Hétfőn zárult le a vizsgálat, amit a Samsung Electronics mérnökei független szakértőkkel közösen folytattak, hogy kiderítsék: miért robbanhatott fel annyi Galaxy Note 7 készülék.

A szakértők több mint 200 ezer készüléket és 30 ezer akkumulátort teszteltek, mire több hónap után kimondták az ítéletet: a túlhevülésre hajlamos, robbanás- és gyulladásveszélyes akkumulátor okozta a problémákat. Az akkumulátor konstrukciós hibája mellett az összeszerelési folyamat hiányosságai vezettek a balesetekhez.

A Samsung Electronics tavaly szeptemberben – kevesebb mint egy hónappal a forgalmazás elindítása után – visszahívta a Galaxy Note 7 okostelefonokat szerte a világban, majd októberben megszüntette gyártását és értékesítését is, mivel az első széria visszahívása után a cserekészülékeknél is túlhevülést tapasztaltak.

Kiderült, miért robbantak fel a Samsung okostelefonjai

Ez nem csak több milliárd dollár értékű anyagi kárt, hanem óriási presztízsveszteséget is okozott a dél-koreai vállalat számára. Koh Tong Dzsin, a Samsung Electronics mobilágazatának vezetője hétfőn tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az ügy tanulságait levonták, és keményen fognak dolgozni a fogyasztók bizalmának visszaszerzésén.

A vállalat új zászlóshajójának szánt készülék, a Galaxy S8 modell bemutatása csúszik, és az már bizonyos, hogy a Barcelonában február 27-én kezdődő Mobil Világkongresszusra (MWC) nem készül el, ahol a Samsung hagyományosan bemutatja új termékeit.

(atv)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A letezo legjobb keszulek volt, nekem egyik sem melegedett. Beke poraira...:o(((
quadrocopter
Mintha már korábban is gondok lettek volna a koreai mobilakkukkal! Talán pont egy német ( vagy svájci?) fószer kezében "sült el" az egyik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.