beszélgetés során kiemelte, hogy szerinte az egyetlen megoldás ezen a téren az volna, ha az Európai Unió minden tagállama közös erővel felállítana egy független intézményrendszert, egy saját hálózatot, ami elegendő erőt biztosítana ahhoz, hogy fel tudják venni a kesztyűt az interneten terjedő álhírekkel szemben.

(forrás: androgeek)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@human: Írod:
"Álhírekben mi is jók vagyunk."

Ezért nem jó megoldás ha a tagállamok saját maguk bírálnának, mert Magyarországon központilag, közpénzből folynak a hírek hamisítása.
human
@F_Viktor: Hasonló okból nem akar Orbán EU-s központi ügyészséget. Polt Pétert akkor ki lehetne sakkozni.
nevemnick
@Szókrakész: 10:46 van az a kemény jobboldali réteg akik felteszik a különböző hamis videókat a migráncsokról, pl. a perui bányászfelkelést beállítva németországi támadásnak, vagy több évtizedes, a nigériai vérengzés elől egy teherszállító hajón menekülőket bemutató videót, a ,,migráncsok elözönlik Európát" címmel. Aztán ott vannak azok a ,,hithű" jobbosok akik mindezt benyalják és véres szájjal, szemekkel osztják.
Sorolhatnám még...
sziha
A baj az az, hogy ok nem tehettek kivetelt, mint pl.: Az osszes EU-s tagallam, kiveve: _____.
Erosen ketlen, hogy az ott ulok annyira utopikus alomba ringatnak magukat, hogy az OSSZES tagallamban lehet fuggetlen a tenyek bemutatasa.
Equus
vannak olyan tények, amik függetlenek? Lenne olyan esemény, amit egy másikkal ne lehetne összefüggésbe hozni? Mi legyen akkor Maris nénivel, Julis nénivel, akik a templom előtt beszélik meg, hogy a sánta Jancsi lánya összeszűrte a levet a kancsal Bandi fiával. Ennek a Bandi fiúnak meg már három gyereke is van, nem a Maris néni mondja ezt, ő is csak hallotta, ha neki hazudtak, hát ő is hazudik... Julis néni szerint a sánta Jani lánya bizony könnyű vérű lány. Múltkor is volt diszkóba és a sete Pali kisebbik fia hozta haza... hajjaj, mi történhetett a kocsiban, de a diszkóban is... hajjaj, hallott ő már olyat, hogy az csak na... de ne szőlj szám, nem fáj fejem...

Akkor velük mi legyen? Áristomba velök? (Ott lenne a helyük, kétségtelen, de annyi börtönőr a világon nincs, ami ezekhez kellene.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.